Szabad az Á

Átjáró Másországba

Te vagy a takony, Tóta W!, avagy - Je suis Schiffer András

2022. október 19. 07:07 - Szabad az Á

Szóval az van, hogy Schiffer Andrással sokszor, sok mindenben volt vitám a múltban. Most sem értek vele mindenben egyet (például az atomenergiával kapcsolatban). És minden bizonnyal a jövőben is lesznek olyan pontok, amiben nem értünk egyet, és ez így nagyon jól van.

De speciel abban, hogy a jelenlegi háborús helyzetért egyáltalán nem csak az oroszok a felelősek, hanem abban az USA és az EU is osztozik, ebben száz százalékig egyetértek.

És azzal is, hogy ez az egész valójában 20-30 multinacionális cég bulija, amibe simán belebukhat pár ország. Tízmilliók mennek tönkre, vagy halhatnak meg (ha eszkalálódik a háború), csak azért, hogy néhány tucat ember értelmezhetetlenül nagy zsetont tehessen el.

Az, hogy ha valaki meg meri jegyezni, hogy egy háborúhoz két fél kell, és hogy Ukrajna már rég összeomlott volna, ha az USA nem ad nekik annyi pénzt, amiből az egész világ szociális és zöld problémáit jelentősen enyhíteni lehetett volna, akkor az a magyar liberális oldalon, náci uszító fideszes lesz.

Egy takony, ahogy ezt igen népszerű publicista megállapította.

Aki el meri mondani, hogy az Unió így ebben a formájában csak nagyjából ezer nyugat-európai cégnek jó igazándiból, az kommunista gyilkos lesz.

Aki azt meri mondani, hogy az Unió nyugat-európai vezetőinek egy részét tokkal-vonóval megvették az amerikaiak, az orosz kém lesz.

Aki bármiben is ellent mer mondani a liberális kánonnak, az csicska, féreg, takony, áruló. Simán indul a bullying. Mert valaki mást gondol, mint amit szabadna. Már a nagyon demokrata, nagyon liberális, nagyon megengedő, nagyon szegénypárti liberális újságírók, véleményvezérek és néhol politikusok szerint is.

Szerintem ez megengedhetetlen.

Szégyelljék magukat!

Schiffer András mindig következetesen, nagyon sokszor és baloldalról (igen, az amihez Tóth W-nek semmi köze), bírálta a Fideszt vagy a liberális oldal megszámlálhatatlan mennyiségű pártjait. De mindig érveléssel. És nem olyan primitív, ócska módon, ahogy azt a fent említett újságírónak nevezett ember és társai teszik Schifferrel és mindenki mással, aki mást mer gondolni a világról, mint ők.

Mondanám, hogy kérjen bocsánatot Tóta W., de tudom, hogy értelmetlen. Én nem vagyok liberális, tehát az én véleményem nem számit. Érveim hamisak, hiszen én mondom őket. Válaszolni sem kell rá, érvelni sem kell. Hiszen mást gondolok, tehát takony vagyok. Ennyi.

Ám legyen!

Je suis Schiffer András!

Székely Sándor a Szolidaritás Mozgalonm elnöke

szekelysandor0714.jpg

15 komment
Címkék: takony Schiffer

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr3517957512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sync 2022.10.19. 14:42:59

Azt nem tudom, hogy kinek az érdeke a háború, de azt tudom, hogy milyen amikor egy , a nemzetközi szabályokat semmibevevő nagyhatalom a szomszédunk.

Hakuho 2022.10.19. 20:21:47

Esetleg érdekes lenne az ukránok szemszögéből is nézni a dolgokat. 1956-ban mi asszem nem bántuk volna, ha a nyugati multik gazdagodnak rajta, csak segítsenek. Akkor nem tették, és az volt a baj. Most teszik, most meg az a baj.

Rodney_2 2022.10.19. 23:33:08

@sync: Habsburgok?? Ukrajna? Az USA nem is kell, hogy a szomszédod legyen: simán elmennek egy másik kontinensre és megtömeggyilkolják akiknek nem tetszik a pofájuk. Közben nézed a TV-ben, hogy a JÓK éppen megbüntetik a ROSSZAKAT és "tájékozott városi diplomásnak" gondolod magad, pedig csak egy debilitásig agymosott szarkupac vagy.

Rodney_2 2022.10.19. 23:38:56

@Hakuho: Szerintem bántuk volna, ha az USA pont annyit segít, hogy évekig elharcolgassunk a Szovjetúnióval, közben az ország sivataggá válik, a lakosság egy része elpusztul, másik része elmenekül. Esetleg még idebasztak volna egy atombombát Budapestre. A vicces az, hogy egy csomó ukrajnai szovjet katonával kellett volna harcolnunk

Nancsibacsi 2022.10.20. 08:14:12

@Hakuho: Magyarországot meg Ukrajnát összehasonlítani ugyanolyan sértő mintha Németországot Kongó alsóhoz hasonlítanád. Ukrajna SOHA nem volt sem kultúrállam, sem demokrácia, sem semmi, ami európai. Az hogy a tótavé meg hasonló hülyék ezt állítják róla az nettó hazugság. Ukrajnában amit én most ideírok a fórumba az konkrétan 2 év szabadságvesztés, jó esetben felfüggesztve 5 évre (volt aki ezt megkapta, létező ember, ugyanezért). Ukrajnát azért tudták megtámadni az oroszok mert 0 (NULLA) szövetségese volt, igazándiból mindenki utálta mint egy darab sz.rt, ÉS JOGGAL, mert úgy is viselkedtek mint egy darab agresszív sz.r. A magyar nemzetiségiekkel is kb olyan szinten bátak mint a románok a 90-es években, tehát mi se szerettük őket, de pl. a lengyelek se, az oroszok se, meg senki se. Az TERMÉSZETES hogy ezek után valaki szétrúgja a p.csájukat, és igen, az nem természetes hogy az USA saját jól megfontolt gazdasági és geopolitikai érdekeinek megfelelően támogatja őket hadianyaggal, katonailag (a hírszerzés, kiképzés is katonai művelet) és pénzzel. Az meg egy történelmi balfaszság, hogy az EU is ugyanezt teszi - az EU történelmében ezt úgy fogják kiemelni, mint Karthágóiéban a harci elefántos manővert az Alpokon keresztül: ezzel b.szták el, hogy lehettek ilyen hülyék: így fogják tanítani a történelem tanárok azt, amit jelenleg az EU csinál. És igen, Orbán is ott lesz egy mellékmondatban, hogy pedig ő elejétől fogva mondta, hogy ez ökörség, és rámutatott arra, ami az egésznek az eredménye is lesz, hogy saját magunkat lőjjük tökön.

Nancsibacsi 2022.10.20. 08:21:24

@Rodney_2: 56-ban a forradalom leverését Ukrajnából irányították, az iratok az ukrán FSZB tulajdonában vannak - lehet már kutatni őket, mert már eléggé elhalványult a tinta amivel írták. Akiket letartóztattak nagyrészt az Ungvári börtönbe kerültek. Ezen mondjuk szerintem semmi meglepő nincs, mert akkoriban a Szovjetunió volt a szomszédunk, és annak a legközelebbi részére vitték őket, meg onnan jöttek be - praktikusan.

Rodney_2 2022.10.20. 21:02:59

@Nancsibacsi: Pontos leírás. A háború előtt hivatalosan (mindenféle mérőszám alapján) Ukrajna volt a földrajzi Európa pöcegödre.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.10.22. 22:40:24

@Rodney_2: Na meséljél csak! Hogy is volt az a hazugságod, hogy 1849-ben a cári hadsereg ukránokból állt?

Rodney_2 2022.10.24. 08:32:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "ukrán" ember nincsen. Van pl KOZÁK, a Hmelnyickij féle KOZÁK felkelés "Ukrajna" genezise. Petőfit és társait KOZÁK ulánusok ölték meg. Az a baj veled, hogy egy genetikai hulladék vagy, hülye mindenhez de akkora pofával próbálod kompenzálni a nagy semmit, hogy valami elképesztő. Brendelszarnak életében egyszer volt igaza, amikor csűnyát írt rőlad :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.10.24. 23:23:40

@Rodney_2: Te még a saját anyádat is letagadnád te féreg, ha a vezéred azt akarná!

Rodney_2 2022.10.24. 23:48:47

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Te nyilván elmebeteg vagy. Ez látszik minden debil jozzászólásodon. Ilyenek maradtak ballibsi-Brüsszel-Soros felszopónak. Az emberiség selejtje.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.10.25. 19:20:42

@Rodney_2:.... Gyurcsányt, Zelenszkijt kihagytad....!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.10.25. 19:21:33

@Rodney_2: valamint 70 éve rühelli a mocskos komcsi fajtád, amikor a pofájába tolják a saját szarát.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.10.25. 19:22:56

@Rodney_2: két putyinszopás közben azért néha benézel ide és...... tovább szopkodod a putyinfaszt....
süti beállítások módosítása