Szabad az Á

Átjáró Másországba

Komoly? Arról vitázunk, hogy a munkánk valódi anyagi és erkölcsi megbecsülést érdemel-e?

2021. április 01. 12:35 - Szabad az Á

Pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom 250.000 forintos nettó minimálbérért küzd. A támogató lájkok és kommentek mellett sokan azt mondják, ez túl sok. Szerintük hogyan lehetünk ilyen marhák, felelőtlenek, ostobák, primitívek stb., hogy ennyi pénzt akarunk adni az embereknek? Ha 250.000 forintra emeljük a minimálbért, akkor mi lesz a vállalkozókkal?

Drága minket szapuló polgártársaim! Ausztriában 1200-1500 euróért lehet takarítói állást vállalni. Az nagyjából 4-500 ezer forint! Nálunk mennyit is keres átlagosan a tanár, az ápoló, a rendőr, a mezőgazdasági munkás, a bolti eladó, az óvodai és bölcsődei dolgozó? Az autógyárak három műszakos dolgozói mennyit is keresnek? 150-200 ezer forintokat.

Miközben Ausztriában ugyanannyiba kerül az élelmiszer, a ruházat és még sok egyéb más is, mint itthon, sőt, sok minden még olcsóbb is?

Tényleg elhiszi valaki, hogy a mi munkánk itthon nem ér annyit, mint Bécsben? Tényleg elhittük, amit harminc éve sulykol belénk a vadkeleti kapitalizmus? Örülj, hogy van munkád és kussolj?

Egyáltalán vita tárgya lehet, hogy az elvégzett munkánk valódi anyagi és erkölcsi megbecsülést érdemel-e?

Vajon ott tartunk, hogy már azokat hurrogjuk le, akik ki merik nyitni a pofájukat? Hova fogunk így jutni? A két három munkahelyen csendben dolgozó, magukat végletekig hajtó emberek lesznek a normális munkavállalók?

Ezt nem szeretném. Igenis, mi emberek megtermelünk annyi pénzt, aminek igazságos elosztásával normális fizetésekből lehetne élni. Feketén, zsebbe kapott pótfizetések, hétvégi és esti plusz munkák helyett heti 40 órányi munkával, tisztán, adózva és főleg emberhez méltóan.

Ehhez természetesen az kell, hogy a magyar állam vezetői ne lopják el ipari mennyiségben a pénzünket. Új és sokkal jobb alkut kell kötni a multinacionális cégekkel, hogy ne szivattyúzzanak innen ki minden évben 6 ezer milliárd forint munka nélkül szerzett osztalékjövedelemet. A vállalkozó polgártársaink pedig férjüknek, feleségüknek, gyermekeiknek csak akkor vegyenek újabb luxus autót, ha már a dolgozóiknak normális fizetést adtak. Addig lehet járni biciklivel, busszal. Ahogyan teszi azt mindenki más.

Lehet minket szidalmazni, emlegethetik napi rendszereséggel édesanyáinkat, lehülyézhetnek, sértegethetnek minket. Ez nem érdekel.

Mi, az Igen Szolidaritás a normális bérekért és szociális juttatásokért küzdünk!

2022-ben be fogjuk vezetni a 250.000 forintos minimálbért, az 50.000 forintos családi pótlékot, az 50.000 forintos korpótlékot valamint el fogjuk érni, hogy 100.000 forintnál kevesebbet senki se kaphasson jövedelemként, legyen nyugdíjas, fogyatékos ellátásban részesülő, vagy maga is otthonápoló.

Székely Sándor  független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

snayiblog.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr8516487264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása