Szabad az Á

Átjáró Másországba

Győzni akarunk! – Nyílt levél az ellenzéki pártokhoz

2019. április 09. 11:54 - Szabad az Á

A budapesti önkormányzati választást meg lehet nyerni. Nagyon. Mára egyértelmű, hogy a Fidesz leányvállalatként működő LMP, és Budapesen a valódi népnemzeti-keresztény szélsőjobboldal felé tájékozódó táborral rendelkező Jobbik nélkül kell ezt tenni, mert ők kinyílvánították, hogy külön indulnak. Lelkük rajta. De a számok azt mutatják, hogy nélkülük is lehet győzni Budapesten

Ehhez az kéne, hogy a rajtuk kívül lévő összes, helyi vagy országos civil szervezet, párt együttműködjön az önkormányzati választásokon. Ez pedig akkor működhet jól, hogy ha ezek a szervezetek

egy közös jelölő szervezetben indulnak,

vagy azt támogatják. Így nyilvánítva ki, hogy nem a pártérdekek vezérlik őket, hanem a választók, az emberek felé való elköteleződésük, a változás iránti alapvető igényük.

Az DK, az MSZP, a Párbeszéd valamint a Momentum – jellemző módon pártlogika alapján – megállapodtak. Felosztották maguk között Budapest kerületeit. De ebből a megállapodásból kihagytak olyan szervezeteket, melyek pedig évek óta bizonyították, bizonyítják, hogy a kormányváltásért, illetve Budapesten az ellenzéki győzelemért dolgoznak. Pontosan ez az a taktika, ami az elmúlt 9 évben Orbán Viktort a hatalomban tartja. Nem ő az okos. Hanem a baloldal pártjai a… Nos ide gondoljon mindenki azt, amit akar.

A Szolidaritás Mozgalom évek óta a kormányváltásért dolgozik.

Teszi ezt abban a környezetben, amilyen ma van Magyarországon. Igyekszünk azokkal kooperálni, akikkel lehet.

Csak pár példa az elmúlt évekből, hónapokból, hetekből:

Ilyen volt a kvóta kampány után tartott, általunk kezdeményezett 2016-os közös tüntetés a Blaha Lujza téren.

A Majtényi László nevével fémjelzett köztársasági elnöki kampány, ahol a Szolidaritás Mozgalom elérte, hogy az ellenzéki pártok – a Jobbik kivételével – közösen állítsanak köztársasági elnök jelöltet Áder Jánossal szemben.

Ilyen volt a 2018. őszi XV. kerületi kampány, ahol a Szolidaritás és Ráte jelöltjét támogatták a baloldali pártok (az LMP és a Jobbik nem), és sikerült is megállítani a Fidesz további pozíciószerzését.

Németh Angéla, a RÁTE és  Solidaritás polgámestere és Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke

 

Idén tavasszal – egyedüli civil szervezetként – beszálltunk az ország első előválasztásába, Karácsony Gergőt támogatva. Egyelőre még mindig azt gondoljuk, helyesen tettük.

A mostani EP-kampányban van olyan kerület, ahol mi adunk kitelepülő pultot az egyik pártnak. A másiknak meg embert is, mert nemhogy pultja nincsen, embere sem. Budapesten…

Az előzőek miatt akár meg is sértődhetnénk, elkezdhetnénk szidni a pártokat, beállhatnánk akár Puzsér mögé is. Csinálhatnánk a fesztivált a kormánypárti médiában. Vádaskodhatnánk.

De mi azt gondoljuk, hogy az országunk és benne Budapest, sokkal fontosabb a mi egonknál, a mi szervezeti vélt vagy valós érdekeinknél. Ezért arra kérjük azokat a pártokat, akik a napokban megegyeztek egymással a közös indulásról, hogy egyeztessenek azokkal a civil szervezetekkel, akik jelzik az önkormányzati kampányban való részvételi szándékukat. Valamint, hogy közösen alakítsunk egy jelölő szervezetet, melyben közösen indulhatunk. Budapestért. Az országunkért.

 

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

 

MUNKÁS BÜSZKESÉG NAPJA
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK KONCERT,
BESZÉLGETÉSEK, FÓRUMOK, VERSENYEK

2019. MÁJUS 1. EGYKORi ZÖLD PARDON

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr1414749351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HabonyArpi 2019.04.10. 13:30:08

Semmi esélyetek, az arabok nem jönnek, magyar ember meg nem szavaz szemkilövetö gyilkosokra.

Tangooo 2019.04.10. 14:32:42

Ismét jelentkezett néhány éhes száj, aki lapot akar kapni.
Álmodik a nyomor.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.10. 16:10:22

Nem lehet győzni rossz programmal. A nép többsége nem akar ismételt ballib szakértői országrontást.

Nagykörúton túli magyar 2019.04.10. 20:10:33

@HabonyArpi: Csak legyünk résen! 2002-ben és 2006-ban is azért csak el tudták csalni a választásokat.
100 éve a mostani Soros-fiúk nagyapjai szép kis vérontást tudtak véghez vinni. 2006-ban már tartottak egy "főpróbát". Tudjuk, mire képesek, csak hogy kirabolják a fosztogatásaik után éppen hogy újra talpra álló országot.

Vigyázzunk!
Hajrá magyarok!

Duplaxiii 2019.04.10. 21:03:33

Ok, de mit akartál mondani ezzel az írással?
Ezek a vágyaid, miközben demokrata módon rúgsz párat a lmp-be és a jobbikba.
Az ellenzék nem fog nyerni, mert nincs programja.
süti beállítások módosítása