Szabad az Á

Átjáró Másországba

Megalázta a Magyar Nemzeti Bank a koronavírus-járvány hőseit

2020. július 14. 17:02 - Szabad az Á

A koronavírus-járványban kiemelkedően szerepet vállaló dolgozók tiszteletére új aprópénzt nyom a Magyar Nemzeti Bank. 10 és 20 forintosokat. Ha van ami borzasztó, akkor az ez. Őszintén remélem, hogy az érintettek kikérik maguknak ezt a sértést.

Magyarországon egy dolgozó (Tanár, Ápoló, Dajka, Óvónő, Tűzoltó, Rendőr, Buszvezető, stb, stb), megalázóan alacsony bérért dolgozik. Bár dübörög a Fideszes propaganda, hogy itt folyamatosan nőnek a bérek, és itt van a Kánaán, a helyzet a következő.

A minimálbér nagyjából 100.000 forint. Azaz nem egészen 300 euró. Egy jó tanári fizetés már akár 230.000 forint is lehet 20 év munkaviszony után, ez bizony már majdnem 700 euró!!

Pont ez a helyzet a többi szakmában is. Most azokról már nem is emlékezünk meg, akik 2-4-6 órában vannak bejelentve nevetségesen alacsony bérért. Hiszen nemhogy ezekből, hanem a fent említett elképesztően komoly munkát végző embereknek a munkabéréből sem lehet megélni.

Ezért aztán mindenki másodállásban dolgozik, vagy feketézik, vagy de ezt inkább nem is írom le. Szóval ez az egészen elképesztően leterhelt közeg, aki máról holnapra él, a járvány alatt nagyjából az életét kockáztatta azért, hogy az ország ne álljon le. Éjt nappalá téve dolgoztak a kereskedelmi dolgozóktól kezdve az ápolókon át, a doktorokon keresztül a rendvédelem, és még nagyon sok szakma dolgozói.

tisztaleet.jpg

Jutalmat ezért érdemben csak az egészségügyi dolgozók kaptak, azt is ellenzéki javaslatra. De ismerek olyan dajkát, ovónőt, akik végig dolgozták a járványt, éppen a kórházi dolgozók gyermekeire vigyázva, akik nettó 50.000 forintot kaptak azért mert kockáztatták az életüket. Mészáros Lőrinc ez alatt, százmilliárdokat vett ki a cégeiből osztalékként, majd kapott pár száz, inkább pár ezer milliárdot az államtól is. Igen. A dolgozók pénzéből.

Ha van ami megmutatja, hogy mekkora a morális válság az országban akkor az ez. Életüket kockáztató embereknek fillérek, Orbán Viktornak (Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy Mészáros Lőrinc önálló ember?) százmillárdok.

Rabszolgákat, elnézést dolgozókat tesznek a semmit sem érő fémpénzekre. Elképesztően nagy sértés. Hihetetlen pofátlanság. Először is normális fizetést követelünk, normál mennyiségű munkáért. Legyen 200.000 forint a nettó minimálbér, 37.500 forint a családi pótlék, és ne legyen 100.000 forintnál kevesebb jövedelem, vagy nyugdíj Magyarországon, ez a szociális mimumjövedelem.

És ha már mindenképpen szimbolikusan is el akarjuk ismerni a 4 és fél millió magyar munkavállaló érdemeit, minimum arany tízezreseket nyomtassunk, hiszen elképesztő körülmények között végzik hihetetlen kitartással a munkájukat!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

 

szekelysandor0714.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr8816005064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása