Szabad az Á

Átjáró Másországba

Tíz évvel később, avagy miért számít árulásnak ellenzéki oldalon a nettó 250.000 forintos minimálbér követelése?

2022. január 03. 06:51 - Szabad az Á

Tíz évvel ezelőtt a szakszervezeti mozgalmakból, a bér- és munkajogok javításából táplálkozó Magyar Szolidaritás Mozgalom megszervezte az emlékezetes ‘újévi’ operaházi tüntetést.

Míg bent NER lovagjai ünnepelték magukat, addig kint 50 ezer dühös demokrata tüntetett. A Jobbikos nácikat a „Nácik haza!” skandálással küldtük el a fenébe. A színpadról az a Majtényi László vizionálta az Orbán-rendszer gyors összeomlását, akit 2017-ben e sorok írója ajánlott a nem szélsőjobboldali pártok számára köztársasági elnök-jelöltnek.

Ahogy a 2012-es sikeres tüntetés, úgy a szintén sikeres közös köztársasági elnök-jelölt projekt sem váltotta be a szervezők valódi céljait. Majtényi László hiába lett jelölt, és mondott kiváló beszédet az Országgyűlésben, fellépése nem hozott Jobbikot kívül hagyó közös ellenzéki fellépést 2018-ra. A tüntetés nem kovácsolt ellenzéki egységet, a Szolidaritás Mozgalom végül belekényszerült az Együtt pártba, ahol munkásmozgalmi jellege nagyjából el is veszett.

Mára a Fidesz szavakban egyértelműen balra tolódott, az más kérdés, hogy tettekben egyértelműen liberális gazdaságpolitikát folytat, ami irgalmatlanul kizsákmányolja az ország népét.

Jobboldali-liberális ellenzéke mára bőven jobbra van, mint a Fidesz. Miniszterelnök-jelöltjük egy vállaltan jobboldali konzervatív ember, akinek fogalma sincs a politikáról, s leginkább csak sértegetni tudja partnereit, illetve az ország lakosságát. A hat, vagy hétpárti összefogás pedig leginkább jobboldali és liberális pártokat foglal magába. Legnagyobb arcaik mind milliárdosok, illetve úgynevezett szakértők, értelmiségiek. Semmi bajuk a kapitalizmussal, számukra a probléma ott van, hogy nem ők vannak hatalmon.

Jómagam nyolc éven keresztül próbáltam belülről megváltoztatni ezeknek a pártoknak az irányát. Rájöttem, hogy ez nem lehetséges.

Ezért alapítottam meg sokadmagammal az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat. Ez a párt tisztán a baloldalt, a munkásokat, a dolgozókat képviseli. Harcolunk a nettó 250.000 forintos minimálbérért, az 50.000 forintos családi pótlékért, a 150.000 forintos minimumnyugdíjért és a 350.000 forintos nettó bérekért az oktatásban, az egészségügyben és a rendvédelemben. Államosítanánk az elkótyavetyélt vagyonokat, és bizony elősegítenénk, hogy Magyarországon újra virágozzék a szövetkezeti tulajdon.

Ezekről a követelésekről még csak tárgyalni sem voltak velünk hajlandóak azok a szervezetek, amelyeknek az elmúlt hét-nyolc évben segítettünk tüntetésszervezésben, pártalapításban, frakcióalapításban és a főpolgármesteri kampányban. Inkább összeálltak a Jobbikkal, majd választottak maguknak egy vállalhatatlan miniszterelnök-jelöltet.

Az ellenzéki média szó nélkül tűri, hogy bolondot csináljanak belőle, A liberális média - pártatlanságának megőrzése és drogfogyasztási szokásainak következtében - bár nem bírálja az ellenzéket, cserébe egy olyan viccpártot futtat, amely immár 10 éve fikáz mindenkit, és betondarabokat fest. 

Egy futóbolond miniszterelnök-jelölt, vagy egy semmilyen programmal nem rendelkező viccpárt. Szerintük ez a Fidesz alternatívája.

2022-ben választás lesz Magyarországon. Azon felül, hogy liberális-jobboldali ellenzék átadja az országot újra a Fidesznek 2/3-dal, az a tét, vajon lesz-e olyan párt a Magyar Országgyűlésben, amely az emberek érdekeit képviseli és nem a milliárdosokét.

Mi az ISZOMM-ban ezért dolgozunk.

Megoldjuk!

Székely Sándor, független országgyűlési képviselő
az ISZOMM alapítója

dsc_0485.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr516801670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása