Szabad az Á

Átjáró Másországba

Rasszista kormányunk van

2020. február 20. 11:57 - Szabad az Á

Az országgyűlés a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatban tart rendkívüli ülést ma a kormányoldal kezdeményezésére. Válaszom a kormány tematizáló kommunikációjára.

Jogbiztonság erről kell beszélni, a mai napon:

De mit értünk jogbiztonságon? Mit jelent ez a kifejezés valójában? Sok feltétele van annak, hogy jogállamról és jogbiztonságról beszélhessünk:

  • Az egyik legfontosabb, hogy a jog hozzáférhető, megismerhető legyen.
  • Az embereknek tudniuk kell, mi az, amit megtehetnek, és mi az, amit nem. Aztán, hogy a törvény, vagyis a jog feltétlen megvalósuljon, érvényesüljön.

Miféle jogbiztonságról beszélünk mi itt akkor, amikor Orbán Viktor – az ugyancsak a Fidesz uralta parlament által hozott törvénnyel szemben (!!)– kijelenti, hogy nem fizetnek kártalanítást a fogvatartottaknak a méltatlan, megalázó börtönkörülmények miatt? Amikor ugyanő semmibe veszi a diszkriminált romáknak megítélt kártalanításról szóló bírósági ítéleteket?

Vagy, amikor Dézsi Csaba András osztályvezető főorvos, kardiológus azt követően is folytathatja orvosi praxisát, hogy Győr fideszes polgármesterévé választották.

Mi ezzel a baj? Hiszen a városnak szüksége van kardiológusra és polgármesterre is. Az, hogy Kövér László házelnök már a választás előtt kijelentette, hogy Dézsi városvezetőként is folytathatja majd az orvosi hivatását, noha a 2011-ben – vagyis egy Fidesz-többségű parlament által – hozott, a helyi önkormányzatokról szóló törvény szerint polgármester, illetve önkormányzati képviselő nem lehet egyúttal „egészségügyi intézmény főigazgatója, gazdasági vezetője, orvos, egészségügyi dolgozó, köznevelési intézmény vezetője”. Vagyis Kövér László az időközi választás előtt már megígérte a törvény majdani módosítását. Milyen alapon? Egy demokratikusan működő parlament esetében honnan tudhatja biztosan egyetlen ember, még ha az az Országgyűlés elnöke is, hogy miként dönt majd a jövőben a Tisztelt Ház?

Érvényesül-e a jog Balmazújváros volt polgármesterének estében? Őt 2018 áprilisában hivatali vesztegetés miatt mondta ki bűnösnek a Debreceni Törvényszék, amiért 5 év letöltendőt kapott. Az ítéletet idén februárban aztán a Kúria is megerősítette. Veresnek hivatalosan tavaly június 27-én kellett volna megkezdenie ötéves börtönbüntetését, de a volt polgármester a mai napig nem vonult börtönbe.

Érvényesül-e itt a jog? Nem.

És ezek csak a mostani legfrissebb esetek Orbán 10 éves kormányzásából. Ezért mondhatjuk, hogy Magyarországon nincs jogállam, mert Orbán Viktor szisztematikusan 10 éve rombolja azt le. Kezdte azzal, hogy az Alkotmány megszüntették, és olyan törvényeket hozatott, amik neki, családjának és közeli baráti körének megfelelő és őket védi. Ugyanakkor a választó polgároknak mindig minden körülmények között be kell tartaniuk azokat. Hogy is van ez?

Erről szól a gyöngyöspatai ügy! Az már csak hab a tortán, hogy ennek adnak még egy rasszista felhangot is.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

unnamed.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr6315482958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2020.02.20. 18:49:04

A komisszárbírák és a poszter szerint a bűnöző emberi(???) méltósága joga felette áll a megbüntetésük és bűnhődésük társadalmunkat védő jogának.

Lófaszt mama, hogy elqrót idézzem.

Nem kell bűnözni, akkor nem lesz szar elhelyezéssel a börtönben.

Egyszerű, nem?

Amikor a jog és a jogalkalmazás zombi módján életre kelve a társadalom, az igazság ellen fordul, akkor a jogon és a jogalkalmazáson változtatni kell.
Remélem megteszik.
süti beállítások módosítása