Szabad az Á

Átjáró Másországba

Zuhan Márki-Zay támogatottsága, mert lopásra építeni kampányt nem menő

2021. december 21. 05:23 - Szabad az Á

Márki-Zay Péter szerint a minimálbér hülyeség, de a kampányra elköltött milliárdok jól jönnek, ahogyan a frakciópénz is.

Avagy, MZP esete a magyar választópolgárokkal.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) egy baloldali párt. Szocializmust szeretnénk. Ezt az Igen Szocializmus nevű programunkban fejtjük ki bővebben, és a Kádár János terv segítségével ismertetjük az emberekkel a legfontosabb sarokpontjainkat. A 250.000 forintos minimálbér, az 50.000 forintos családi pótlék, a 150.000 forintos minimális nyugdíj, a szövetkezetek, az államosítás, és még nagyon sok egyéb szocialista követelés egyértelműen mutatja, hogy mi biztonságot, nyugalmat és kiszámíthatóságot szeretnénk hazánk állampolgárainak nyújtani.

Pártunknak megválasztott miniszterelnök-jelöltje van Szanyi Tibor személyében, és napról napra jelentjük be a képviselőjelöltjeinket.

Miért írom ezt le? Nos azért, mert úgy tűnik, hogy bár elképesztő az elégedetlenség az országban, a kormányváltásra szövetkezett 6 (vagy hét) jobboldali-liberális párt, és előválasztott vállaltan jobboldali konzervatív miniszterelnök-jelöltjük tevékenysége hozza azt a bravúrt, mely szerint a világjárvánnyal megspékelt gazdasági válság közepén az országot kizsákmányoló Fidesz-Kdnp támogatottsága erősödik.

Hogyan lehet ez? Hát úgy, hogy a mi drága jó liberális elitünk nem tudja megérteni, hogy a magyar emberek (ahogyan az egész bolygón) kevéssé rezonálnak a jogállamiság kérdéseire. Az érdekli az embereket, hogy mit fognak enni a jövő héten.

Ráadásul a hatosfogat azt a hibát is elkövette a kampányban, hogy nem szóltak MZP-nek, hogy nem szabad arról beszélni nyilvánosan, hogy valójában mit is akarnak csinálni az országgal.

Hiszen ő bizony egy amerikai mintájú piacgazdaságot akar, ami talán még annál is pusztítóbb, mint ami most van Magyarországon. Minimális állami beavatkozás, maximális piaci logika.

Nincs minimálnyugdíj, nincs ingyenes egészségügy, nincs szolidaritás (akinek nincs pénze az ne utazzon).

Magyarországnak ez praktikusan azt jelentené, hogy a dolgozók még ennél is jobban ki lennének szolgáltatva a munkaadóknak. Pedig már így is nagyon a durva a helyzet. MZP teszi ezt gőgösen, határozottan, küldetéstudatosan.

Aki esetleg szól, hogy nem jó amit mond, az azonnal áruló és Fidesz-bérenc lesz. Ez az összes jobboldali-liberális párt mentalitása. “Ha nem értesz velünk egyet, tuti Fideszes vagy.”

Hol is hallottuk már ezt? Ja igen, a Kossuth téren 2002-ben Orbán Viktor szájából, csak éppen fordított előjellel.

Miközben 300 euró a minimálbér, és az átlagbér még elképesztően felfelé torzítva sincs a közelében a nyugati államok minimálbéreinek, Magyarországon totális létbizonytalanság van, és ehhez képest a magyar ellenzék az alkotmányról beszél.

Miért? Mert nekik ez a fontos. Az alkotmány.

Az, hogy az emberek nyomorultul érzik magukat, az nem érdekli őket. Hiszen ők mind jól élnek, jó családokba születtek. Politikusok. A kapitalizmusban semmi köze az államnak az emberekhez. Tőlük csak az adó kell, a többit elintézi a piac. Ugyebár. Na és pont ez az, amit a magyarok nem szeretnének, és ez már jól látszódik a közvéleménykutatási eredményeken is.

Az ellenzék vesztes pozícióból kampányol. Amíg a kormány béreket emel, pénzt ad az embereknek, miközben 12 év alatt ezermilliárdokkal károsították meg a melósokat, addig az ellenzék jelenlegi vezetője azzal kampányol, hogy nem kell a benzinárstop, a rezsicsökkentés hülyeség, és a minimálbér felesleges.

Persze közben pénzt tarhál az emberektől a kampányra, és küzd azért, hogy a még nem is létező pártjának frakciója legyen az Országgyűlésben. Hogy legyen pénze tovább politizálni.

Teccik érteni. Minimálbér nem kell, de milliárdok a kampányra és a frakciópénz a barátainak, az igen.

Pestisen szólva: Azért ez nem semmi!

Székely Sándor
az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselője

dsc_0669.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr7316788712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása