Szabad az Á

Átjáró Másországba

Négy fal között fogunk ezentúl élni? A járvány a hibás?

2020. március 30. 11:17 - Szabad az Á

A koronavírus-járvány úgy tűnik alapjaiban rengeti meg a Föld nevű bolygó országait, de leginkább a nyugati világot, és benne természetesen hazánkat, Magyarországot is.

Mi történik? Miért állítja le a gazdaságát egyik napról a másikra az emberiség egy olyan betegségtől, mely természetesen ijesztő, és egyelőre ismeretlen is, de azért nagyon távol van attól, hogy érdemi veszteséget okozzon a homo sapiens populációjának?

Mit fogunk tenni akkor, ha a járvány elmúlik 1-2 hónap múlva de visszatér, jövő januárban? Megint be fogunk zárkózni? Ezentúl mindig ezt fogjuk csinálni? Eddig miért nem ezt tettük? Hogyan fogunk élni ezentúl. Szobákban? Tényleg? Biztos? Félelemben akarjuk leélni az életünket? Hogy nehogy meghaljunk egy vírustól? És egy másiktól szabad, kérem szépen?

Mi történik velünk? Miért csináljuk azt, amit csinálunk?

Jelenleg úgy tűnik, hogy az emberiség úgy döntött, megküzd a vírussal. Úgy tesszük ezt, hogy közben lerúgjuk a cipőnket, és mezítláb szaladunk az erdőben.

Teljesen irracionális, amit a nemzetközi közösség tesz. Magyarország tragédiája, hogy az országot vezető politikus a járványban annyit lát, hogy hogyan kell az uralmát megerősíteni. Az ellenzéket démonizálja, cserébe a lakosságnak semmit sem ad. Nincsenek maszkok, nincsenek fertőtlenítő szerek. Más országokkal ellentétben, itt csak a bankoknak meg a vállalkozásoknak adnak némi segítséget. Az embereknek már nem. Nemhogy a fizetésük egy részét nem vállalja át a kormány, hanem konkrétan semmit sem tesz.

Még azt sem sikerült megoldani, hogy azok akiknek bedölt hiteleit a fizetésükből vonják, kegyelmet kapjanak leglább a járvány idejére. És ha egy családban valaki elveszti a fizetését s másiknak meg felét vonják, azokkal mi lesz? Elképesztő emberi tragádiák következnek és a kormány nem tesz semmit.

Még ezer ilyen élethelyzet van Magyarországon, a világon tízmillós a nagyságrend. Százezrek és milliók megélhetése került veszélybe egyik napról a másikra. Ki fogja számba venni azokat a halottakat, megnyomorított életeket, amiket a járvány ilyen drasztikus kezelésével saját magunknak okoztunk? A gazdasági válság után jövő háborúk áldozataival mit fogunk kezdeni?

Félre értés ne essék. Természetesen a járványt kezelni kell. Nem túlzás a kéthetes, vagy akár tovább tartó kijárási korlátozás sem. A maszkok, a tisztasági előírások, a kétméteres szabály betartása is teljesen evidens, rendben lévő dolog. Sajnos tisztító szerekből és felszerelésekből hiány van, de talán a járvány végére ez is megoldódik…

A média keltette soha nem látott elképesztő nyomás, a gazdaság globális, nem tervezett, hónapokig tartó irracionális szétverése, mely tízmilliók nyomorához, halálához, életminőség tönkretételéhez fog vezetni, teljességgel őrület.

Úgy tűnik, hogy az emberiség egy valóságshow keretében leugrott egy 10 emeletes ház tetejéről. És nincs alattunk védőháló.

Ha vége lesz ennek a járványnak, nem térhetünk majd vissza eddig életünkhez. Magyarországon a járvány elött is, de járvány következtében még súlyosabb morális és szociális válság volt illetve lesz. Ezt meg kell oldani. Pénzt kell adni az embereknek és normális élethez való jogot. De nem úgy, hogy bérrabszolgákká vállnak örök életükre. Szembe kell szállnunk a fogyasztói társadalom, mindent felzabáló mohóságával és a kapitalizmus kizsákmányolásával.

Ideje megváltoztatni a gondolkodásunkat, hogy meg tudjuk változtatni az életünket. Különben felforraljuk a Földünket és saját magunkat is.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

sanyi11.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr5915572364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása