Szabad az Á

Átjáró Másországba

Bocs, hogy kevés a bölcsődei férőhely, de a stadionokon túl kellett esnünk

2019. április 02. 13:55 - Szabad az Á

szegenycsaladok.jpg

Egyetlen dolgot tudok szeretni a kormány "világhírű" családvédelmi intézkedéssorozatában, hogy nem nevezték el Orbán valamelyik nagy példaképéről, ahogy a kormány eddigi összes tervét Szélltől Wekerléig. Pedig milyen jól mutatna Gömbös Gyula akciótervként a program, aki háromszor nősült, gyermekei is születtek. Lehetne a szlogen, amit Novák Katalin nyájasan előadna: Légy te is Gömbös Gyula!

A kormány feladata a családok segítése. Ez így helyes. De már ott a bökkenő, hogy a család definíciójába beletörik a kormány bicskája, mert nem elég hozzá két ember, aki szereti egymást. Az még nem család, különböző neműeknek kell lenniük, és minimum kettő gyermekkel kell rendelkezniük. Sőt, már ez sem teljesen igaz. Pár éve még a 2 gyerek 3 szoba 4 kerék volt a mantra, ma már a háromgyerekeseké a világ,

Egyszerű üzenetek az érthető üzenetek. Ha szülsz két gyereket, és van férjed, akkor kihoztad nullára a dolgot, tehát a magyarság megmarad. Sőt. Ha szülsz még egyet, akkor a nemzetet tovább éltető félisten lehetsz, tessék itt van tízmillió forint. Esetleg még egyet szülnél? Ezentúl sosem kell adóznod. Azé a világ, aki teleszüli, harsogja a csepeliek kakukktojása, Németh Szilárd. Vehetsz nagy autót is milliókért. nem hagyunk az út szélén. Tényleg kezdem elhinni, nagyon jól beszél államtitkár asszony.

 

Egy bökkenő van ezen az uniós pénzből szépen felújított úton, hogy a munkások nyolcvan százaléka az akciótervből semmit sem fog érezni. Amelyik család kifizeti a 150.000 forintos albérletet, ledolgozza a négyszáz órát minimálbéren, befizeti az összes rezsit az iskolai budipapírig bezárólag, nem tud megfelelni a kormány feltételeinek.

Van más lehetőség? Persze.

Kaphatna háromszor ennyi családi pótlékot, akár mindkét szülő.

Kaphatna gyermekek után járó albérlet-támogatást. Kaphatna fix összegű garantált személyi jövedelemadó-kedvezményt, melyet ha nem tud igénybe venni, mert keveset keres, akkor kiegészítené az állam. Innen csak egy lépés lehetne az igazságos progresszív adózás. Mert Magyarország az a hely, ahol a minimálbéres is ugyanannyit adózik, mint a milliókat kereső.

És még sok mindent kaphatna egy családos ember, ha a társadalom bevonásával átgondolnánk az újraelosztást, és utána jó döntéseket hoznánk. A mostani "szüljél, mert különben elfogyunk, és idejönnek a migránsok" narratíva még tovább rombolja a borzasztó állapotban lévő Magyarországot.

A Fideszesek, KDNP-sek, MSZP-sek, Jobbikosok, LMP-sek tegnap megszavazták az akciótervhez szükséges törvénymódosításokat, pár képviselő nyomott csak nemet, vagy tartózkodást velem együtt.
A Szolidaritás képviselőjeként elmondtam, hogy a jólétben élőknek szól a program, a rászorulóknak ebből semmi sem fog jutni, ezért nyomtam meg a tartózkodás gombot.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Fotó: NLCAFE

MUNKÁS BÜSZKESÉG NAPJA
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK KONCERT,
BESZÉLGETÉSEK, FÓRUMOK, VERSENYEK

2019. MÁJUS 1. EGYKORi ZÖLD PARDON

267 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr8914733943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipas 2019.04.03. 11:06:32

@antiinternáci: "Ezzel a tudományos állásponttal olyan társadalmi jelenséget, helyzetet akartál megmagyarázni"

Én nem fogalmaztam meg egy állítást sem a társadalomról. Igazából én úgy általában az állatvilágról beszéltem, arról, hogy azok az állítások, amit egyesek megfogalmaztak az állatvilággal kapcolatban meg az evolúcióról, azok tarthatatlanok.

Ebből még nem következik, hogy az egyneműeknek jogokat kell adnunk és ha igen, akkor milyen jogokat. Szerintem kellene, mert az ellenérvek, amiket hallottam eddig mind ultragázak, de igazából engem az egyneműek házassága nem érdekel. Meg úgy általában a társadalom sem nagyon.

konrada 2019.04.03. 11:07:28

@Pipas:
Nem véletlen említettem meg a rákos géneket, mert az még inkább elterjedtek.
...szóval valószínűleg a meleg-gének is vannak majdnem annyira hasznosak...;)

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 11:09:17

@Pipas: Közismert tényekre, a tudomány alapvető állításaira nem hozok forrást, mert egyrészt felesleges, másrészt viszont káros. Ha forrást hoznék arra, hogy 2 + 2 = 4, akkor azon rugózna mindenki,.............

Felkészült ember így nem vitatkozik. Saját ostobaságodat reklámozod innentől, minden betű kár rád!

antiinternáci 2019.04.03. 11:11:11

@Brix:

Minden ország azért igyekszik, hogy nemzeti valutája gyengüljön a többi hezképest úgy, hogy ne okozzon/ minél kevésbé okozzon belső inflációt. Ez támogatja az exportot, korlátozza az importot.
Amikor Amerikának jól megy, akkor gyenge a dollár. Amikor gyenge a dollár, akkor megy jól Amerikának.
A szedeszmp idején is folyamatos volt a forint leértékelése, csak akkor (biztosan a hírhedt ballibbant szakértelem miatt) a leértékelés azonnak beépült az import termékek árába (mind a fogyasztásra behozott, mind a feldolgozásra behozott termékekeébe), és azonnal meredek infláció-növekedést okozott. ennek következtében pedig folyamatosan kikényszerített módon újból és újból le kellett értékelni a forintot.
A mostani helyzet, mint tudod, gyökeresen eltér ettől.
Ez nem azt jelenti, hogy ne lenne igazság a cseh példádban. De a jegyban számtalan faktor eredőjeként kénytelen meghozni döntéseit, és a mostani jegybanki politikának -a szadeszmp-s időkkel ellentétben- van elképzelése, nem csak sodródik, a lehetőségek keretein belül alakítja is a helyzetet.

Ha forint (lényegesen) gyengébb lenne, mint az összes tényező eredőjeként indokolt árfolyam, akkor már itt lihegne az összes nemzetközi befektető, és vásárolná fel az országot. Ha pl. 100 forint/usd lenne a reális árfolyam, de a gaz Matolcsy azt 320-on tartaná, akkor ugye, harmadáron tudna egy külföldi itt bármit megvenni. És meg is venne bármit. Mivel ez nem történik meg, sajnos azt kell mondanunk, hogy forintunk árfolyama ezen a szinten a reális közelében van: megveszik tőlünk a termékeket, szolgáltatásokat (Audit, szállodát, kötvényt, stb...) az egyik oldalon, de nem vásárolnak fel minket a másikon. Kb. egyensúlyi helyzet.

A meditterrán térség pont azt szívta meg, hogy bevezették az eurót, ami túl erős volt számukra, és nem tudtak leértékeléssel védekezni a negatív hatások ellen.

Willkommenskultur 2019.04.03. 11:11:35

Keves a bolcsodei ferohely, de kimaradt hogy mennyi volt 2010ben.

ha ha ha

nnnnnnnn 2019.04.03. 11:14:39

azért szeretem az ilyen blogokat, mert mindig meggyőznek arról milyen aljas rosszindulatú hülyék a ballibek, és hogy milyen jó hogy soha az életben nem lesznek már kormányközelben

Pipas 2019.04.03. 11:14:51

@Helga Beauty Salon: "Felkészült ember így nem vitatkozik."

Én nem "vitatkoztam". Még csak nem is vitáztam. Tanítottalak. :)

nnnnnnnn 2019.04.03. 11:17:15

amúgy a szocik kb 3ezer bölcsidei férőhelyet építettek 8 éves pályafutásuk alatt, míg a fidesz alig 14 ezret.
muhaha.

Pipas 2019.04.03. 11:17:54

@konrada: "Nem véletlen említettem meg a rákos géneket, mert az még inkább elterjedtek.
...szóval valószínűleg a meleg-gének is vannak majdnem annyira hasznosak...;)"

Nem tudom mit értesz az alatt, hogy "rákos gének", de ha van olyan gén, ami rákot vált ki, akkor az éppen olyan természetes és elterjedt az állítvilágban mint a "meleg gének". Állatok is kapnak rákot. Ha azzal érvelnél, hogy a rák "nem természetes" vagy "természetellenes", vagy "nincs az állatvilágban" akkor épp úgy nem lenne igazad, mintha ugyanezt mondanád a melegekről.

A rák azonban betegség, szenvedést, fájdalmat, halált okoz.

Bravehearth 2019.04.03. 11:18:07

@Pipas: "Nem, nem tudhatod, hogy mennyire "hasznos" a "meleg gén". Valószínűleg elég hasznos, ha egyszer ennyire elterjedt az állatvilágban."

Ennyire???

888.hu/article-sajat-anyja-hordta-ki-a-homoszexualis-fianak-a-gyermeket

Szerintem egy libsin kívül más állatfaj nem bíbelődik ennyit ezzel!

@antiinternáci: "A kiindulási pont az volt (nem részemről), hogy ennek a helyzetnek az érintettek magatartásában való megnyilvánulása magánügy ami a négy fal közé való, illetve az, hogy nincs társadalmilag támogatandó aspektusa."

Ott a pont! Azt hiszem te fogalmaztad meg a legjorrektebb módon. Thx!
B.

gyurmicsek 2019.04.03. 11:22:10

@Gyorgy007: "Helyette bejön a Mi hazánk mozgalom... Tudod az anyag nem vész el, csak átalakul.
Az szdsz se tűnt el, ott van lmp néven. Agyhalottak se tűntek el, ott futnak a DK alatt "

De a legtöbb átment a fideszbe. Ezt mivel magyarázod?

Willkommenskultur 2019.04.03. 11:22:18

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/facebook-valasztas-kormany-manipulacio.681708.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

"Facebook ma már sokkal jobban ki tudja szűrni a beavatkozási kísérleteket egy választásba, mint 2016-ban, de nem tudja garantálni, hogy a május végi EP-választásokkor nem fogják manipulálni - mondta Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója és vezetője kedden az ír közszolgálati tévének (RTE) adott interjújában.
Az MTI szerint a cég azt állítja, hogy nem kímélt pénzt és fáradságot az EP-választások manipulálásának megakadályozására, miután feltételezett orosz ügynökök felhasználták a Facebookot és más közösségi oldalakat arra, hogy befolyásolják a 2016-os amerikai elnökválasztás eredményét."

Cukorhegyet nem izgatja, hogy a demek belebuktak az oroszugynokozesbe. Felkeszult a faszbuk az oroszugynokokre az EP valasztasra keszulve...:)))) Koszonnyuk!

ha ha ha

konrada 2019.04.03. 11:23:28

@antiinternáci:
...azért van más haszna is annak, ha hirtelen erősödik egy valuta a valós értékéhez képest.
...ezt azért jól tudják azok, akik 2010 tavaszára sikeresen levitték 2009 tavaszi 315 Ft-s árfolyamot 265-re.
Mi ugyan tudjuk az akkor leváltottak fanjaitól, hogy ennyire jó lett a gazdaság 1 év alatt (de csak majdnem, mert egy debreceni polgármester 2 szóval képes volt azt visszaküldeni a kormányváltás után.)

...de hogy visszatérjünk: az csupán a véletlen műve, hogy a biztos bukás tudatában eurómilliárdokat kitranszferezők valahogy baromi jól jártak azzal az árfolyammal a bécsi cukrászda-nyitásnál...

Willkommenskultur 2019.04.03. 11:24:05

@gyurmicsek: Mindig libbant kormanyzas alatt erosodnek meg a szelsosegesek (no a cigany/negerbunozes stb.), ma a kutyat nem erdekelnek, oszlik is a Jobbik.

Pipas 2019.04.03. 11:28:32

@Bravehearth: "Szerintem egy libsin kívül más állatfaj nem bíbelődik ennyit ezzel!"

Nem azért mondom, de a bibliában benne van, hogy ha meghal a tesód gyereket kell csinálnod a feleségének. Az miért is jobb?

konrada 2019.04.03. 11:30:40

@Pipas:
Na neked már igazat se lehet adni...
Hiszen előtte ódákat zengesz arról, miért biztosan jó egy hibás mutációt örökíteni, majd a következőben egy másik hibafajtát meg lebetegségezed....

...pedig ha maradnánk a példád racionalításánál, mindkét génhiba ugyanazzal jár: a továbbörökítés kizárásával...
(...s ne gyere azzal, hogy az ember..., mert a mi fajunk egyre inkább sikeresen túllép a természetes kiválasztódáson. Az állatvilágban a rákos mutációk elszaparodása az adott génállomány kihalásával jár, hasonlóan a ....)

Bravehearth 2019.04.03. 11:38:39

@Pipas: "Nem azért mondom, de a bibliában benne van, hogy ha meghal a tesód gyereket kell csinálnod a feleségének."

Egyszer már megkérdeztem tőled, ismét megteszem: mi a f@szt bibliázol nekem itt össze-vissza bazdmeg? A kultúrkör, amiben felnőttem protestáns keresztény. De én nem vagyok gyakorló keresztény. Egyszer talán majd megérted a különbséget. Vagy nem...

Továbbá honnan tudod, hogy hány testvérem van? Van-e egyáltalán? És ha húgom van...? Gyorsan legyen neki egy felesége 'biztonságból', hogy ha meghal, akkor legalább azt fölcsinálhassam??? Hogy jön ez ide? Nem is értelek...
B.

antiinternáci 2019.04.03. 11:39:06

@konrada:

Jogos, de ez is azt támasztja alá, amit mondtam: akkor sodródott a jegybank. Így lehetett ilyen durván rángatni az árfolyamot ide -oda. Most sokkal jobb kezekben van, ezért is a 315 körüli egyensúlyi állapothoz képest az erős spekulációs eladások/vételek +/- 2% lengést tudnak csak kiváltani az árfolyamban. Pár hete erősödésre spekuláltak, erősödött az árfolyam 1%-ot. Utána gyengülésre, amitől gyengült 2%-ot.

Azt, hogy a 2010 előtti korrupt és rabló hatalom mit művelt az ország ellen, azt meg pontosan tudjuk.

konrada 2019.04.03. 11:39:24

@nnnnnnnn:
...sajnos igazad van.

Mert hiába gyözödik meg az ember egyre inkább arról, hogy zorbán a maga kisvasutas pitiánerségű diktátorságával, a mészarosos migricsező nerjével mehetne már a csába...
Ha azt látja, hogy ezek jönnének helyére, akkor inkább maradjon...:-(

Willkommenskultur 2019.04.03. 11:41:42

lets keep it simple

A buzisag ugyan termeszetes, de attol meg nemkivanatos degeneracio, amitol minden egeszseges kozosseg szabadulni probal kezenfekvo okokbol

Most, hogy nyugaton jolet van es nem cel a szaporulat tovabbi novekedese, a tarsadalom elnezobb a buzulassal, de a potlasra erkezo agysebeszek kejesen fogjak levagni a buzerans fejuket

Masreszt a buzeransok koztudottan elen jarnak a partnerek gyors cserelgeteseben es minden nemi betegseg terjeszteseben, tehat kivetelesen rossz peldat allitanak a fiatalok ele - ezert reklamozzak oket orrba-szajba a legaberraltabb mediumok es hollywood

sírjatok 2019.04.03. 11:55:39

@Pipas: bocs de ha a buzulásnak van biológiai, genetikai háttere, akkor nyilván a buziellenességnek is, szóval mi nem tehetünk róla, ilyen a genetikánk, ennyi

sírjatok 2019.04.03. 12:00:36

@Pipas: "A rák azonban betegség, szenvedést, fájdalmat, halált okoz."

ettől még lehet hasznos, pl. egy törzsnek nincs szüksége annyi öregre mint fiatalra, mert az is erőforrást fogyaszt, de gyereket már nem csinál, és a tapasztalatok átadására kevés öreg is elég, tehát tök előnyös az a gén, ami azt csinálja, hogy 50 éves korodban 75% eséllyel meghalsz, 25% eséllyel meg szép kort élsz meg. bármelyik őskori törzsnek nagy előny lehetett ez

értjük mink parasztok az evolúciós logikát, csak attól még rákosak se szeretnénk lenni, meg buzik se, hiába kafa ez a génnek meg rettentő logikus

langesz 2019.04.03. 12:01:35

Gömbös Gyula jut eszedbe..te flusztrált beteg ember.
Erőlködjél ki valami jobbat, hogy több gyerek szülessen és vidd is át a parlamenten.

Buchhalter 2019.04.03. 12:03:20

@teéjesenmindegy: Ezt a marhaságot, hogy a csok miatt mentek fel az ingatlanárak el kéne felejteni. A legjobban a kicsi panelek árai mentek fel, arra pedig nem jó a csok. Szerintem te írtál baromságot.Mivel te egysejtű aggyal rendelkezel inkább egy tanultabb ingatalan és gazdasági szakértőnek hiszek mint neked.Fájdalom ,de a kormány minden családi bejelentése az ingatlan piac árait srófolja fel! Ez tény!

Willkommenskultur 2019.04.03. 12:08:43

@sírjatok: Sokfele aberracionak es betegsegnek van genetikai hattere, de mondjuk a buzisagrol pont senki sem bizonyitotta soha hogy genetikai hatteru lenne. A buzilobbi nyomulasa mondjuk pont annak a bizonyiteka, hogy a buzilobbistak nem hisznek a genetikai hatterben.

@Pipas:

sírjatok 2019.04.03. 12:13:17

@Willkommenskultur: "A buzisag ugyan termeszetes, "

Jaj fel ne ülj már ennek a szómágiának. A "természetes" szónak két jelentése van:
1. társadalmilag elfogadott, mindennapos
2. a természetben előforduló.

Aki azt mondja, hogy a buzulás természetes, az az 1. értelmében használja, tehát hogy nem elfogadott, nem mindennapos. Erre tromfol a buzipárti, hogy de hiszen a természetben is előfordul, azaz természetes. Ezzel az a gond, hogy akkor ennyi erővel a gyilkosság meg a vérfertőzés is természetes, hiszen a természetben az is előfordul. Itt valójában a buzipárti az ún. "ekvivokáció" nevű érvelési hibát követi el, te meg bedőlsz neki, ne dőlj be :D

hu.wikipedia.org/wiki/Ekvivok%C3%A1ci%C3%B3

Ettől még különösebben nagy baj nincs a buzikkal, csak ha a mogyoróallergiára nem mondjuk hogy természetes, akkor a buziságra se mondjuk már.

Pipas 2019.04.03. 12:13:37

@sírjatok: "ettől még lehet hasznos, pl. egy törzsnek nincs szüksége annyi öregre mint fiatalra, mert az is erőforrást fogyaszt"

Persze, lehet hasznos, én csak annyit mondtam, hogy betegség. Az öregség és a halál például igencsak hasznos evolúciós szempontból, a rövid élet gyors alkalmazkodást jelent.

БУММЕР 2019.04.03. 12:16:31

"a társadalom bevonásával átgondolnánk az újraelosztást" - meg a nagy büdös lonak a f%&ç-t!

Rohadtul elég volt ebböl a szocialista ujraelosztogatàsbol, senkinek nem tünik fel, hogy ez nem müködöképes valamint rohadtul visszatetszö?

2-3x csalàdi potlék? Azt ugyan ki fogja összedobni? Megint a közösböl osszunk vissza mindenkinek mi?

Aki jol keres attol rohadt sok pénzt levonnak pl egy olyan szar egészségügyre amit nem is hasznàl, mert inkàbb megfizeti a magànt (külföldön is), hogy mihamarabb meg tudjon gyogyulni! Miért fizessenek mindent a jol/normàlisan keresök? Meg még progressziv adozàs is mi?

Teljese jogos, hogy ideje elindulni az öngondoskodàs utjàn és nem csak a többi adofizetö csöcén logni (most ne mossuk ide azokat a kategoriàkat amiket az öngondoskodàson felüil àllami/tàrsadalmi segitségnyujtàs emberi kötelesség)!

Tehàt miért fàj az, hogy azokat tàmogatjàk akik sok adot fizetnek és nem azokat akik csak kivesznek a közösböl?

Eddig sem kellett a sok lakatos romàrio és tàrsai ezutàn még kevésbé fog kelleni a robotizàcioval!

sírjatok 2019.04.03. 12:21:22

@Pipas: Ja. Oszt meghalni se szeretnek az emberek. Attól, hogy valami evo hasznos (vagy az volt százezer éve), nem kell hogy tessen, sőt lehet utálni, sőt néha kifejezetten előnyös utálni pl. a halált mindenki utálja, mert aki szereti, az meghal, és kevesebb uódot hagy hátra.

Pl. a buzik utálatával jelzi egy személy, hogy ő nem az, sőt nagyon is férfias, ez lehet egy jelzés, ami a párválasztásban segít, most ez csak egy balfasz teória, de érted. Vagy lehet, hogy az a törzs, ahol kevesebb a buzi (mert a félig buzik inkább elnyomják ezt magukban a törzs megvetése miatt), ellenállóbb a nemibetegségekkel szemben, a buzik promiszkuitása miatt.

Szóval nem csak a buziság tud előnyös lenni, hanem a buziutálat is, hát nincs itt gond kérem, evolúció az egész, oszt majd eldől ki nyert :D

Bravehearth 2019.04.03. 12:42:33

@Pipas: Ismét megkérdezném tőled konkrétan:

Pontosan azonosították már akár emberben, akár más főemlősben a 'buzigént'??? Ismert a pontos hatása? Mikor jelentkezik a fenotípusban és nem csak a genotípusban?
Köszönettel:
B.

Pipas 2019.04.03. 12:44:20

@sírjatok: "pl. a halált mindenki utálja"

Azokat, akik meghalnak vagy megöregszenek útálod? Ugye nem?

"Pl. a buzik utálatával jelzi egy személy, hogy ő nem az, sőt nagyon is férfias"

Az előbb a halált útátad és nem a haldoklókat, most meg hirtelen átváltottál és elkezdtél emberek útálni. Én viszolygok a homoszekszuális férfiszerelemtől, de azokat, akik egy másik férfit szeretnek nem útálom. Miért is tenném?

Ha valakinek a buzik útálatával kell jeleznie, hogy mennyire férfias, azzal szerintem valami nincs rendben.

" a buzik promiszkuitása miatt"

Ez megint legenda, hogy ti. a "buzik" kevésbé válogatják meg a partnereiket.

"Szóval nem csak a buziság tud előnyös lenni, hanem a buziutálat is, hát nincs itt gond kérem, evolúció az egész, oszt majd eldől ki nyert :D"

Szociáldarwinizmus. Darwin ugyan soha nem hirdette, Hitlernek viszont kedvence volt. :)

Helga Beauty Salon. 2019.04.03. 12:52:20

@Pipas:
Én nem "vitatkoztam". Még csak nem is vitáztam. Tanítottalak. :)..........................................

Látom nagyon nem tudod hogy hol a helyed.

élhetetlen 2019.04.03. 13:04:56

@Dzendör Sztadiz: Ezt nem hiszem el! Már vagy a nyolcadik vagy, aki ezen rugózik.”ahol a minimálbéres is ugyanannyit adózik, mint a milliókat kereső”. Természetesen azt kellett volna írni, hogy ugyanolyan arányban adózik, vagy ugyanolyan %-kal adózik, ettől függetlenül minden normális ember érti a mondatot, csak ti páran nem, mert ti még soha nem fogalmaztatok pontatlanul. De mennyi ész kell ahhoz, hogy ebből komolyan arra következtess, hogy számolni sem tud? A másik téma. „Adóemelés a dolgozóknak, szorgalmasaknak?”. Mert nálunk a dolgozók, szorgalmasak keresnek sokat. Igen, azok a lusta, munkakerülő nővérek, műtősök, tanárok, mentősök, tűzoltók stb. nem számítanak. És te nevezel valakit alja embernek?

élhetetlen 2019.04.03. 13:25:47

@szepipiktor: Látom, hozod a formádat. „A szokásos, albérlettámogatás. Nehogy előreléhessenek a fiatalok.”. Hogy tud előrelépni egy fiatal pár? Ha 150 eft fizet egy albérletért, vagy, ha erre kap támogatást, és a maradék pénzéből tud önerőre gyűjteni. Ugyanez az olcsó állami bérlakásokra, ha lennének.
„aki nem akar gyereket, …, nem akar önálló otthont , hát ne vegye igénybe a dolgot. Akinek meg kell és lehetősége van, az meg igen!”. Csak azt nem érted, hogy nem arról van szó, hogy aki akarja, felveszi, aki nem akarja nem. Van egy nagyon széles rétege a fiataloknak, akiknek nem toltak a seggük alá indulásként 25 millát, hogy csokos lakást tudjanak venni. Tehát nem az általad említett akinek kell, akinek nem kell a felállás, hanem akinek esélye sincs, vs, akinek van pénze rá. És neked EZ a demokrácia. Nem érted, ugye?

Pipas 2019.04.03. 13:30:36

@Helga Beauty Salon: "Látom nagyon nem tudod hogy hol a helyed."

Lehet. Te azonban nem tudsz egy csomó dolgot, mindegyik fontosabb annál, hogy valakinek "hol a helye". ;) És akkor még nem beszéltünk arról,hogy te sem tudod hol a helyed. :D

Bravehearth 2019.04.03. 13:31:52

@Pipas: Ha már ennyit 'legendázol'...

Ismét megkérdezem tőled KONKRÉTAN:

Pontosan azonosították már akár emberben, akár más főemlősben a 'buzigént'??? Ismert a pontos hatása? Mikor jelentkezik a fenotípusban és nem csak a genotípusban?
Köszönettel:
B.

élhetetlen 2019.04.03. 13:39:52

@szepipiktor: Még valami. A meleg párok. „Igaz ők szülni sem szülhetnek - na jó, a leszbikusok igen -, de miért is nem a kisebbség kap előnyöket sokadszorra a többséggel szemben.”. Tudod, (nem tudod) , vannak országok, ahol legális a béranyaság, azaz két együtt élő férfinak is lehet külön, külön annyi vér szerinti utóda, ahányat akar, vagy ahány béranyát meg tud fizetni. Azt ugye normálisnak tartjuk, ha egy férfi egyedül marad a gyermekeivel, akkor fel tudja nevelni őket. Két férfi már biztosan nem tudná felnevelni a gyerekeit, a te agymeneted szerint. Neked lehet gyereked. Ha egy homó párnak is lehetne, milyen előnyöket is kapnának hozzád képest?

Pipas 2019.04.03. 13:40:34

@élhetetlen: "Természetesen azt kellett volna írni, hogy ugyanolyan arányban adózik, vagy ugyanolyan %-kal adózik, ettől függetlenül minden normális ember érti a mondatot, "

Így van, mindenki érti a mondatot. Azt jelenti, hogy a társadalmunkban még mindig él a szocializmus, még mindig a "mindenkit képessége szerint", még mindig a balos ideológia megy. Ennek köszönhetően azok, akiket a társadalom eltart nagyon jól érezhetik magukat, egyenlőnek gondolhatják magukat miközben azzal áltatják magukat, hogy hiszen ők is annyit adóznak, mint a "gazdagok".

Nem, nem annyit adóznak, sokkal kevesebbet. Ráadásul a legtöbbjük többet vesz ki a közösből, mint amennyit betesz, de közben azért megkövetelik maguknak az összes jogot, mert "arányaiban" ők is annyit fizetnek.

Csakhogy "arányokért" nem lehet semmit kapni. Forintért lehet, abból meg sokkal kevesebbet adóznak. Ez a nagy büdös helyzet, akármennyire is fáj. :(

" Ugyanez az olcsó állami bérlakásokra, ha lennének. "

Nincsenek olcsó bérlakások. Minden lakás annyiba kerül, amennyibe kerül. Te azt akarod, hogy az állam fizesse. Az állam adjon lakást. Persze, de az meg már megint cucilizmus lenne. Kipróbáltuk, nem jött be, sokan meg is haltak. Felejtsd el!

"akinek esélye sincs, vs, akinek van pénze rá. És neked EZ a demokrácia. Nem érted, ugye?"

Te nem érted. A demokrácia soha nem jelentette azt, hogy mindenkinek van esélye, azt sem, hogy egyenlőek az esélyek. Még azt sem, hogy nincsenek társadalmi különbségek.

Willkommenskultur 2019.04.03. 13:47:00

@élhetetlen: A homo parok gyerekeit kicsinaljak a suliban, aztan felakasztjak magukat

termeszetes szelekcio

Bravehearth 2019.04.03. 13:48:21

@Pipas: Nos, miután sokadszorra sem vagy hajlandó válaszolni egy egyszerű kérdésre, kijelenthetjük, hogy csak az okoskát játszva simán sunnyogsz. Magyarázol valamiről, amit még érdemben senki nem bizonyított, elmélet és te erre alapozva játszod a tudományt. Lószart, mama! Vagy van erről egzakt infód? Mármint a homoszexualitást hordozó génről???

A leginkább elfogadható színvonalú cikket ezt találtam elsőre:

hvg.hu/itthon/20151109_Mitol_meleg__Celkuzelben_a_massag_geneti

Ha van cáfolatod a kérdésben, akkor szívesen vesszük! Előre is köszi!
B.

moonlight777 2019.04.03. 13:55:16

@Ménár Atya:

bocs, de ez lényegtelen, 100 évre visszafelé mutogatni ostobaság, ez a banda meg már épp elég ideje uralkodik rajtunk, ennyi idő alatt már a csillagot is le kellett volna hozniuk az égről, a többi csak szemfényvesztés..

Pipas 2019.04.03. 13:56:51

@Bravehearth: "Mármint a homoszexualitást hordozó génről???"

Soha nem állíottam, hogy a homoszexet gén okozná. Azt mondtam, hogy az állatok közt is van és ha gén okozza, akkor az nem mond ellent az evolúciónak és nem feltétlenül maladaptív. Egyébként valószínűleg van genetikai alapja, elég meglepő lenne, ha nem lenne, de én nem állítottam, hogy van.

"Magyarázol valamiről, amit még érdemben senki nem bizonyított"
A természettudományban soha senki sem bizonyított be semmit.

"az okoskát játszva simán sunnyogsz"
Mert nem hozok bizonyítékot valami olyasmire, amit nem állítottam? Normális vagy?

élhetetlen 2019.04.03. 14:06:26

@enrikokaruszo: „én a sajátra szavazok”. Igazad van, de az építési vállalkozók akkor is jól járnának, ha állami bérlakásokat építenének. Ez csak döntés kérdése lenne. És ezek lehetnének jóval a piaci ár alatt, működési költség, fenntartás. Nem örökbérlet, kis lakás, egy gyerekig jó, költözünk kicsit nagyobba, mert jön a második, és közben gyűjtjük a beugrót a sajátra. Mert, tudod, az nem úgy megy, hogy pl. egy kezdő tanár pár, nyakukon a diákhitellel este leül, és megbeszélik, hogy vesznek egy saját lakást, ha nincs miből. Ez lenne az, amit én a jövő generációjába való befektetésnek látnék. Pici biztonság.

Willkommenskultur 2019.04.03. 14:09:30

@élhetetlen: Majd a szocik epitenek lakast devizahitelbol.

Pipas 2019.04.03. 14:15:10

@Bravehearth: "Mármint a homoszexualitást hordozó génről???"

Okés. Nemi preferenciát beállító gén egészen biztosan van, hiszen a nők nagy része a férfiakhoz, a férfiak nagy része a nőkhöz vonzódik. Ha nem lenne gén, ami ezt a preferenciát kódolná, akkor közárólag a neveltetéstől függne, hogy kiből mi lesz. Nem így van, a többség heteroszekszuális.

Azok, akik szerint a homoszekszualitást nem okozza semmiféle gén, azok azt állítják, hogy a nemi preferenciát hordozó gének mind, minden egyes alkalommal tökéletesen működnek, azaz a gének soha nem tesznek senkit homoszekszuálissá. Vannak gének, de azok mind, mindig tökéletesen működnek.

Ennek ellenére vannak homoszekszuálisok és ezek szerint a (többnyire vallásos) emberek szerint azt csak a neveltetés, meg az egyén döntése alakítja ki. A gének tehát tökéletesek, mindenkiből heterot csinálnak, de a neveltetés meg a bűnös lélek teszi homoszekszuálissá az embereket.

1) Ez teljesen abszurd. Egyszerűen nem tudom máshogy jellemezni.
2) Akkor tehát a gének mégsem tökéletesek, mert a gének ellenére homoszekszuálissá válnak az emberek, nem?
3) Még soha, senkinek sem sikerült rábeszélnie senkit a homoszekszualitásra, sőt lebeszélni sem. Hazudni hazudnak az emberek, sőt, ha sokat forszírozod öngyilkosok is lesznek, de a nemi preferencia megváltoztatása valami olyan, amit még senki sem látott.
4) Aki azt állítja, hogy a homoszekszualitás szabad akarat kérdése, annak azt javaslom, hogy legyen homoszekszuális 5 percre. Nem is kell semmit csinálnia, csak üldögéljen a fotelben és legyen homoszekszuális. :D
5) Ha azt állítod, hogy a nemi preferenciákat beállító gének mindig tökéletesen működnek és senkiből sem csinálnak homoszekszuálist, annak komoly bizonyítékokat kell hoznia.

Nos, én ezért gondolom, hogy a homoszekszualitásnak erős genetikai okai vannak. Nem *tudom* és nem *állítom*, mert nincsenek bizonyítékaim és nem vagyok szakértő sem.

Pipas 2019.04.03. 14:20:00

@élhetetlen: "Mert, tudod, az nem úgy megy, hogy pl. egy kezdő tanár pár, nyakukon a diákhitellel este leül, és megbeszélik, hogy vesznek egy saját lakást, ha nincs miből. "

Egy kezdő tanár pár cirka 1-2 év alatt össze tud annyit spórolni, hogy letegye az önrészt egy olcsóbb lakásra. Ebben szerintem jobb a helyzet nálunk, mint nyugateurópában. Nem véletlen, hogy németországban a lakosság fele bérleményben lakik, mint nálunk az elsöprő többség saját ingatlanban.

Tessék, itt a statisztika:
www.statista.com/statistics/246355/home-ownership-rate-in-europe/

Magyarország jobban szaporodik! 2019.04.03. 14:21:37

Az elmúlt nyolcévben óriási lett a demográfiai válság mert minden ékézláb magyar ember elmenekült attól amit az a kormány csinált. A magyar gyerekek inkább külföldön születtek, mint hogy egy hazába az elkúrókkal.

Orbán Viktor nagyon helyesen ismerte fel az elmúlt nyolc év pusztítását és jól látta, hogy még egy ilyen nyolc év és akkor NEMZETHALÁL lesz!

Ezért nagyon helyesen ingyen lakást, ingyen autót fog adni mindenkinek aki hajlandó teleszülni a Kárpát medencét és nem fog onnan a gyereke lelépni. Nagyon kellett már egy ilyen intézkedés és a magyar emberek nagy örönmmel fogják az adóforintjukat a három és még annál is több gyerekes családoknak adni hogy az állam abból vegyen nekik ingyen lakást, ingyen ingyen kocsit.

Borsodban és Szabolcsban családok tízezrei jelezték már Farkas Flórinak hogy pár éven belül megszülik azt a három gyereket és nagyon hálásak hogy a vályogházaik helyére új paloták fognak épülni. Ingyen.

élhetetlen 2019.04.03. 14:21:48

@Willkommenskultur: Most kérdezhetném, hogy ennyire hülye vagy-e. Te tényleg nem látod, hogy mennyi felesleges dologra megy el a közös pénz? Családtámogatás? Legyen egy műtős, nővér pár, vagy egy kezdő tanár pár? Nem lesz pénzük a csok eléréséhez, de nem is számítanak, pedig ők lennének azok, akik felnevelhetnének normális gyerekeket, mert tisztességesek.

Pipas 2019.04.03. 14:22:20

@élhetetlen: "Igazad van, de az építési vállalkozók akkor is jól járnának, ha állami bérlakásokat építenének."

Ja, mondjuk annyi különbséggel, hogy az állami lakásokat megemelt adókból lehetne finanszírozni, amit többek közt az építési vállalkozókkal fizettetnének meg.

Willkommenskultur 2019.04.03. 14:25:57

@élhetetlen: Erdekes, a valasztasokon meg Orbanra szavaztak.

A szocik akkor is elmondtak ezeket a meretes fassagokat amik a posztban vannak, azt senki se kerte.

Pipas 2019.04.03. 14:26:03

@Magyarország jobban szaporodik!: "Az elmúlt nyolcévben óriási lett a demográfiai válság mert minden ékézláb magyar ember elmenekült attól amit az a kormány csinált."

Magyarországról kevesebben "menekültek el" mint a régió többi országából. Sőt, ausztriából is többen mentek el mint tőlünk. Onnan is a magyar kormány miatt menekülnek?

" A magyar gyerekek inkább külföldön születtek, mint hogy egy hazába az elkúrókkal."
Nem, a legtöbbjük itthon születik. Csakhogy cirka 1 millió külföldön élőnek adtunk állampolgárságot, akik nyilván a gyermekeiknek is megkérik az állampolgárságot, ezért az ellenzéknek be nem áll a szája, hogy "sok magyar gyerek születik külföldön". Ja, ha rajtuk volna, ezek nem "magyar gyerekek" lennének.

Magyarország jobban szaporodik! 2019.04.03. 14:29:18

@Pipas:

Buzinak lenni természetesen választás kérdése. Vajon elgondolkodtak-e már a libsik azon, hogy a Fideszben miért nincs egy darab buzi sem?

Hát mert a fideszes tudatú magyar ember Orbán Viktort választja magának, nem a buzikat!
Orbán Viktort szeretni, a rajongásig imádni és egész nap rajta csüngeni pedig éppenséggel nem buziság ahogy a libsik hazudják, hanem hazaszeretet!

konrada 2019.04.03. 14:30:18

@élhetetlen: "Igazad van, de az építési vállalkozók akkor is jól járnának, ha állami bérlakásokat építenének."

Sőőőt!!!!
Hiszen azt is lehetne Lörincékkel építtetni, míg a magánlakásoknál azért nehéz azokkal a "kondíciókkal" olyan hülyét találni, aki velük dolgoztatna...;))

Magyarország jobban szaporodik! 2019.04.03. 14:33:11

@Pipas:

Milyen 1 millió migránsnak adtál te állampolgárságot te Soros seggnyaló?! Senkinek sem, mert nem vagyunk bevándorló ország te Gyurcsány csicska!
Te kis hülye ballib, még a második osztályt se végezted el mert akkor ilyen fake newst nem írnál hogy egy millióval lett több a magyar, miközben az elmúlt nyolc évben a születések száma 10%-kal zuhant be a ballib korszakhoz képest. Hát ennyire hülyékkel van tele a Soros bértrollnok csapatotok?

Dzendör Sztadiz 2019.04.03. 14:35:04

@élhetetlen: szóval mindig mást kell érteni, mint amit a képviselő bácsi ír? Amúgy az mitől jó a magyar bérszínvonalon, ha az szja progresszív? A sárga proli irigységen kívül. Mert tudjuk, a baloldal nem a milliomosokat szivatta az szja-val, hanem az átlagkeresetűeket vagy az afölött levőket.
Amúgy a posztban vázoltak pont a 2010 előtti szociálpolitikát hozná vissza: azokat támogatná, akik a f@szukból akarnak megélni...

Magyarország jobban szaporodik! 2019.04.03. 14:46:06

@Dzendör Sztadiz:

Na igen mire jó a progresszív adó? Ezek a Soros bérenc libsik ebben is a bukott nyugatot akarják utánozni, csak mert ott az van. Aztán azt hiszik, hogy ha majd itt is progresszív lesz az adó akkor majd rájuk a 90%-nyi kisemberre is többet fog költeni az állam a Mészáros LVrinc pénzéből, több meg jobb lesz az egészségügy, az oktatás, a MÀV, a BKV , az útépités meg minden. Közben meg nem, mert az elkúrók minden pénzt kiloptak maguknak.

Így Orbán Viktornak teljesen igaza van amikor azt mondja, hogy otthagyja nálad az adód felét, aztán akinek mütét kell, az vegyen magának!
Akinek óvoda kell, építsen magának!
Akinek iskola kell, vegyen magának tanárt!
Akinek szociális temetkezés kell, na azt megkapja az államtól. Egyelőre.

élhetetlen 2019.04.03. 14:48:31

@Pipas: Jól van, jól van. higgadj le. „.Azt jelenti, hogy a társadalmunkban még mindig él a szocializmus, még mindig a "mindenkit képessége szerint", még mindig a balos ideológia megy.”. Persze, és még egy csomó országban, ahol sávos adózás van, a mi szocializmusonk él még. „egyenlőnek gondolhatják magukat miközben azzal áltatják magukat, hogy hiszen ők is annyit adóznak, mint a "gazdagok". tudsz még hülyeséget mondani? Melyik ápolónő gondolja ettől, hogy egyenlő az igazgató főorvossal? Legfeljebb azt látja, hogy az igazgató milliós fizetéséből is csak annyi % megy az adóba, mint az övéből, és ettől kevesebb az adó, azaz az ő munkakörülményeinek javítására nem telik. Szóval ne zagyválj.
„Te azt akarod, hogy az állam fizesse. Az állam adjon lakást.”. Az állam adjon lakást és az állam biztosítson bérelhető lakást (ami esetleg letöri a magán árakat), ez óriási különbség.
Igen, én nem értem, hogy a közös pénzből azokat támogatják, akinek már van 25 millája, és egyesek ezt nevezik demokráciának..Na, mindegy.

felső határ nincs 2019.04.03. 14:49:01

@Magyarország jobban szaporodik!: "Ezek a Soros bérenc libsik ebben is a bukott nyugatot akarják utánozni, csak mert ott az van. "

A bukott lipsik adorendszere nemigen hasonlitott a nyugatira (bar tobb adokulcs volt), a bukott lipsik berszinvonala meg elegge balkani volt.

felső határ nincs 2019.04.03. 14:57:29

@élhetetlen: nem cel, hogy az aljanep alacsonyabb kulccsal adozzon

Az a cel, hogy minnel tobbet keressen, kepezze magat ennek megfeleloen (pl. genderfilozofus hellyett legyen villanyszerelo), ebbol minnel nagyobb adokedvezmenyt kapjon.

Persze lehet mas velemeny, de a progressziv adozast a multkori, kokemenyen elbukott valasztas elott is belengette a baloldal. Azaz, nincs semmi ertelme ezen izmozni, nem kell a magyaroknak, vagy csak a cuciktol nem kell semmi enbloc.

Senkinek sem a kulcsok szamaval van szvsz baja, csak nem biznak a szocikban.

élhetetlen 2019.04.03. 15:03:04

@Willkommenskultur: „A homo parok gyerekeit kicsinaljak a suliban, aztan felakasztjak magukat termeszetes szelekcio”. Csak addig, amíg a propaganda ilyen, és a környezet ilyen emberekből áll, mint te is vagy. Gondolod, hogy Sir Elton John gyermekeit kicsinálják a suliban? Arról nem is beszélve, ha homo párok hetero kapcsolatból származó gyereket fogadnak örökbe, akkor hol van a természetes szelekció? Már nem kérdezem, állítom, hogy hülye vagy.

Willkommenskultur 2019.04.03. 15:20:52

@élhetetlen: "Csak addig, amíg a propaganda ilyen, és a környezet ilyen emberekből áll, mint te is vagy."

Azaz ameddig eletkepes a tarsadalom.

Ha mar 10bol 5 par buzi, az mar visszafordithatatlan. Azaz, a rakot addig kell kivagni, amig nem attetes. Kulonosen igaz ez a fiatalokra, latniuk kell hogy aki buzi, az halalnak halalaval hal.

Vagy neked van vmi progresszivebb megoldasod erre? Potoljuk ki a buzigyerekek nem letezo gyerekeit afrikai raketapszichologusokkal?

