Szabad az Á

Átjáró Másországba

Miért kell az anyámba mennem, mert nem támogatok egy nácit?

2020. szeptember 14. 13:59 - Szabad az Á

Fél évvel ezelőtt megalapítottuk az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat, elmondtuk a programunk fő számait – a nettó 200.000 forintos munkabért, a 37.500 forintos családi pótlékot és a 100.000 forintos szociális minimumjövedelmet – és kritizáltuk a mindenkit kizsákmányoló kapitalizmust és a fogyasztói társadalmat.

Számoltunk azzal, hogy ezek a baloldali elvek kiverik a biztosítékot, és nagy ellenszélben találjuk magunkat a politikai térben, és az ellenzéki sajtóban is.

Nagy örömünkre az emberek nagyon támogatnak minket, érezzük, hogy jó helyen vagyunk, a munkájuk, a bérük, a jövedelmük érdekli az embereket, és örülnek, ha végre értük is kiáll valaki, nemcsak az alkotmányért.

Jól gondoltuk, hogy óriási az a politikai űr, amit mi be akarunk tölteni.

Persze tudtuk, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok nem fognak nekünk örülni, hiszen ki örülne egy újabb vetélytársnak? Legyünk racionálisak: Senki.

Mi azonban nem az ellenzékkel szemben jöttünk létre, sőt még csak nem is igazán a Fidesszel.

Mi olyan köztársaságban akarunk élni, ahol az emberek tisztességes munkáért jó fizetésből jól élnek. Nem egyik napról a másikra, hanem jól. Az utcaseprő is. A tanár is. A kereskedelmi dolgozó is. Mindenki.

Mi azért jöttünk, hogy felszámoljuk a szociális és morális válságot. Természetesen itt élünk és tudjuk, hogy a Fideszt le kell váltani, hiszen a bajok forrása jelenleg a regnáló kormánypártok. Amíg ők itt vannak, változás nem lesz.

Sok ellenzéki párt van, együtt kell működnünk. Igen ezt tudjuk. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében indított hatpárti ellenzéki jelölt mögé nem tudunk beállni.

Zsidózó és cigányozó jelölteket nem fogunk támogatni soha. A jelöltünk Tóth Ádám, tiszta kezű és tiszta szívű is.

Mi jelentettük be először, hogy van egy jelölt, akit támogatunk, azt mondtuk a többi pártnak, hogy tartsunk előválasztást, és derüljön ki, hogy ki induljon a kormánypárt jelöltje ellen.

Nem fogadták el, cserébe indítottak egy olyan jelöltet, aki számunkra, de minden normális ember számára vállalhatatlan. Szeretném jelezni, hogy az elmúlt 10 évben a Jobbikon kívül ők is azt kommunikálták, hogy vállalhatatlan.

Legnagyobb meglepetésünkre a gazdasági programunk nem keltett botrányt, de az, hogy fasisztákat nem akarunk az Országgyűlésbe küldeni igen. Ez igen sajnálatos dolog.

Ennél már csak az a sajnálatosabb, hogy a nagyon demokratikus és nagyon liberális pártok kommentelői elárasztják a közösségi oldalakat és az összefogást követelve ordenáré hangnemben szidják a felmenőimet, fenyegetnek, megaláznak, terrorizálnak, próbálnak rávenni, hogy lépjünk vissza a náci jelölt részére.

Ez lenne az a hangnem, amivel új országot akarunk építeni?

Ez az a hangnem amivel le akarjuk váltani a Fideszt?

A cigányozó jelölt elhozta nekünk az új ellenzéki hangot? Nagyon remélem, hogy nem. Biztos vagyok benne, hogy a kommentelő emberek, akik nem is ismernek engem, és azt sem tudják, társaimmal, mi mindent tettünk eddig értük, nem ilyenek.

Kérem őket, hogy ha kritikájuk van velem, vagy társaimmal szemben, azt fogalmazzák meg normális hangon. Minden érdemi kérdésre, véleményre válaszolni fogok. Tudniuk kell, hogy ismeretlenül is szeretem őket, és nem haragszom rájuk, hiszen én ebben hiszek. A szeretetben.

Szeretném kérni a demokratikus ellenzék vezetőit, hogy szóljanak a kollégáiknak, hogy állítsák meg a kommentelőik gyűlölködését. Hiszek benne, hogy ez számukra is kellemetlen. Hiszek benne, hogy nem ítéltem meg őket rosszul, amikor az elmúlt 10 évemet a velük való közös munkában éltem.

Mi addig is küzdünk tovább a nettó 200.000 forintos minimálbérért, a 37.500 forintos családi pótlékért gyermekenként, valamint ugyanennyi korpótlékért, és a 100.000 forintos szociális minimumjövedelemért. 

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

sanyi11.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr5016200420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása