Szabad az Á

Átjáró Másországba

Pontatlan adatokat közöl a KSH az átlagbérekről

2019. december 17. 09:30 - Szabad az Á

ksh2019.jpg

Mint, ahogy az áremelkedések csekély volta, a fizetések brutális emelkedése is egy irgalmatlan nagy hazugság, derült ki a KSH hozzám küldött leveléből.

Közérdekű adatkéréssel fordultam a KSH-hoz december elején, azt akartam megtudni, hogy a KSH által közölt 360.000 forintos brutto átlagfizetések és a valóság között mekkora a különbség.

A KSH leveléből kiderült, hogy csak 2.852.357 alkalmazott fizetésének az átlágát közli a statisztikai hivatal a NAV és az Államkincstár adataiból, a tovább 1.7 millió munkavállaló fizetését nem nézik.

Számításaim alapján a bruttó hazai átlagbér nincs 280.000 forint, tehát jó ha a 170.000 nettót hazavihetnek a bérből és fizetésből élők, tehát ennyi Magyarországon az átlagbér. 531 Euro, ami az unió legalacsonyabb bére.

A KSH ugyanis csak a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél jelentkező béreket veszi figyelembe.

szekelykshlevel01.jpg

szekelykshlevel02.jpg

 

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr7915355740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2019.12.17. 13:49:33

Mielött bárkit pontatlansággal, hazugssággal vádolsz, tanulj még valamit, kaptál hozzá forrást is.

Vagy hazudozz és vádaskodj.
Passzol hozzád.

konrada 2019.12.19. 09:55:30

...egyébként meg: statisztikai adatot olyan adatokból lehet közölni, ami nagyjából közelít a valósághoz.
...s hát ebben az országban az 5 fő alatti vállalkozásoknál a személyi jövedelem bevallás ritkán egyezik a valóságos jövedelemmel, hiszen a vállalkozás mérete - adatszolgáltatási gyakorlata miatt könnyen "keverhető" más költségekkel a munkára kifizetett juttatás.
...szóval jobb ha nem keverjük bele azokat az "adatokat".
(Vagy elhisszük, hogy egy állandóan éjszakázó, hétvégéző, mindig talpon lévő képzett vendéglátós rosszabbul keres, mint egy gyárban normál műszakban a szalagok között kóricáló 2 elemis takarító...;)
süti beállítások módosítása