Szabad az Á

Átjáró Másországba

Székely Sándor országgyűlési képviselő leltára 2018-2022

2022. április 07. 06:36 - Szabad az Á

2018.: Gyurcsány megfenyeget

A DK-Szolidaritás lista 5,34 százalékos eredménnyel bejut a Magyar Országgyűlésbe. Felveszem a mandátumot. Az év végén, mivel a DK semmit se tartottbe a megállapodásból a Szolidaritás kilépett a szövetségből. Gyurcsány Ferenc telefonon üvöltve-káromkodva megfenyegetett, hogy tönkretesz engem és a családomat is, ha nem csinálom azt, amit mond. Már megvan a szervezeti döntés, ez csak az utolsó csepp a pohárban.

2019.: Zebraminimum, Munkás Büszkeség

Elkezdjük a Zebaraminimum nevű programot a gyalogosok biztonságáért. Napi 3 gázolás csak a zebrákon, jó lenne levinni ezt nullára. Ez a cél.

Az első Munkás Büszkeség napi fesztivál. Nagy siker.

Önkormányzati kampány. Karácsony mellett vagyunk mindkét fordulóban, mi visszük a Blaha Lujza téri sátrat. Az Mszp és Párbeszéd nem tudja tartani az ígéretét, miszerint a Szolidaritás Mozgalom jelölő szervezet lehet Karácsony Gergő mögött, pedig az első előválasztás létre sem jött volna nélkülünk. Konkrétan a Szolidaritás Mozgalom volt az első előválasztás szervezője. Nagyjából egy éves munka ment a levesbe. Mármint nálunk.

Év végén döntöttünk, pártot alapítottunk. A pártalapítás előkészítése. Munkások Újságával, Kalmár Szilárddal és Szanyi Tiborral való együttműködés kezdete.

2020.: ISZOMM és COVID

Az Igen Szolidaritás színre lépését követő héten kitört a koronavírusjárvány. Programot írtunk. Ősszel elindult támogatottunk a Borsod 6-os körzetben rendezett időközi országgyűlési választáson. 2,3 százalékot értünk el fél éves pártként egy kistelepüléses körzetben. Senkit sem érdekel.

Nélkülünk alakult meg az ellenzéki összefogás, de a Jobbikot beveszik.

Folyamatosan építjük a szervezetünket, keményen dolgoztunk.

2021. Szervezetépítés. Kommunikáció. Siker a Zebraminimummal.

Átmegy a bizottságon a gyalogosok biztonságáról szóló határozati javaslatom, elkezdődik a munka a minisztériumokkal. Senkit sem érdekel, hogy függetlenként egyedül viszek egy ilyen ügyet sikeresen.

Nyáron bejártam a vidéket gyalog, busszal és vonattal, 100 kisközséget, falut kerestem fel, ezalatt gyűjtöttem 318 ezer aláírást aktivistákkal, segítőkkel a Munkáspárttal közösen a 250 ezer forintos nettó minimálbérért.

Összeálltunk a Munkáspárttal mert rájövünk, hogy nem tudjuk megcsinálni az országos listát egyedül. Ez van.

2022. Kampány orrvérzésig

Érdekes szavazások az országgyűlésben:

  1. Egyedül szavazok mindig nemmel a felhatalmazási törvényre. A többi ellenzéki szervezet, hol megszavazza, hol nem.
  2. Nem szavazok az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvénynél mert 1 nap alatt kellene átnézni egy ezer oldalas anyagot, nyilvánvaló hogy itt csapda van. Ki is derül, hogy szarban hagyják az ápolókat és privatizálni akarják az egészségügyet. A hatpárti ellenzéki frakciók megszavazzák. Kértem, hogy vonják vissza, de senkit nem érdekel, de a kampányban rájönnek, hogy új egészségügyi törvény kell…
  3. Egyedül szavazok nemmel a homofób törvényre. A Jobbik megtapsolja a Fideszt és a Miatyánkot. A többi szervezet semmit se szavazott. A független (liberális) sajtó nem írja le a nevemet, jó esetben megemlítik, hogy volt egy képviselő aki nemmel szavazott. A Prájdon az a Szél Bernadett mond beszédet, aki ezen a szavazáson nem volt jelen, de 2018-ban szövetségre akart lépni, a vállaltan náci Jobbikkal.
  4. Egy két órás szavazás alatt véletlenül megszavazok egy apróbetűs javaslatot, mely Lázárnak kedvező törvényjavalat módósítójának a módosítója. Teljes médiakampányt kapok, arról, hogy elárultam az ellenzéket, a Fidesz-bérencezés beindult.
  5. Házszabálymódositó javaslatot nyújtottam be arról, hogy azok a pártok, akik pártszövetségben indulnak a választáson közösen alakíthassanak frakciót. Miért legyen frakciója olyan szervezeteknek, amelyeknek nincs társadalmi támogatottsága? Lásd: KDNP, LMP, PM stb. Miért legyen külön frakciójuk, ha egyszer összeállva kérik a felhatalmazást? Sokkal egyszerűbb egy frakcióból irányítani egy kormányt, mint hatból. A javaslat átment a bizottsági szavazáson. Természetesen megkaptam az ellenzéki sajtótól, hogy Fideszbérenc vagyok. Lehetőséget, hogy kifejtsem az álláspontomat, nem kaptam. Mikor kiderült, hogy a javaslat mégsem kerül a parlament elé, senki nem volt hajlandó ezt megírni. 

Eredmények:

  1. Beindítottam egy közlekedési programcsomagot, mely kezdete lehet egy átfogó közlekedési reformnak Magyarországon. A minisztériumban közlekedési szakemberek gratuláltak. Zebraminimum.hu.
  2. Felépítettünk egy pártot a médiában (ellenszélben) valamint a hozzá tartozó szervezetet. Fillérekből, irgalmataln melóval. Ez a választásokon az egyéni jelöltek szintjén 0,4 – 1,2 százalék között szerepeltünk. Tudva, hogy a Jobbiknak 10 év kellett a parlamentbe jutáshoz, és más pártok ezt millárdokból csinálják, valójában ez óriási dolog.
  3. Erős média jelenlétet produkáltunk végig, pedig semmilyen bofolyásunk sincs semmilyen szerkesztőségben.
  4. A közvéleménykutatók is meg tudtak mérni, de nem írták le, sőt élő adásban tagadták le a saját mérésüket. Ezért inkább be sem tették az Igen Szolidaritást a kutatásaikba. Amíg még szóba álltak velünk, addig kiderült, hogy amit mondunk, arra 30-40 százalékos igény van az országban. Az ISZOMM ismertsége 50 százalékos.
  5. Nem lettünk sértődöttek. Nem mások ellen politizáltunk. Igyekeztünk mindig pozitívokat mondani. Nem hagytuk magunkat lefizetni, nem vásároltunk választói adatokat, felvállaltuk a baloldaliságunkat.

Székely Sándor, országgyűlési képviselő

sanyikotelek.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr3417799213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása