Szabad az Á

Átjáró Másországba

A félnótás bugyibuci és a trafikmutyiból kimaradt besúgó segíti újabb kétharmadhoz a Fideszt

2022. március 13. 19:13 - Szabad az Á

Ki lesz a felelős a harmadik kétharmados Fidesz győzelemért?

A Fidesz aligha. Pedig kicsit sem kéne győznie.

A Fidesz ugyanis az elmúlt tizenkét évben ellopta a pénzünket, kizsákmányolta a dolgozókat, megfélemlítette a kistelepülések lakóit, konfliktusba vitte az országot az Európai Unióval, és félelmetesen közeli barátságba fonódott egy valódi háborút indító Oroszországgal.

Annyira nincs pénz az országban, hogy az éhséglázadások kitörése ellen hatósági árakat kellett bevezetnie egyes termékekre. A tanárok, a korházi dolgozók, a rendvédelmisek és még pár millió ember bére a béka segge alatt van. Bérezésben gyakorlatilag sereghajtók vagyunk ezen a földrészen.

Ilyen helyzetben azt gondolná az ember, hogy egy összefogott ellenzék simán legyőzi a kormánypártokat. Nem kell hozzá más, csak egy jó vezető (miniszterelnök-jelölt), valamint egy jó alternatíva (program) és - mondjuk - három erős mondat (kampány). Ennyi.

Ehhez képest mit látunk-hallunk az ellenzéktől? Össze-vissza kommunikációt.

  • Bajban a környezet, de azért a fogyasztói társadalom - szerintük - fasza.
  • Sajnálják a szegényeket, a dolgozókat, de majd a piac mindent eldönt - ugye?
  • Baj van az egészségüggyel, de azért a Fidesz egészségügyi törvényét simán megszavazták.
  • Hüppögnek a melegekért, de egyikük, a Jobbik azért csak megszavazza a homofób törvényt.
  • Prédikálják az elfogadást, a demokráciát és a toleranciát, ám ha ellentmondasz nekik, vagy csak kérdezel, akkor rohadt mocskos, ostoba, bunkó Fidesz-bérenc vagy, aki arra sem érdemes, hogy emberszámba vegyék.
  • Harsogják, hogy a néppel vannak, de zömük Oxfordban és hasonló helyeken végzett (ha egyáltalán), és leginkább Budán járnak kocsmába, főleg akkor ha kibérlik az egészet, nehogy rajtuk kívül bárki is ott legyen még!

Elitizmus, gőg, lenézés. Ez az, amit sugároznak - ellenzékből.

A közös miniszterelnök-jelöltjüket az őt támogató pártok nem fogadják el vezetőjüknek, mert egyiknek sem a tagja. A pártoknak az is a bajuk vele, hogy kikotyogja azt, amit ők szégyellnek. Hogy t.i. ők valójában kapitalisták, piacpártiak, liberálisak és persze nácik is.

Ez nyilvánvaló, de ők erről inkább nem beszélnek a nyilvánosság előtt. Ezt kuncogva megtartanák maguknak.

Persze a vezetőjüket sem kell félteni! Márky-Zay Péter (MZP, egyeseknek Bugyibuci) leghűbb fegyvertársával, Hadházy Ákossal együtt (aki 2012–ben lépett ki a Fideszből, mert nem kapott Szekszárdon trafikokat) folyamatosan állítja, hogy az őt támogató pártokat valójában le kellene váltani, természetesen az ő általa létrehozott új pártra. Ami – láss csodát! – szintén egy jobboldali párt akar lenni.

Tehát a magát jobboldalinak mondó kormányt egy olyan pártszövetség akarja leváltani, amely bár jobboldali – liberális pártokból áll, de magát baloldalinak tetteti, és aminek a vezetője le akarja váltani őket, tehát az őt magát támogató pártokat az általa gründolt új, liberálkonzervatív pártra.

Ez a helyzet.

Miközben az emberek beledöglenek a munkába, nincsenek rendes nyugdíjak, nincs biztonság, nincs nyugalom. Egy háború van az országhatár mellett, és már korlátozni kell a benzin kiadását. S lám, ebben a helyzetben az ellenzék pártjai a kormány leváltása helyett inkább az érlelődő kudarcuk utáni helyzetre készülnek.

Jobb híján elindult hát a hibáztató játék (blame-game, hogy a Sirályban is értsék!), vajon ki lesz a felelős a buktájukért.

  • MZP?
  • Gyurcsány?
  • Más?

MZP tehát pártot alapít. Ezenközben Gyurcsány Závecz közbejöttével furdancsolja MZP–t. A Momentum eltünt. Az LMP és a P csak úszik az árral. A Jobbik az életéért küzd. Az MSZP haláltusáját pedig szinte mindenki kárörvendve nézi. Attól tartok, újabb négy évünket vette el ez a csapat.

Milliárdokat költöttek el a pénzünkből - magukra. Nincs átütő programjuk, nincs érthető céljuk, csak a túlélés, a hatalom és a pénz. Őszintén remélem, hogy egy kudarcos választás után, nem merik majd átvenni a mandátumaikat a parlamentben, és mindannyian visszavonulnak a közélettől.

Egytől egyig. Mind.

Akkor végre el lehet kezdeni az orbáni rendszer valódi alternatívájának a megépítését, aminek a neve: szocializmus.

Székely Sándor

az ISZOMM országgyűlési képviselőjelöltje

dsc_0669.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr4617779360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása