Szabad az Á

Átjáró Másországba

A vidéki Magyarországot elárulta az elmúlt évek összes kormánya - Székely 250 ezer GT

2021. július 22. 06:48 - Szabad az Á

Már nem tudom hányadik napja gyalogolok azért, hogy 250.000, - forint legyen a minimálbér Magyarországon és hogy népszerűsítsem pártomat az Igen Szolidaritást, valamint a jelöltjeinket is. Már Baranya megyében járunk.

A gyaloglás, a kitelepülések és a kocsmai beszélgetések mellett persze folytatunk nyugodtabb körülmények közötti beszélgetéseket is. Városi értelmiségiek, szállásadó házigazdáink, volt vagy jelenleg is aktív vidéki politikusok mind – mind szívesen beszélgetnek el velünk az ország dolgairól.

Bárkivel is beszélünk, ijesztően egybehangzó a vélemény.

A vidéki Magyarországot elárulta az elmúlt évek összes kormánya.

Persze a megyeszékhelyek még csak – csak megvannak (bár Salgótarján és Békéscsaba esetében még ez a mondat sem biztos, hogy fedi a valóságot), de a kistelepülések, a falvak gyakorlatilag tönkrementek.

A Termelő Szövetkezeteket felszámolták, aztán valahogy pár ember kezébe kerültek, majd a gépesítés és a nagytáblás gazdálkodás miatt már munkát sem adnak a vidéki embereknek. Felszámolódtak a helyi üzemek, gyárak. Az emberek majdnem sírva mesélik, hogy milyen nagy gazdasági pezsgés volt régen a városkájukban, falujukban, mára meg semmi sem maradt.

Salgótarján is elvesztette az iparát. Borsodból Szlovákiába járnak át a magyarok szart pucolni 1.000 euróért. Szabolcsban (és az egész országban) az ukrán vendégmunkásokkal verik le a fizetéseket. Hajdúban - Debrecenen kívül - gyakorlatilag rabszolgaként dolgoztatnak rengeteg embert.

217808983_2549216701890606_2935043184662444947_n.jpeg

Békés megyéből menekülnek az emberek, a románok itt vesznek olcsón házakat, de dolgozni visszajárnak Erdélybe, mert ott jobbak a fizetések. Csongrádban nagyon szépek a települések, de sokan elmondják, hogy itt sincsen pénz a kistelepüléseken. Tolnában van olyan település ami mezőváros volt még 30 éve, ma 280-an lakják. Baranyában bezáratták a bányákat, azóta sem történt ott semmi. Jellemző, hogy van olyan fürdő falu, ahol már három éve nem működik a fürdő. Napestig sorolhatnám.

A kapitalizmus a neoliberális gazdaságpolitika ész nélküli hajszolása, az orosz piac rendszerváltáskori elengedése, az ostoba és gőgös városi gőg tönkretette virágzó vidéki Magyarországot.

Az emberek bemenekültek a zajos, büdös, egyre élhetetlenebb nagyvárosokba.

Ahol jó fogyasztókká váltak. Miközben szakajtó számra olvassuk a nagyon fancy, nagyon cool újságokban, hogy itt az Armaggedon, meg fogunk sülni a bolygónkon, közben észre sem vesszük, hogy azért van ez, ahogyan mi élünk. Egyre több totálisan felesleges árut tukmálnak ránk, amiből egyre több szemét, egyre nagyobb energiafogyasztás, egyre több szemét keletkezik. A kapitalizmus elszabadult. A piac átvette az irányítást és nem érdekli, hogy hány millió ember életét teszi tönkre.

A Föld bolygón és Magyarországon is egyre inkább szűnnek meg az élhető, normális, emberi léptékű települések. Mert a gazdagoknak ez így felel meg. Ideje, hogy véget vessünk ennek! Ideje van, hogy a csak pár ezer embernek hasznot hozó kizsákmányolás helyett, a mindenkire egyformán élhető világot hozó Szocializmust helyezzük előtérbe! És legelőször is: meg kell mentenünk a falvainkat! Jóvá kell tennünk, azt amit az előző harminc évben elrontottak!

Székely Sándor, országgyűlési képviselő,
az ISZOMM alapítója, párigazgatója

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr5416634748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.07.22. 10:20:16

Na most, az igazság ezzel szemben az, hogy a mezõgazdság gépesítése és a lakosság városokba áramlása már úgy a 70-es években lezajlott. Lásd www.youtube.com/watch?v=49665dYmhUU

sync 2021.07.23. 13:47:26

Mivel árulta el ? A kapitalizmus árulta el, mert nem látott a magyar falvakban üzletet. A kapitalizmus meg személytelen, nem köthető senkihez. Itt van XY, aki ugyan kapitalista, de nem irányítja a rendszert.

HaD 2021.07.31. 19:18:48

Alapvetöen nem a vidéket hanem a komplett Magarországot árulták el az emút (min) 30 év politikusai. A rendszerváltás nevü elöre megfontolt hazaárulás szisztematikusan rombolta szét a magyar önállóság és a felemelkedés esélyeit. Azt ami a mindenkori kormánypropagandák szajkóznak azt pontosan egy agitpropos posztkomcsi alapokon nyugvó agymosásnak kell tekinteni semmi több...semmit nem nyertünk meg és semmilyen álellenséget nem gyöztünk le csupán a magyarságot viszik egyre mélyebb szakdékban a kifosztói....az egy dolog hogy egy olyan alapjaiban elhibázott gazdasági viágrendbe tagozták be az országot(mint legföbb probláma) és nem egy fenntartható gazdaságot építettek ki,de ennek a technikai megvalósulása az volt hogy a magyar adottságokat tüzzel vassal lesöpörték és újra egy magyar lehetöségeknek szögesen ellentmondó vas és acél akarom mondani kardántengely és futómü gazdaságot erölettek ránk. Ahelyett hogy az Európoa szerte kimagasló mezögazdasági potenciált aknázták volna ki...NEM agrár országról beszélek hanem egy igen magas szintü élelmiszer elöállító országról....melynek a biotechnológiai vegyipari gépipari(a mg gépgyártás hagyományaira építve és nem az agyon vissza támogatott és elcsalt mg gépimportra gondolok) kutatások ehez kapcsolódó oktatás valamint gyakorlati megvalósítás a földtöl a feldolgozó iparig és a kapcsolódó kereskedelmig...nyugodtan lehett volna ÜZLET ALAPON a volt kgst országokra és bárkire mint piac és kooperáló töke intergráló gazdaságot létrehoni. Ahelyett hogy szisztematikusan és elöre megfontolan leépítték a feldolgozó ipart és betagozták az országot a német osztrák olasz stb gazdasági érdekek alá...a mg támogatás rendszer nem eredményez semmi mást mint a magyar vidék elsorvazstását pár vörös/zöld báró gazdagodását és a tömegtermelés alapanyagszinten történö eröltetését...búza kukorica naprafrgó repce ország lettünk ami szétrombolja a föld termö képsségét....aztán kiviszik az alapanygot külföldre és visszahozzák mint kész termék és eladják a saját bolthálózatban...ügyes ahogy kóhn mondaná...hajaz nem kicsit az osztrák 200 éves gazdasági modellre amikor kiszippantották magyar föld ereje´t
süti beállítások módosítása