Szabad az Á

Átjáró Másországba

Orbán Viktor cserbenhagyja az embereket

2020. március 24. 10:32 - Szabad az Á

Immáron két hete van vészhelyzet Magyarországon a korona vírus miatt, nézzük meg mit tett eddig a miniszterelnök azokért az emberekért, akik ezt az országot üzemeltetik.

  1. Nem kell fizetni a banki hiteleket. Nos, ez kedves gesztus, valóban. Csakhogy előbb – utóbb újra fizetni kell. Megemelt kamatokkal. De akkor már senkit sem fog érdekelni, hogy lett-e újra munkája az embereknek vagy sem? Márpedig jelenleg nem tűnik úgy, hogy mondjuk a turizmus, mely százezreknek ad megélhetést januártól már újra működne. És akkor az autógyártásról még nem is beszéltünk. Ott is lehalt minden.
  2. A cégeknek nem kell fizetniük a járulékokat az emberek után, csak adjanak fizetést. Hát ez tök logikus. Végül is egy cégnél tényleg úgy mennek a dolgok, hogy ha nincs bevétel, akkor is fizetik hónapokig a fizetést. Hiszen van miből. Ja, nem, hiszen az elmúlt években annyira dübörgött itt a gazdaság, hogy Mészáros Lőrincből (Orbán Viktorból) multi milliárdos lett, a magyar cégek meg egyik hónapról a másikra élnek.
  3. A KATA-soknak nem kell fizetniük, a járulékot maguk után. Ez fantasztikus nagy segítség, hiszen bevételük sem lesz. A kérdés az, miből fognak kenyeret venni, mondjuk a következő hónapban? Ja, hát azt nem tudjuk. Esetleg majd Tiborcz úr (Orbán Viktor) saját jogon milliárdos úr, segít nekik. Most hagyjuk, hogy először a taxisoknak volt erre csak lehetőségük, utána kaptak észbe Varga Mihályék, hogy rengeteg katás van bajban. 

Összességében nem adnak az embereknek pénzt, csak eltekintenek attól egy időre, hogy beszedjék az állami adókat, illetve nagy kegyesen megengedik nekik, hogy ne kelljen öngyilkosnak lenniük a hiteleik miatt, amit mivel nincs fizetésük nem is tudnának fizetni az emberek.

A helyzet az, hogy a kormány minden állítása ellenére, Magyarországon eddig is elképesztően rossz állapotok voltak. Ennek a járványnak a gazdasági következményei beláthatatlanok. És a magyar állam, dacára annak, hogy az elmúlt tíz évben euró milliárdok érkeztek ide és a nemzetközi gazdasági helyzet is kiváló volt, nem akarja, vagy nem tudja megmenteni az ország népét a teljes gazdasági összeomlástól.

Nem csoda, hogy Orbán Viktor azonnal diktátor üzemmódba kapcsol és végpont nélküli felhatalmazást kér a Parlamenttől a rendkívüli vészhelyzet meghosszabbítására, valamint elkezdte az embereket hergelni az ellenzék ellen.

Gondolom, mi leszünk az okai, hogy az emberek rosszul élnek. Teljesen logikus. Hiszen már 10 éve kétharmad van, mi köze lenne ehhez Orbán Viktornak?

Három fontos döntést azonnal meg kellene hozni a  Kormánynak. Az Igen Szolidaritás szerint a családi pótlékot megtriplázva minden gyermek után már márciusra 37.500 forintot fizessenek, s ezt rendkívüli juttatásként a nyugdíjasokra is terjesszék ki! Ezen felül mindazok, akik munkakeresésben vannak, havi 100.000 forint szociális minimum-jövedelemere legyenek jogosultak!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

article_600x500.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr7215550946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csorsza 2020.03.25. 09:44:57

1. Sőt, más iparágak is lehaltak. És akkor most mi legyen, sose többé ne kelljen fizetni semmilyen törlesztőt? Vagy mi?
2. Áhhh...a többire nem is írok inkább semmit.

Buta, proli megnyilvánulás, tényleg ogy-i képviselő lehet valaki ilyen primitív gondolkodással?

Norris74 2020.03.26. 21:02:40

@csorsza: "2. Áhhh...a többire nem is írok inkább semmit."

Jobb is....

ulpius66 2020.03.28. 16:32:48

"Immáron két hete van vészhelyzet Magyarországon a korona vírus miatt, nézzük meg mit tett eddig a miniszterelnök azokért az emberekért, akik ezt az országot üzemeltetik."

Te barom!

Magyarországon nem vészhelyzet van, hanem veszélyhelyzet!

Vészhelyzet a te agyadban van!!!!

Életke2012 2020.03.30. 15:47:06

Nem. Ti majd gondoskodtak róla, hogy minden rosszért Orbán Viktor legyen felelős. Hiszen már most is arról írsz, h minden, amit csinált, az rossz és rossz lesz. Persze te meg a el társai rögtön pénzt osztogatott volna. Meg bekeidoben, ilyen járvány nélkül is csak a megszorítások mentek.
süti beállítások módosítása