Szabad az Á

Átjáró Másországba

A nagy átlagbér svindli

2021. április 20. 13:48 - Szabad az Á

Magyarország kormánya évek óta tolja a siker propagandát, hogy nőnek a fizetések. Össze-vissza hazudozik, kamu statisztikákra hivatkozik, egészen vicces számokat közöl. Komoly arccal képesek kiállni komoly emberek és magyarázni, hogy minden rendben van.

Ehhez képest egy partizán csapat a KSH-ban – gondolom azóta már kirúgták őket – a minap lehozta, hogy valójában az emberek döntő részének fizetése még csak meg sem közelíti azokat számokat, amikről a kormány hivatalnokai hazudnak nekünk. Ráadásul még ezekbe az adatokba sem számolták bele az öt főnél kisebb cégeknél dolgozó emberek bérét. Ha beleszámoltuk volna, még tragikusabb számokat kapunk, hiszen ezeknél a cégeknél gyakori a minimálbér meg a mindenféle részmunkaidő elszámolása.

Több mint harminc évvel rendszerváltás után, sikerült odáig eljutni, hogy a magyarok két – három helyen kell dolgozzanak azért, hogy tisztességes fizetésük legyen. Pénzük nagy részét feketén kapják, mindenki ügyeskedik, lop és csal azért, hogy enni tudjon adni magának és a családjának. Mindeközben a pofánkba hazudják milliárdokból – a mi pénzünkből – hogy minden rendben van.

Ki kell mondani végre, hogy egész egyszerűen minket átvertek. Felültettek minket a rossz lóra. Ennek így semmi értelme. Ki kell harcolnunk a normális béreket Magyarországon.

El kell érnünk, hogy havi nettó 250.000 forint legyen a minimálbér. Ki kell harcolnunk, a kormánynál és a munkaadóknál, hogy emberszámba vegyék a dolgozókat és bért adjanak, amiből meg lehet élni törvényesen. Plusz hétvégi munka nélkül. Ez a lényeg. Én ezért politizálok.

Székely Sándor  független országgyűlési képviselő 
Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

szekelysandor02.jpg

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr7216507242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaD 2021.04.25. 16:01:16

T. Cikkíró! Az un "elitünk" a rendszerváltásnak nevezett hatalom átmentés és a keleti kiszolgáltatottság után a nyugati kiszolgáltatottságra történö éttérés "rendszerváltás" során egyfolytában és mindennel átveri a magyarokat(is)....de ha már bérnél tartunk! Gondoljon bele csak abba hogy mi zajlik a nyitás nevü mézesmedzag mögött(amit szintén hazudozásokra alapznak)..konkrétan az un eus hekyreállítási csomagra gondolok. ...és azon belül is az egészségügyre szánt ezeregynéhányszáz milliárdra. Ezen belül is az eü dolgozí bérfejlesztésre! Elsösorban....
Ugyebár múlt összel meglépte a kurmány az eü dolgozók bérrendezését amely NEM egyszeri kiadás hanem már minimum a 2021-töl életbe lévö költségvetésben szerepelt...szerepelnie kellett a forrásaival. Ekkor még nem volt ejus "mentöcsomag" söt leginkább az volt hogy majd a magyarok meg a lengyelek jól megvétózzák(az hogy mi lett ebböl a mübalhéból ma már senkit nem érdekel ..mondjuk a belengetett perek pro és kontra stb)....ennek megfelelöen az a pénz amit most majd kap orbán azt az eü dolgozók bérére elszámolni elvele szemfényvesztés...pontosabban el lehet csak éppen akkor azt is láttatni kellene hogy mire költi majd a kurmány az így felszabaduló és immár az "ejunak semmi köze mit csinál vele" pénzeket. Ezt a trükköt persze a teljes ötezer milliárdos csomagra is elmondhatjuk hisz az abban szereplö célok már eleve benne voltak a kurmány terveiben,tehát az ejus pénz az egyik zsebböl a másikba(az elleneörzésen kívüliben) vándorolnak át...gondolom ehhez nem kell nagy ész hogy az ejuban átlássák( magyar "ellenzékröl" is feltételezhetö hogy észre kellene hogy vegyék)...akkor miért nem tesz senki semmit azellen hogy orbán a sunyi képével a szemünkbe röhögve ne szórjon el ötezer milliárdot az eredeti költségvetésböl amit bepótol neki az eju....ez a fizettsége hogy a magyarokat szarér hugyér dolgoztatja a forintot a békasege allatt tartja(minden egyes magyar melós által megtermelt terméket íly módon leértékelve a nyugat hasznára)...stb...stb...gondoljon bele hogy egy buznyákot nem fog termelö beruházásra költeni a helyreállító csomagból,de a felszabaduló pénzböl sem gondolnám;)hogy munkahelyket hozat majd létre lölövel...akor pedig mi fogja kitermelni az Ön által keresett béreket???....se az eü-s dolgozókét biztosan nem a magyar zsebböl fogják fizetni.....erröl ennyit.
süti beállítások módosítása