Szabad az Á

Átjáró Másországba

Nem az embereket képviseli a "hatosfogat"

2021. június 21. 07:15 - Szabad az Á

Hatodik napja vagyok kampánykörúton. Miközben a pártom, az Igen Szolidaritás tagjai az egész országban gyűjtik az aláírásokat a havi 250.000 forintos nettó minimálbérért, én gyalog járom az ország kistelepüléseit, hogy elbeszélgessek az emberekkel, meghallgassam gondjaikat, és elmondjam, hogy szerintem mit lehetne csinálni.

Ahogy gyalogolunk kollégámmal, Tóth Péterrel az ötven fokos országúton, gondolataink mindig visszatérnek a keddi országgyűlési szavazáshoz. Hogyan lehet, hogy a Jobbik megszavazta ezt a szégyent? Hogyan lehet, hogy a többi ellenzéki párt nem jött be a parlamentbe beleállni abba, hogy erre nem lehet igent mondani? Hogyan lehet, hogy én nyomtam egyedül nemet?

Hogyan lehet, hogy ugyanezek a pártok megszavazták azt az aljas egészségügyi törvényt, ami az orvosok bérét megemelte, de a kórházi dolgozókét nem? Miért csak az én pártom követeli ennek a törvénynek a visszahívását?

Ha nem állnak ki az egészségügyi dolgozók és a melegek jogai mellet, akkor kik mellett állnak ki? Melyik az a társadalmi csoport, akit képvisel ma a hat párt?

Hogyan nem látja a közvélemény, hogy egy a jobboldali, gátlástalan, kicsit fasiszta Fideszt egy jobboldali – liberális kicsit fasiszta párt csoportosulás akarja leváltani. ami gyakorlatilag nem hozna változást az életünkbe? Vagy látják? Látják, hogy a hat pártnak csak jobboldali miniszterelnök-jelöltjei vannak? Vajon tudják, hogy a mi elnökünk Huszti Andrea 20 évig volt ápoló? Az alelnökünk Kállai Szilvia, meg takarítónőből lett tanár? Tudják, vajon, hogy milyen erő kell ehhez ma Magyarországon, ha nincsenek gazdag és támogató szüleid? Megkérdezi ezt tőlünk valaha a média, hogy miért csináljuk amit csinálunk?

Kérdések, kérdések. Őszre meglesznek rá a válaszok is. Addig is gyalogolunk tovább.

Nógrád megye nagyon nagy élmény volt, de most már Szolnok megyében koptatjuk az aszfaltot. Szolnok bemutattam Németh Attilát a szolnoki jelöltünket, fantasztikus ember nagy – nagy jövő van előtte. Tószegen a kiszurkoltuk a döntetlent a Franciák ellen, közben még a kocsma népét is beállítottuk a 250.000 forintos minimálbér ügye mellé. Hajrá Magyarok, hajrá 250.000 forintos minimálbér!

Székely Sándor az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselője

202855529_2521355174676759_1679522380905456921_n.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr4416599734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása