Szabad az Á

Átjáró Másországba

A Föld napja ide vagy oda, ha így folytatjuk bele fogunk dögleni a túlfogyasztásba

2021. április 22. 14:15 - Szabad az Á

Ma van a Föld napja. Ilyenkor illik elmondani, hogy vigyázzunk a Földre. Ne szemeteljünk, autó helyett járjunk inkább biciklivel, hiszen annyira rossz állapotban van már a bolygónk, hogy ideje egy napot vigyáznunk rá, különben pár évtized és meg fogunk halni mi, és a gyermekeink is.

Ismételjük meg újra:

Ha nem változtatunk az életvitelünkön, akkor meghalunk pár évtizeden belül mi, és a gyermekeink is.

 De legalábbis nagyon rossz körülmények közé fogunk kerülni, mert a bolygó, amin élünk, egész egyszerűen – velünk együtt – tönkre fog menni.

És ezt egy nap alatt akarjuk megváltoztatni?

Egy nap a 365-ből. A többi napon nyugodtan éljünk úgy, ahogy mindig. Autóval menjünk a sarokig, online rendeljünk valami kész kaját, nézzünk tévét, sorozatozzunk egész nap,. A nagyi ebédje előtt adjunk chipset a gyereknek, nehogy megtudja milyen is a jó étel.

Vegyünk minden harmadik évben új autót, minden héten új és nagyon márkás ruhát. Cseréljük le fél évente mobilunkat és a cipőnket is csak egy szezonban hordjuk. Fogyasszunk mindenből, sokat, azonnal, minden nap, minden percében. Vegyünk fel irdatlan hiteleket azért, hogy valami olyasmi legyen a birtokunkban, ami másoknak nem lehet, vagy ami másoknak is van. Fogyasszunk, költsünk, fogyasszunk, költsünk. Mit számít, hogy a Földet kizsigereljük?

Ugye, hogy így leírva egy kicsit durván hangzik?

 Ideje belátni, hogy a kevesebb, az tényleg több minden esetben. Itt az ideje, hogy rájöjjünk, a kapitalizmus és fogyasztói társadalom az, ami kizsákmányol minket és a Föld nevű bolygót is.

  • A kapitalizmus ellentéte a szocializmus.
  • A kapitalizmus kizsákmányol, a szocializmus felemel.
  • A kapitalizmus szétveri a családokat és a közösségeket, a szocializmus közösségeket épít.
  • A kapitalizmus elbutít, a szocializmus műveltté tesz.
  • A kapitalizmus és a fogyasztói társadalom magát fogyasztja el, önzésbe, halmozásba, végromlásba taszít, a szocializmus megment minket.

Itt az ideje, hogy ne csak egy napon éljünk normálisan, hanem minden nap. Abba kell hagynunk magunk és bolygónk kizsákmányolását.

Megálljt kell parancsolnunk a kapitalizmusnak, és hosszú távon át kell térnünk a szocializmusra!

 Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

szekelysandor0714.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr7516509548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.04.25. 07:47:03

Na ja, a szocializmus maga volt az Éden a bolygó számára. Ja bocs, nem is, csak a környezetszennyezés mellé még nyomort is hozott. Aztán amikor becsődölt a béketábor, akkor maradtak a veszélyes hulladékot vashordóban tároló ipari telepek, a kutak amikből kerozint lehet szivattyúzni, a rákkeltő aszbeszttel megspékelt épületek. És ez semmi ahhoz képest ami a SZU-ban történt.

Ha pedig környezeti terhelésről beszélünk, akkor lehet filózni a gyerektelen európairól aki ma ugyan termel X tonna szemetet, de ha meghal akkor ennek vége is, vagy a 14 gyerekes afrikairól, aki ugyan X/3 tonna szemetet termel, de a gyerekei már X/2-t fognak termelni, azaz 20 év múlva már 7x + X/3 tonna szemetet fog generálni, és úton lesznek az unokák is. Az 50-es évek óta az emberiség létszáma több mint háromszorosára nõtt. Nagyrészt a fejlõdõ országokban.
A populációt kellene csökkenteni, azaz bemtatni egymásnak Kunta-Kintét és a kotongumit.
süti beállítások módosítása