Szabad az Á

Átjáró Másországba

Orbán nyáron majd megpuszil egy munkanélkülit, és dolgozóvá változik

2020. április 29. 10:56 - Szabad az Á

Engedjük el, hogy országunk miniszterelnöke nem feltétlenül a pontos tények embere. Engedjük el, hogy ez az ember és társai, nem a Kádár-rendszer kikacsintós – egyenlősdi évtizedeit hozzák vissza, hanem a Horthy korszak legsötétebb időszakait.

Beszéljünk arról, hogy a miniszterelnök azt mondta, hogy a járvány vége után mindenkinek lesz munkája. Ez nagyon jól hangzik, még az is lehet, hogy papíron ezt ki is lehet mutatni, de a kérdés az, hogy milyen munkája, és hogy abból meg lehet e majd tisztességgel élni?

A tisztességgel szón van a hangsúly. Mert persze, valahogy el lehet vitorlázni, havi 100-200 ezer forintból. Hajaj. E sorok írójának évekig napi dilemma volt, hogy kávét vagy Népszabadságot vásároljon reggel, legalább egy évig, a Népszabadság győzött. A kérdés az az, hogy érdemes e?

Érdemes-e úgy élni, hogy mindig számolgatni kell? Nem azt, hogy össze jönne az új Jaguárra is a pénz, hanem, hogy összejön-e törlesztőre, a közös költségre. Az egy hetes balatoni nyaralásra? A szülinapi ajándékra, a karácsonyi ebédre?

Érdemes-e, napi 10-12 órát dolgozni úgy, hogy cserébe nem biztos a megélhetés? Vagy akár érdemes-e úgy élni, hogy biztos a megélhetés, hiszen összejön a rengeteg pénz, de mondjuk ötvenévesen arra ébredsz, hogy egész életedben tanultál, majd dolgoztál, és már nincs erő és idő arra, hogy éljél is? Szóval a kérdés ez.

Az aggasztó az, hogy mikor hétfőn a miniszterelnököt kérdeztem erről a Parlamentben, csak annyit tudott kinyögni, hogy miért kérdezgetek én ilyeneket, mikor annyi minden párt tagja voltam már az elmúlt 15-20 évben. A helyes válasz: 1.

Orbán abban reménykedik, hogy minden marad minden a régiben. Ő és a haverjai elvehetik a pénzünket, mi meg szépen kussolunk, és az életünket megoldjuk okosba.

Azért politizálok, hogy ez ne így legyen. Hiszem, hogy a magyaroknak nem kell éhbérért dolgozniuk. Hiszem, hogy több jár nekünk annál, amit most kapunk.

Többet érünk, és több is jár nekünk abból, amit megtermelünk.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0502.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr115647252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2020.05.01. 23:20:44

jó hülye ez az ország, hogy nem jöttünk rá eddig: kell egy ember aki feláll a parlamentben és azt mondja, többet érdemlünk.
erre a multi, akinek bedolgozunk, elpirul, elnézést kér, és többet fizet
ja, nem, elviszi az összes gyártanivaló szart gyártó szar gyártósorait uganda alsóra
süti beállítások módosítása