Te szoktal gondolkodni? Marmint dolgokrol?

Pipas 2019.04.03. 15:22:25

@élhetetlen: "az igazgató milliós fizetéséből is csak annyi % megy az adóba"

Látod, ezt magyarázom. Hogy azt gondolja, hogy "csak annyi % megy az adóba mint tőle". Nem arra gondol, hogy a főorvos hatszor annyit adózik mint ő, hanem azt, hogy "csak annyit" mint ő. Merthogy százalékban számolva... ez a baj.

élhetetlen 2019.04.03. 15:24:37

@Pipas: „Egy kezdő tanár pár cirka 1-2 év alatt össze tud annyit spórolni, hogy letegye az önrészt egy olcsóbb lakásra.”. Tegyük fel, mindkettő hazavisz nettó 150-eft. Az egyik fizetés elmegy a lakhatásra, a másikból élnek, és szerinted össze tudják szedni az önrészt egy olcsóbb lakásra. Nincs olcsó lakás. A csok megdobta az új lakások árát, akinek erre nem futotta, az használtat keresett, megnőtt a kereslet, felmentek az árak, és akinek erre sem futotta, és kis lakást keresett, ugyanez, megnőtt a kereslet, és az árak. Most egy barátnőmnek próbálok segíteni, hogy ne több száz hírdetést kelljen átnéznie. 16 milla alatt max 25-26 nm van. Ezek után mit ér a statisztika?

Pipas 2019.04.03. 15:25:00

@Willkommenskultur: "Ha mar 10bol 5 par buzi, az mar visszafordithatatlan. Azaz, a rakot addig kell kivagni, amig nem attetes."

Hát persze. Évmilliókon keresztül, az emberi faj esetében vagy 100 000 éven keresztül ment a természetes dolog, de te most ki akarod vágni a rákot.

Willkommenskultur 2019.04.03. 15:28:01

@élhetetlen: A CSOK nem dobta meg onmagaban a lakasarakat, hisz Pozsonyban v. Pragaban magasabbak mint Pesten. A kereslet emeli a lakasarakat, ennek persze resze a CSOK is.

Valoszinu a lakasarak novekedese folytatodni fog, csak lassabban. Hol vannak meg az europai lakasarak.

Pipas 2019.04.03. 15:31:16

@élhetetlen: "Tegyük fel, mindkettő hazavisz nettó 150-eft. Az egyik fizetés elmegy a lakhatásra, a másikból élnek, és szerinted össze tudják szedni az önrészt egy olcsóbb lakásra. Nincs olcsó lakás."

Hát nem hiszem, hogy okvetlenül ki kellene fizetni 150-et albérletre. Ahol én lakom már 30-40 000 körül lehet kiadó lakást találni. Rezsivel mondjuk mittudomén, 80?

Azt sem hiszem, hogy 150 kell havonta a megélhetéshez, szerintem 80-100 körül ki lehet jönni. Azaz félre lehet tenni 100 körül, ha komolyan gondolja az ember. Ahol lakom, ott 4-5 millióért már lehet venni lakást, azaz két év alatt elő lehet teremteni az önrészt, akár az ár 50%-át is.

Willkommenskultur 2019.04.03. 15:32:15

@Pipas: Sok civilizacio semmisult meg a buzulas miatt, mint az koztudott. Olvastad a Bibliat? Tudsz barmit az antik tortenelemrol?

élhetetlen 2019.04.03. 15:34:17

@Pipas: Csak így sorban olvasom a leveleket. „, hogy az állami lakásokat megemelt adókból lehetne finanszírozni”. Ez csak nézőpont kérdése. Szar szöveg, de ez van. TAOból stadion, vagy bérlakás, gyep fűtése, vagy egy háztömbbé?

Lémusz 2019.04.03. 15:35:01

Tisztelt Székely Sándor!
Az alábbi eszrevételeim vannak az írásával kapcsolatban:
„Egy bökkenő van ezen az uniós pénzből szépen felújított úton, hogy a munkások nyolcvan százaléka az akciótervből semmit sem fog érezni. Amelyik család kifizeti a 150.000 forintos albérletet, ledolgozza a négyszáz órát minimálbéren, befizeti az összes rezsit az iskolai budipapírig bezárólag, nem tud megfelelni a kormány feltételeinek.”
A tervezet arra jó, hogy aki már egyébként is gondolkozott a családalapításon, esetleg hitelfelvételt is tervezett, az kedvezőbb feltételekkel vághasson neki a tervei megvalósításának. Ez nem egyenértékű azzal, hogy akit nem érdekel a téma, azt is rávegye a gyerekszülésre.
„Van más lehetőség? Persze.”
Van más lehetőség. A minimálbér összegének a jelenleginél nagyobb mértékű emelésével egyre több embert lehetne olyan helyzetbe hozni, hogy élni tudjon a lehetőséggel, és nem kellene másokat megsarcolni, sem az újraelosztást átgondolni.
Persze ennek vannak költségvetési vonzatai is az államilag finanszírozott intézményeknél, de ezeket a költségeket előbb vagy utóbb úgy is fel kell vállalni, ha működtetni akarjuk az érintett ágazatokat. A bürokrácia csökkentésével fedezni lehetne a felmerülő többletköltségeket. A legsúlyosabban ez persze a vállalkozókat érintené, mert Ők jelenleg többnyire minimálbérre vannak bejelentve, de aki üzletelt mostanában ilyen emberrel, az tudja, hogy nagyon kevés az, akit ez térdre kényszerítene. És nekik is talán jobb lenne, ha nem kellene tovább kínlódniuk, és a munkaerőpiacon keresnék a megélhetést. A vállalati szektor is érintett volna a kérdésben, de a minimálbéren foglalkoztató cégek lassan a munkaerőhiány miatt eltűnnek a palettáról, és jönnek helyettük a magasabb hozzáadott értéket teremtő beruházások.
Ezért én azt mondom, a rendelkezés nem fog áttörést hozni ugyan, de megkönnyíti néhány embernek a családalapítást, ami üdvözlendő. Remélhetőleg a támogató ellenzéki pártok is úgy gondolkodtak, hogy ennek az intézkedésnek nem kell itt véget érnie, hanem bővíteni kell a kedvezményezettek körét. Itt az ideje, hogy javaslatokat dolgozzon ki ennek elérésére, hacsak úgy nem gondolja, hogy a gyermeket nevelő dolgozóktól el kell venni, hogy támogathassa azok szaporodását, akik nem képesek (többségében szorgalom hiányában) önállóan felnevelni a gyerekeiket. Mert ez esetben jobban örülnék, ha nem tenne semmit.

Pipas 2019.04.03. 15:36:21

@élhetetlen: "16 milla alatt max 25-26 nm van. Ezek után mit ér a statisztika?"

Tessék, tíz másodperc alatt találtam 40nm felett 10 millió alatt lakásokat. Mégpedig budapesten:
ingatlan.com/szukites/elado+lakas+terulet-szerint+budapest+10-mFt-ig+40-m2-felett

Ha annyire segítesz, akkor azért ezt tudnod kellene.

Pipas 2019.04.03. 15:41:35

@Willkommenskultur: "Sok civilizacio semmisult meg a buzulas miatt,"

Egy sem.

"mint az koztudott."

Legenda.

"Olvastad a Bibliat? Tudsz barmit az antik tortenelemrol?"
A bibliának az ég világon semmi köze a történelemhez. Amúgy a bibliában azt a részt olvastad, ahol Jézus összebújt az egyik tanítványával? :D

Tessék:

"János 21:20 Péter pedig megfordulván, látja, hogy követi az a tanítvány, a kit szeret vala Jézus, a ki nyugodott is ama vacsora közben az ő kebelén és mondá: Uram! ki az, a ki elárul téged?"

Szerinted ezt hogyan kell érteni? Te mikor nyugodtál vacsora közben egy másik férfi kebelén? :D

élhetetlen 2019.04.03. 15:43:56

@Willkommenskultur: „Erdekes, a valasztasokon meg Orbanra szavaztak.”. Nem érdekes. Van egy réteg, aki megelégszik az egy kulcsossal, van aki elégedett az eltolt rezsicsökkentéssel, (a gazdagokat értem), van, akinek elég egy kis krumpli, van akinek elég, hogy ígérnek közmunkát. Mi ebbe az érdekes?

Willkommenskultur 2019.04.03. 15:44:37

@Pipas: A Biblianak nincs koze a tortenelemhez?

Mit nem mondasz.

Pipas 2019.04.03. 15:55:33

@Willkommenskultur: "A Biblianak nincs koze a tortenelemhez?
Mit nem mondasz."

Pontosan. Nem kell meglepődni, ez egyáltalán nem olyan ritka vélemény. A vallásos emberek a bibliát történelemkönyként emlegetik, valójában azonban nagyon-nagyon messze áll attól.

Vagy te komolyan elhitted, hogy Jeruzsálem utcáit zombik özönlötték el, hogy a zsidóknak volt egy olyan szokásuk, hogy ünnepnapokon elengedtek egy bűnöst, hogy a római népszámláláskor mindenkinek vissza kellett mennie az ősei lakhelyére, hogy két millió zsidó szolga élt egyiptomba, hogy ez a két millió szolga 40 éven keresztül bolyongott egy 200 kilométeres sivatagba, hogy egy ember egy hal gyomrába utazott, hogy egy római helytartó elenged egy lázítót, hogy a római légió végignézi, ahogy egy csávó kidobálja a kufárokat, hogy a rómaiak a népszámláláson összeírják a zsidókat, hogy mózes leírja mi történt a saját temetésén.... és még lehetne sorolni. :D

Roan 2019.04.03. 16:19:53

@Pipas: ez a 10 millió alatti lakásár az én érdeklődésemet is felkeltette, de a linkedben egy ilyen sincs. Ellenben lakáscsere, eladó bérlet jog igen.

élhetetlen 2019.04.03. 16:37:24

@Dzendör Sztadiz: Nem értesz valamit. Annak is, aki keveset keres, meg kell élnie. nem számolok utána, hogy bruttó, tb, adó, mennyi a vesztesége az adóval, csak úgy hasra. Aki 100 eft nettót keres, és elveszünk tőle 5 eft-az jobban megérzi, mint az, akinek a felső sávjából többet vonnak le. A többsávosnál is igazíthatóak a sávhatárok.” A sárga proli irigység”. Azt minek nevezed, mikor valaki, mint te is, amellett áll ki, hogy amíg én sok tízezerrel többet kapok, addig nem érdekel, hogy valaki ötezerrel kevesebbet kap. Igaz, hogy a közművekért ugyanannyit fizet, mint te, ha marad annyi. Te vagy a sikeres, és nem szégyenled magad.

élhetetlen 2019.04.03. 16:48:46

@felső határ nincs: „nem cel, hogy az aljanep alacsonyabb kulccsal adozzon”. Nem emlékszel, adott a határig a gazdag sem adózott. És igen, ápoló, tanár, mentős, tüzoltó, védőnő mind képezze magát, és legyen villanyszerelő. Ja. „csak nem biznak a szocikban.”. Igazuk van, bízni csak a fideszben szabad, mert Orbán még soha nem hazudott. Így is lehet! ________________________________________

2019.04.03. 16:49:22

A szerző felvonultatja az összes ostoba, csípőből cáfolható, rég túltárgyalt érvet, és hozza az összes olyan ócska panelt, ami miatt az oldaluk három ciklus óta folyamatosan szív. De van, aki nem tanul, ami mondjuk nem baj, mert jobb, ha soha többé nem kerülnek tűzközelbe. A kedvencem a progresszív adózásos mantra. Most azt hagyjuk is, hogy 2008 környékén az alig kétszáz bruttómmal már a gazdagok sávjába kerültem, (jópofa adalék: ugyanebben az időben anyám, mikor előléptették és kapott egy szerényebb fizuemelést is, végül 3 ezerrel kevesebbet kapott kézhez az új pozícióban, mert sajna átkerült a "gazdagok" sávjába...) de a lényeg az, hogy aki ma nettó 7-8-900 ezreket hazavisz, az közel sem a kulák gazdag réteg, hanem az a szűkebb réteg, amelyik vezető beosztásban, felelős beosztásban kap annyit, mint egy berlini pincér. Aki meg igazán gazdag, az jót nevet a béreket terhelő adókon, mert az egyáltalán nem bérből és fizetésből él. Namost poszterünk és barátai ezeket a honi viszonylatban jól kereső, tanult, képzett embereket adóztatná szarrá a progresszivitás zászlaja alatt, hogy aztán a beszedett pénzt tripla családi pótlékként osszák ki azok között, akiktől nagyon legfeljebb azt várhatjuk el a jövőben, hogy ne bicskázzanak meg minket hazafele egy sötét sarkon. És megy a csodálkozás meg az átlag választó folyamatos ostobázása, hogy nem rájuk szavaznak. Tényleg komédia.

élhetetlen 2019.04.03. 17:00:08

@Pipas: Tudod, a bérleti jog az nem tulajdonjog. A banki licitálásnál meg csak a kikiáltási árat tudod, az árat nem. De további sok önbizalnat, és mindenhez értést kívánok.

élhetetlen 2019.04.03. 17:20:00

@Willkommenskultur: Hú, kemény vagy, mint a kecskeszar. „, latniuk kell hogy aki buzi, az halalnak halalaval hal.”. Miért is kéne így lenni? Mert te így szeretnéd? Ennyi? Te nem tudod, hogy a homosexuálisok általában hetero pároktól születtek? És, ha nálunk is legális lenne a béranyaság, mint Oroszországban, akkor az együttélő férfiaknak lehetne vér szerinti leszármazottja, és nem biztos, hogy buzik lennének, ahogy az sem volt biztos, hogy a hetero párnak buzi gyereke lesz? Visszakérdezek. Te szoktál gondolkodni? Nem úgy tűnik.

Willkommenskultur 2019.04.03. 17:28:05

@élhetetlen: Jobb ha a buzik elbujnak a 4 fal koze.

Nem feltetlen nekik, de hat kit erdekelnek.

Willkommenskultur 2019.04.03. 17:29:33

@élhetetlen: marmint a preferalt tarsadalmi kapcsolat a heteroszexualis, kezenfekvo okbol

ha te akarsz megszulheted a buzi fiad gyereket, technikailag lehetseges, lipsiknel lehet ez a szokas, nemtom

de a magyarokat ne nyomasszatok a hulyesegetekkel lecci

élhetetlen 2019.04.03. 17:36:37

@Willkommenskultur: „: A CSOK nem dobta meg onmagaban a lakasarakat, hisz Pozsonyban v. Pragaban magasabbak mint Pesten.”. Na, maradj így, ne gondokodj, mert megárt. A csok megdobta az új lakások árait, ettől a kereslet a használt lakások felé fordult, tehát drágultak, és akinek már ez sem fér be, az keresi a kislakásokat, tehát azok is drágulnak. Hogy te ezzel szemben mit akarsz mondani Pozsonyró, Prágáról, vagy akár Londonról, az nem számít.

Willkommenskultur 2019.04.03. 17:37:58

@élhetetlen: Szoval most qrva olcsok a lakasok Pesten, ugyhogy gyorsan vegyel

Ménár Atya 2019.04.03. 18:02:14

@élhetetlen:
A csok valóban dobott a lakásárakon pesten, de a legnagyobbat a külföldiek lakásvásárlásai dobtak.
Bár itt illiberális homo,és xenofób állam van, azért ez nem nagyon zavarja az ide betelepülő embereket, tök jól érzik itt magukat.
Viszont felverték az ingatlan árakat.
Ami csokot adnak, az viszont nem drágította annyival, hogy el is értéktelenítse azt azonnal.
Kicsit egszerűsítve, a szocik alatt szart sem adtak, most viszont már azért a semminél jóval többet, illetve a gyerekek után támogatást a adó,és egyéb kedvezményként.
Szocik meg a gyedet is elvették.
Most legalább próbálnak valamit tenni, és lehetőleg azokat akarják nagyon helyesen helyzetbe hozni, akik a gyereken kívül mást is betesznek a közösbe, és nem családipótlék,meg cigánykölcsön kombóból,ill segélyekből akarnak megélni munka nélkül, már 20 évesen rokkantosítva.............
Akinek ez fáj, az vagy hülye, vagy DK-s, de az utóbbira az első definíció is igaz. :)

élhetetlen 2019.04.03. 18:02:15

@Pipas: Én meg azt magyarázom, hogy az, hogy hülye vagy, nem jogosít fel arra, hogy mindenkit annak nézz. „Nem arra gondol, hogy a főorvos hatszor annyit adózik mint ő, hanem azt, hogy "csak annyit" mint ő. Merthogy százalékban számolva... ez a baj.” Ez csak a te agyadban létezik, az emberek többsége nem olyan hülye, mint te, De magyarázd még az igazadat, de nem lesz értelmezhető, ezt lefogadom,

élhetetlen 2019.04.03. 18:12:57

@Pipas: Azzal már hadd ne foglakozzak, hogy hol élsz, és ha mindenki ott élne, fillérekből, akkor boldog lenne.

élhetetlen 2019.04.03. 18:29:20

@Willkommenskultur: Komolyan kérdezem. Mi károd szárnazna abból, ha béranya közvetítésével bármelyik férfinak születne vér szerinti gyereke, akkor is, ha homo kapcsolatban él. Mi lenne neked ettől rosszabb?

Willkommenskultur 2019.04.03. 19:52:37

@élhetetlen: tele lenne a tarsadalom 1 generacio mulva olyan emberekkel, akik buzi szulokkel nottek fel

mar tenyleg csak az kene a millio elvalt, meg egyeb egyszulos, vagy agressziv vagy drogos csaladban no fel, szoval kelloen progressziv csaladban, erted

Helga Beauty Salon. 2019.04.04. 07:27:00

@élhetetlen: Komolyan kérdezem. Mi károd szárnazna abból, ha béranya közvetítésével bármelyik férfinak születne vér szerinti gyereke, akkor is, ha homo kapcsolatban él. Mi lenne neked ettől rosszabb?....................

Tudod mi az egészben a rossz? Az, hogy ez az egész egy álprobléma, amivel csak a hagyományos családi értékrendet támadják!
Úgy van ez az egész buzi gyermekvállalás beállítva, mintha legalábbis árvízhelyzet szintű csapással kellene foglalkozni! Igazából hány homszexuális akar gyereket nevelni? (azt most hagyjuk hogy ez jó e vagy rossz, egyébként van bőven gyerek aki még a buzikkal is jobban járna mint a saját családjával)
És ha akar, akkor nem tudja megoldani? Papíron feleségül vesz egy béranyát, felcsinálja, elválik, a gyerek meg nála marad. Ennyi! Szerintem jó, ha az országban három ilyen van aki gyereket nevelne, nem világprobléma ez megint, csak a különböző csillámfaszpónis lelkivilágú kotnyeles s ráérő libsicivilek találtak elfoglaltságot.

Bravehearth 2019.04.04. 07:35:10

@Pipas: "Soha nem állíottam, hogy a homoszexet gén okozná."

Nos, a fejtegetésed ezzel a mondattal kezdted el: "Hosszan lehetne magyarázni, hogy a homoszekszualitást kiváltó gén hogyan lehet sikeres, ha egyszer azt eredményezi, hogy bizonyos egyedek emiatt nem hoznak létre utódot, szóval ennek neked kellene utánanézned."

Hivatkoztál egy olyan génre, amelyet még senki, sehol nem talált meg! Aztán erre építgetted az érvelésed. Egyébként laikusként végzett keresgélésem eredménye az volt, hogy a gén létezése is csak elmélet, feltevés, amit még feltevésként is vitatnak! Na innentől kezdve szerintem a további érvelgetésed megalapozatlan!

"Egyébként valószínűleg van genetikai alapja, elég meglepő lenne, ha nem lenne, de én nem állítottam, hogy van."

Egyáltalán nem számít az alaptéma és a vita szempontjából, hogy mi valószínű és mi nem. Fent idézett mondatodban nem feltételezésként írtál a buzigénről, hanem mint egy létező, bizonyított génről. Olvasd át a fogalmazásod! Nagyon állításnak hat a magyar nyelv szabályai szerint is. Hogy szerinted van genetikai alapja a homoszexualitásnak, az egy dolog. Senkit sem kell érdekeljen. Szerintem és még pár millió ember szerint nincs. És ez épp annyit ér, mint a te feltételezésed vagy véleményed.

"A természettudományban soha senki sem bizonyított be semmit."

Ez a mondatod szerintem úgy egy nagy faszság, ahogy csak van! Szerintem Mendel is, Darwin is és őket követően megannyi kutató és tudós bizonyított feltevéseket.

"Mert nem hozok bizonyítékot valami olyasmire, amit nem állítottam? Normális vagy?"

Ismét idézlek:

"Hosszan lehetne magyarázni, hogy a homoszekszualitást kiváltó gén hogyan lehet sikeres..."

Ebben a mondatodban egy olyan génre hivatkoztál, amelynek a létezését is csak feltételezik és a feltételezés is vita tárgyát képezi. Szerintem itt lépjünk is tovább! És igen, teljesen normális vagyok. És mint ilyen, visszatérve az eredeti témához azt állítom, hogy poszter baromságokat írt, a céljai és az elképzelései vállalhatatlanok és küzdeni kell ellenük. Két buzi pedig nem család. Akármit is hisz néhány 'haladó' elmebeteg!

"Okés. Nemi preferenciát beállító gén egészen biztosan van..."

Ez így nagyon kevés. Az ezt kutató tudósok világszerte semmit sem tudtak erről bizonyítani, a feltevésen is vitatkoznak.

"Nos, én ezért gondolom, hogy a homoszekszualitásnak erős genetikai okai vannak. Nem *tudom* és nem *állítom*, mert nincsenek bizonyítékaim és nem vagyok szakértő sem."

Akkor maradjunk is meg ebben! Mert én sem vagyok sem szakértő, sem kutató tudós a témában. És te a génekben hiszel, én pedig a társadalmi és családi hatásokban, traumákban és szocializációs folyamatokban. Szerintem mindketten jobban járunk, ha ezzel kapcsolatban megvárjuk a bizonyított eredményeket, melyeket a tudóstársadalom világszerte elfogad.

Addig viszont a két nézet elfogadása és beépülése a társadalmi-politikai életbe az irányadó politika függvénye. A magyar politika és társadalom toleráns. Vannak valóban intoleráns társadalmak, ahol a buzik elég keményen ráfaragnak. Pl:

index.hu/kulfold/2019/04/03/brunei_homoszexualisok_halalbuntetes_lopas_csonkolas/

Vagyis itt a négy fal között azt csinálnak, amit akarnak. Sajnos még oktatási intézményekben is propagandát fejthetnek ki, valamint a poszterhez hasonló elmebetegek még politikai szinten is képviselik őket. Családként hivatalosan nem ismerik el őket és ez nagyon helyes. Jelenleg az ezt képviselő politikai erő irányít, a törvények is tükrözik a társadalmi akaratot, vagyis teljesen legitim és valid az a szabályozás, hogy egy család az a férfi és nő kapcsolatán alapuló közösség. Az is teljesen legitim, ha az ezen konszenzus elleni provokációkat és propagandát a társadalom és az őt képviselő politikai elit sérelmezi (és még csak nem is torolja meg) és ellenzi. Vagyis ez a szerencsétlen nyugodtan ajvékolhat, remélhetőleg itthon akkor is a heteroszexuális, magyar és dolgozó, kulturált emberek által alkotott közösségeket és családokat támogatja az állam! Maradjon is ez így mindörökké! Szerintem...
B.

Bravehearth 2019.04.04. 07:42:04

@Pipas: Ezzel a kommenteddel maximálisan egyetértek! Nagyon jól látod.
+1!
B.

2019.04.04. 08:15:18

Különben jól tönkretettétek a kommentelést ezzel a homotémával, ami egyébként rohadtul semennyire nem kapcsolódik a témafelvetéshez. Elmehetnétek valami dedikált klubba erről beszélgetni, ha ez titeket ennyire izgat.

Bravehearth 2019.04.04. 08:45:02

@Eugene Horse: Idézet a poszter soraiból, amivel indította a vitát:

"De már ott a bökkenő, hogy a család definíciójába beletörik a kormány bicskája, mert nem elég hozzá két ember, aki szereti egymást. Az még nem család, különböző neműeknek kell lenniük, és minimum kettő gyermekkel kell rendelkezniük."

Nos, a 'künönböző neműeknek KELL lenniük' kitételre hívom föl a figyelmed. Innen indult a tematikus vita.
Üdv:
B.

arabok balrol 2019.04.04. 11:22:49

Felhaboritto, hogy a progressziv parokat ahol kecskevel akarnak csaladot alapitani az arab lipsik, semmivel se tamogatja Zorban.

A qrvaannyat!

ho ho ho

élhetetlen 2019.04.04. 15:53:20

@Ménár Atya: mást is betesznek a közösbe, és nem családipótlék,meg cigánykölcsön kombóból,ill segélyekből akarnak megélni munka nélkül, már 20 évesen rokkantosítva..” Látod, ez a baj veled. Nem látsz a gazdag és a segélyes között senkit. Pedig sokan vannak. Nézzünk egy kezdő tanár házaspárt. 200 eft alatt van valamivel a bruttó. Egyikük fizetése elmegy albérletre, rezsire, buszbérletre, stb. Nagyon spórolnak, és a minden hónapban félretesznek százezret, 20 év alatt össze is jön 24 milla. Akkor már túl vannak a negyvenen, nincs csok. Most ne gyere azzal, hogy nem kell mindenkinek 44 millás lakásban élni, mert a kérdés csak az, hogy miért kell adóból támogatni azt, aki úgy kezd, hogy kap a szülőktől 24 millát, míg a tanár házaspárt nem. Értéktelenebb emberek? Nem feltételezhető, hogy normálisan felnevelnék a gyerekeket? Ennyit erről, meg rólad, meg, hogy ki a hülye.

élhetetlen 2019.04.04. 16:09:54

@Helga Beauty Salon: „Papíron feleségül vesz egy béranyát, felcsinálja, elválik, a gyerek meg nála marad. Ennyi!”. Amit te mondasz, az komoly hazárdjáték. Elválik. Meg tudod mondani, hogy kihez kerül a gyerek? Mert ahol legális a béranyaság, ott szerződét kötnek, itthon váláskor nem lobogtathatsz egy papírt, amivel azt bizonyítod, hogy te követtél el törvényszegést. Tehát marad a gyereked sincs, viszont fizetheted a gyerektartást. Ennyi az ennyi. „Szerintem jó, ha az országban három ilyen van aki gyereket nevelne”. És, ha ez a három ember megkaphatná amit szeretne, akkor összedőlne a világ, megszünne a család fogalma, az összes hetero pár kiközösítve érezné magát, vagy mi lenne?
süti beállítások módosítása