Szabad az Á

Átjáró Másországba

Igen, normális bérekből lehet csak a válság után újrakezdeni az életet!

2020. május 11. 12:00 - Szabad az Á

Az elmúlt hetek vitáiban a kormányoldal egy óriási csúsztatással él. Mikor azt mondjuk, hogy pénzt kell adni az embereknek, azzal lőnek vissza, hogy nem osztogatunk segélyeket.

Uraim! Ki beszél itt segélyről? Én biztos, hogy nem!

Az elmúlt 30 évben (figyelem, rendszerszidás következik!), mióta kitört a kapitalizmus, és hozta magával az úgynevezett jóléti társadalmat, azt történt, hogy a magyar emberek döntő többségét jó alaposan kizsákmányolják.

Munkájukért borzasztó alacsony béreket adnak, cserébe lehet felvenni hiteleket, nagyjából uzsora kamatért. Ez az elmúlt 10 évben, minden ellenkező híreszteléssel szemben, a csúcsra járatódott.

Az Orbán kormány, konkrétan kiszolgáltatja a magyar munkásokat, melósokat, dolgozókat a cégeknek. Tudatosan manipulálják a KSH-adatokat, és kimutatják hogy nőnek a bérek, itt az Európai Uniótól egyre távolodó tejjel-mézzel folyó kánaán.

Hát persze. Sajnos a valóság az, hogy a magyar embereket nem fizetik meg tisztességesen. Van ugyan egy réteg, aki jól keres. Ez tény. De a milliók kapnak papíron minimálbért, aztán zsebbe még valamennyit. És aztán mennek a másod- illetve harmadállásukba, hogy el tudják tartani a családot. Tanárok, orvosok, tűzoltók, ápolók, kereskedelmi dolgozók, mezőgazdaságból élők, napestig sorolhatnám.

Sajnos, mivel az elmúlt 30 évben elég erős agymosást hajtottak végre itthon a politika szereplői, ma nem azért küzdenek az emberek, hogy heti 35-40 óra munkával normális bért kapjanak, hanem azért, hogy lehessen még egy állásuk. Vagy hogy vasárnap is dolgozhassanak. Mert akkor tudják fizetni hitelt, amit azért vettek fel, hogy lehessen lakásuk, autójuk legrosszabb esetben elmehessenek nyaralni…

Totális morális és szociális válságban élünk. Az emberek nem állnak ki az érdekeikért közösen, a kormány pedig még a legnagyobb bajban is, olyan adót vet a ki a bankokra, amit 5 év alatt bőven visszaad, valamint úgy adóztatja meg a multikat, hogy azok azt áthárítják a lakosságra, tehát egy kreatív Áfa-emelést hajtanak végre.

Az Igen Szolidaritás Magyarország Mozgalom alapítójaként arról beszélek, hogy pénzt kell adni az embereknek, nem segélyre gondolunk, hanem munkabérre. Ahhoz, hogy a magyarországi bérek normális sávba kerüljenek, a heti 35-40 órával kereshető havi nettó minimálbért meg kell emelni 200.000 forintra. A családi pótlékot 37.500 forintra, és a minimálnyugdíjat 100.000 forintra.

Erről az alapról kell elindulnunk. Mi ezért harcolunk!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0485.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr7315679970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása