Szabad az Á

Átjáró Másországba

Káslernek mennie kell

2021. március 23. 10:29 - Szabad az Á

Az Orbán kormány teljesen érthetetlen módon, a járványhelyzet kellős közepén képes volt olyan egészségügyi törvényt hozni, hogy a szakápolók fizetését csökkentette.

Tették ezt az ellenzéki frakciók támogatásával. Hogy miért tették ezt arról csak találgatni tudok, talán tönkre akarják verni azt az ingyenes ellátást, amit a baloldali erők harcoltak ki még 50-60 évvel ezelőtt, hogy végre nálunk is az lehessen, mint Amerikában.

Akinek van pénze, annak van egészségügyi ellátása, akinek nincs pénze, annak nincs.

A pártommal, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalommal mindent meg fogunk tenni, hogy ez ne következhessen be! Küzdeni fogunk az egészségügyi dolgozók béréért és az ingyenes orvosi ellátásért.

Az intézkedések hatására az ápolók - ahelyett, hogy harcoltak volna a béreikért - inkább elkezdtek felmondani. Eddig 5500 emberről tudunk, de nagyon valószínű, hogy sokan fogják követni a példájukat.

Ez érthető. Ki az, aki elviseli, hogy egy ilyen borzasztó járvány közepette az amúgy is megalázóan alacsony fizetéséből is elvesznek, vagy legalábbis nem emelik?

Miért írom le ezt most? Azért, mert ma reggel olvasom a hírt a Munkások Újságában, hogy önkénteseket keresnek ápolói munkára. Tehát kezd beállni a teljes csőd. Ha másért nem, de ezért biztos, hogy most azonnal le kellene mondania az egész kormánynak.

Cserben hagytak minket a legnagyobb baj közepén. Számukra a pénz még mindig fontosabb az embereknél. Ami a szakápolókkal, kórházi dolgozókkal történt, az megbocsáthatatlan. A kormány is magukra hagyta őket.

Az ISZOMM mindent el fog követni azért, hogy ezt a korrupt kormányt leváltsa, erősítse a társadalmi szolidaritást és bevezesse a 250.000 forintos nettó minimálbért. Az egészségügyi szakápolóknak pedig be kell vezetni a 400.000 forintos nettó alapbért.

Alamizsna helyett pénzt kell adni az embereknek a munkájukért!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

 dsc_0538.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr8516474590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobaszopiatej 2021.03.26. 14:23:42

"Az ISZOMM mindent el fog követni azért, hogy ezt a korrupt kormányt leváltsa"

Akkor menj, azt idd le magad!

BiG74 Bodri 2021.03.27. 16:25:55

Te nem leváltani akarsz, csak nyerészkedni, közben tolod a fidesz szekerét. Gratulálok!

Sir Galahad 2021.03.29. 00:01:20

Az az 5500 ember az összes eü dolgozó kevesebb mint 4 százaléka. Jobb lett volna, ha ők maradnak és a 96 százalék megy el?
süti beállítások módosítása