Szabad az Á

Átjáró Másországba

A Fideszesek is sírnak a turul alatt ha szükséges

2020. január 14. 09:54 - Szabad az Á

Elsírta magát Pokorni Zoltán egy rendezvényen, ahol arról volt szó, hogy hogyan öltek meg zsidókat a háború utolsó hónapjaiban. Pokorni személyesen is érintett, hiszen nagyapja is a gyilkosok között volt. Vajon hihetünk-e Pokorni Zoltán könnyeinek? Vajon mennyire tudatos Fidesz-stratégia az, ami az orrunk előtt zajlik?

Pokorni Zoltán a Fidesz egyik ikonikus alakja. Nem független politikus. Egy olyan kerületben polgármester immár hosszú-hosszú évek óta, ahol egy engedély nélküli Turul-szobor épült, melyen a nyilas gyilkosok és áldozataik nevei is szerepel. A turul jelkép a magyarság egyik fő jelképe, sajnos a nyilaskeresztes párt fő kabalaállata is volt.

Csavar a történetben, hogy Pokorni Zoltán nagyapja eddig, fatális véletlenek sorozataként eddig az áldozatok között szerepelt. A szobor ellen már építésekor is komoly tiltakozások voltak, a fővárosi közgyűlés meg is vétózta annak idején a szoborállítást. Az sem egyértelmű, hogy pontosan minek is állít emléket, mit szimbolizál így, ebben a formában a műalkotás. Mégis évek óta ott van az emlékmű Pokorni Zoltán kerületében hosszú évek óta.

Pokorni Zoltán könnyei meghatóak. Pont jól jönnek egy olyan pártnak, mint a Fidesz, mely napjainkra konkrétan szélsőjobboldalivá vált, cigányozik, migránsozik, gyűlöli az Európai Uniót, diktatúrákkal barátkozik és aktívan darálja be a jogálamot.

Jól jön a sírós Pokorni az állampártnak, hiszen így a magyarországi polgárság egy része gondolhatja, hogy jaj hát azért mégiscsak rendes fiúk ezek a Fideszesek, nem kell aggódni.

Jelzem, hogy nem nem rendes fiúk, hanem cinikus, számító politikusok, akik minden egyes médiamegjelenésüket patikamérlegen mérik. Ha úgy van kedvük sírnak, ha úgy van kedvük cigányozó és zsidózó plakátkampányt indítanak.

Pokorni Zoltánról akkor lehetne elhinni, hogy komolyan gondolja amit mond, és valóban érzi a múltat, ha miután lebontatná a Turul-szobrot, lemondana minden politikai posztjáról.

Nem a felmenői cselekedetei miatt, hanem azok miatt a cselekedetek miatt, amit ő maga nem tett meg a Fideszben. Időben. Felszólítás nélkül.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

pokorniemlekmu.jpg

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr1415408338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sic! 2020.01.14. 13:25:09

(... ha cinikus akarnék lenni, azt mondanám, Pokorni Zoltán a felmenőit követi, amikor maga is autoriter csoport szolgálatába áll...)
süti beállítások módosítása