Szabad az Á

Átjáró Másországba

Gyurcsány átadja Budapestet a Fidesznek

2023. július 14. 00:23 - Szabad az Á


„El tudok képzelni olyan szituációt, amikor azt ajánlom a DK elnökségének, hogy Karácsony Gergelyt támogassuk Budapest főpolgármesterének” – ezt válaszolta Gyurcsány Ferenc az Egyenes beszédben arra a kérdésre, hogy támogatja e a jelenlegi főpolgármestert.

Ez a politika nyelvén azt jelent, hogy jelenleg nem támogatja.

Tehát a jelenleg legerősebb ellenzéki párt nem támogatja a jelenleg a legerősebb pozícióban lévő ellenzéki polgármestert az újrázásban.

Mivel a DK-nak – és az egész parlamenti ellenzéknek – nincs másik felépített városvezetője, úgy tűnik, hogy a DK elnöke – cserébe a számára kedvezően átalakított önkormányzati törvényért – át akarja adni a fővárost a Fidesznek.
Miért? Azért, hogy eltűnjön az egyetlen komolyan vehető figura a parlamenti ellenzék soraiból, aki – Bajnai Gordon támogatásával – vele szemben is fel tudja venni a kesztyűt. Gyurcsány egyeduralkodást akar az ellenzéki térfélen, és ebben Karácsony az útjában áll. Tehát le kell venni, kerül amibe kerül

Hogy ez azzal jár, hogy Budapest főpolgármesterét esetleg a Fidesz adja? Nem számít. Ahogy az elmúlt tizenhárom évben semmi sem számított, csak az, hogy a Fidesz hatalomban tudjon maradni és ki tudja rabolni az országot harminchárom év alatt ki tudja hányadszor, illetve hogy a bukott miniszterelnök játékban tudjon maradni politikailag.
Jelentem sikerült.

Miközben az elmúlt hosszú időben pár ezren belehaltak a rendszerbe, sok százezren külföldre menekültek, pár milliónyian – Fideszesek és ellenzékiek egyaránt – a napi megélhetéséért, oktatásért, egészségügyi ellátásért, vagy csak egy emberi életért küzdenek.

2024-ben önkormányzati választás lesz. Az elképesztően rossz gazdasági helyzet ellenére úgy tűnik, hogy az ország döntő részén a Fidesz fogja elvinni a szavazatok többségét. A nagy kérdés, hogy mi lesz Budapesttel? Az kiderült, hogy a DK odadobná Budapestet a Fidesznek, hogy 2026-ban egyedül állhasson szembe régi versenytársával, kerül amibe kerül, ez nem kérdés.

A kérdés az az, hogy a Fidesz és a DK vezette parlamenti ellenzék jelöltje mellett lesz e harmadik független jelölt a főpolgármesteri pozícióra?

Székely Sándor

A Szolidaritás Mozgalom elnöke

dsc_0538.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr4418166580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása