Szabad az Á

Átjáró Másországba

Orbán Viktor az árvízi kalóz

2020. április 07. 10:21 - Szabad az Á

Orbán Viktor 10 év (állítólagos) gazdasági fellendülés után, amikor is (állítólag) teli az ország kasszája, meg a gazdaság is kőkemény alapokon nyugszik (ezért 375 forint az euró), gyakorlatilag tegnap azt mondta, hogy nem ad semmit az embereknek. A nyugdíjasoknak majd jövőre adnak egy heti segítséget,a dolgozók közül azokat fogják támogatni, akiket eddig nem rúgtak ki, de, hogy ez mely ágazatokat érint nem tudni.

De persze kommunikációban megint nagyot mennek. Adunk pénzt a nyugdíjasoknak és megmentjük a még munkahellyel rendelkező munkavállalókat. Értik ugye?

Arról viszont egy szót sem szól Orbán Viktor, hogy mi történik azokkal, akik elveszítik a munkahelyüket. Meg azokról sem, akik elveszítik az úgynevezett fekete munkahelyeiket. Több százezer akár milliós nagyságrendű munkahely szűnik meg így. Mert ugye senki nem gondolja, hogy az 500.000 katás és az 1 millió minimálbérre és a többszázezer 4 illetve 6 órára bejelentett ember országában csak az emberek egy munkahelyen dolgoznak?

Amit Orbánék csinálnak az a cinizmus csúcsa. Még ebben a helyzetben is az embereket hülyének nézik. A szociális katasztrófa alatt is arra figyelnek, hogy a saját zsebüket megtömjék.

Egészen nyilvánvaló, hogy a most bedőlő vállalkozások, cégek sora fog Mészáros Lőrinchez, vagy a „Család” más tagjához, végső soron Orbán Viktorhoz kerülni. Arrafelé tartunk, hogy az ország jelentős része közvetlenül Orbán Viktornak fog dolgozni. Méghozzá a lehető legkevesebb pénzért.

Hiszen most majd az a kommunikáció fog jönni, a járványhelyzet lezárása után, hogy itt az állás 100.000,- ért. Kell vagy nem? Továbbra is fent akarják tartani a szociális válságot. Hiszen ebben a helyzetben tudják továbbra is kizsákmányolni és gazdaságilag zsarolni az embereket. Ez az a helyzet, ahol a társadalom különböző rétegeit egymás ellen lehet ugrasztani. Tehát továbbra is lehet kalózkodni.

És pontosan ez az a helyzet ami ellen küzdenünk kell! A magyar dolgozókat, embereket nem szabad még egyszer ilyen helyzetbe hozni! Ki kell harcolnunk a 200.000,- forintos minimálbért, a 100.000,- forintos minimálnyugdíjat, és a 37,500,- forintos családi pótlékot. Ezekhez kell igazítani a többi bért és nyugdíjat is. Be kell fejezni, hogy a magyarok azért küzdjenek, hogy vasárnap is dolgozhassanak!

Tavaly decemberben kiderítettem, hogy a magyar átlagbéreket úgy számítják ki, hogy kihagynak másfél millió embert, valamint olyan metódust használnak, ami még ezt a számot is több tízezer forinttal felfelé kerekíti.

Nyilvánvalóvá tettem, hogy a kormányzati kommunikáció nem több üres porhintésnél, és hazánkban brutálisan alacsonyak a bérek, az emberek 2-3 munkahelyen dolgoznak, nagyrészt feketén. Kizsákmányolják magukat, az állam konkrétan kiszolgáltatja a lakosokat a multiknak illetve a haverok állami pénzen felhízlalt cégeinek.

Magyarországon egyértelműen szociális vállság volt a járványhelyzet előtt is, ami ebben a helyzetben találta meg hazánkat. Azt gondoltam, hogy most Orbán Viktor változtat a szokásain és ad valamit az embereknek. Nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Normális életet, normális fizetéseket és normális nyugdíjak kellenek. Nem csak járvány idejére.

 

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

orban_hajo_ellenzek_0.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr8815596686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása