Szabad az Á

Átjáró Másországba

Az ellenzék a parlamenten kívül van

2022. április 26. 09:07 - Szabad az Á

A 2022-es választásokon a hat jobboldali-liberális párt megbukott. Képtelenek voltak felmutatni bármit is, ami miatt érdemes lett volna rájuk szavazni, a nyilvánvalóan kizsákmányoló, össze-vissza hazudozó, a multikat kiszolgáló Fidesz-KDNP helyett.

A negyedik kétharmad után senki nem gondolhatja komolyan, hogy a parlamentben ülő ellenzéki csoportoknak bármi közük is lenne az országhoz. Teljesen egyértelmű, hogy ezek az emberek csak és kizárólag magukkal foglalkoznak. Annyira fontosnak tartják magukat, hogy képesek voltak a kampányban is magukról beszélni. Kik lesznek a jelöltek? Ki lesz a miniszterelnök jelölt? Kik lesznek rajta és hol a listán? Ebből állt a kampányuk, meg abból, hogy mindenkit leostobáztak, lefideszbérenceztek, akik szólni merészeltek, hogy ennél ez az ország talán többet érdemel.

Aztán a választások napján és estéjén, amikor kiderült az igazság, nagyrészük gyáván és undorító módon azonnal felelősség-hárításba kezdett. A gyalázatos kudarc oka mindenki volt, csak ők nem.

Képtelenek voltak leváltani egy velejéig korrupt kormányt, amelyik amúgy egy gazdasági, társadalmi válság közepén van, egy háborúval megspékelve.

Az ország népe nem a Fideszre szavazott, hanem megijedt, hogy esetleg a ‘hatosfogat' tagjai kerülnek kormányra, és ostobaságukkal, gőgjükkel, állandó marakodásukkal a hatalomért esetleg veszélybe sodorhatják az országot és annak népét is. Orbán kommunikációs emberei jó érzékkel írták a plakátokra, hogy ezek veszélyesek.

És tényleg azok.

Jelenleg a parlamentben csak jobboldali, szélsőjobboldali és liberális pártok vannak. Gyakorlatilag az ország gazdasági elitje meg a nácik. Érdemben egyik sem csinálna mást a kormányon. Ők csak piacban, versenyben (amelyben mindig a gazdagok és az értelmiség nyer), és osztalékban (ami persze az övék) tudnak gondolkodni. Nagyjából ez az, ami az elmúlt harminckét évben tönkretette ezt az országot, morálisan és egzisztenciálisan is.

Ha a magyar nép mást akar mint ami most van, azt nem a parlamentben kell keresni! A valódi ellenzék a parlamenten kívül van. Nagy felelősségünk, hogy a munkát a választások után ne hagyjuk abba. Meg kell teremtenünk, meg kell építenünk a rendszer alternatíváját! Meg kell mutatnunk az embereknek, hogy nem muszáj úgy élni, ahogy a reklámokból látjuk! Nem muszáj a kapitalizmus és fogyasztói társadalom őrületében részt venni. Meg kell mutatni, hogy nem csak az egyén a fontos, hanem a közösségek is.

Meg kell mutatni, hogy nem az extraprofit a lényeg, hanem a fenntartható működés! Meg kell mutatni, hogy Magyarország sokkal többre hivatott, mint hogy az Európai Unión belüli félgyarmat legyen!

Székely Sándor
országgyűlési képviselő
Az ISZOMM alapítója

img_2030.jpeg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr6517816787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása