Szabad az Á

Átjáró Másországba

Lebukott a Fideszes! Tanszersegélyt osztogatott, mert nem telik rá a családoknak!

2020. szeptember 02. 19:07 - Szabad az Á

Soha nem látott mennyiségű pénz érkezett az országba, valamint a nemzetközi gazdaság nagyon magas szinten teljesített az elmúlt tíz évben. Elvileg minden adott volt ahhoz, hogy Magyarország - 20 évvel azután, hogy a jobboldali kormányok liberális támogatással, vas árban eladták és/vagy felszámolták az egész ország iparát, mezőgazdaságát - elkezdjen végre magához térni.

Nemcsak a gazdagok, vagy a kulturális elit, hanem azok a milliók, akik bérből és fizetésből élnek.

Nézzük meg, mi történt az elmúlt 10 év alatt.

  • Kevesebbet dolgoznak a magyarok? Nem. Az átlag magyar dolgozó legalább két munkahelyen dolgozik. Az egyiken minimálbérre van bejelentve, a másikon sehogy sem.
  • Többet keresnek a magyarok? Nem. Ez a legnagyobb átverés, ami az országban zajlik. A kormány folyamatosan hamisítja az adatokat, és állítja, hogy nőnek a bérek. Nagyjából másfélmillió, jórészt kis keresetű embert bele sem számítanak a statisztikába, valamint a maradék pár millió ember átlagfizetését úgy számolják ki, hogy az akár 70-80 ezer forinttal is torzul. Felfelé.

A kormány kozmetikázott statisztikája szerint, majdnem 1000 euró az átlagfizetés. Az igazság az, hogy a magyarok átlagban nagyjából 5-600 eurót kereshetnek. Feketén még ugyanennyit. Tehát két munkahelyből keresik meg azt a bért, ami innen 2-400 kilométerre nyugatra még minimálbérnek is nevetséges lenne.

Két hét almaszedésért Németországban 2.000 eurót lehet keresni. Plusz a szállás, ami egy multinál dolgozó középvezető bére Magyarországon. Ez az összeg a tanárok, vagy a kereskedelmi dolgozók 4 havi bére, az átlagnyugdíjas 6 hónapi jövedelme.

Az ország keleti része kiürül. A fiatalok, a családok mennek Pest megyébe, a nyugati határszélre, vagy még messzebbre. Akár az országon kívülre is. Szégyen.

Szégyen, hogy mióta megalapítottuk társaimmal az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat, még mindig azt kell magyaráznom okos, művelt és valóban jószándékú embereknek, hogy az általunk követelt, havi 200.000 forint nettó minimálbér nem sok, hanem egy elképesztően alacsony kompromisszum a részünkről.

Tényleg sok a 200.000 forintos minimálbér 8 óra munkáért, miközben egy albérlet 130.000 forintba kerül a városokban? Tényleg azon aggódunk, hogy mi lesz az X6-os BMW-vel járó vállalkozóval, ha megemelkednek a bérek? Mi lesz az emberekkel? Mi lesz az országgal?

Tényleg mindig az 1-2 százezer gazda érdekeit fogjuk nézni? És mi lesz a többiekkel? Mi lesz velünk? Mikor harcoljuk már ki végre, a normális béreket, a normális oktatást, a megfelelő egészségügyi ellátást, a tisztességes nyugdíjat? Mikor lesz újra becsülete a munkának?

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os  sz. választókerületében egy halálos kimenetelű baleset miatt, időközi országgyűlési választást tartanak október 11-én. A NER elllen Tóth Ádám indul, mi őt támogatjuk.

A gyönyörű zempléni vidéken vannak jól működő települések (Tiszaújváros, Mád, Tokaj, Bodrogkeresztúr), de sok település évtizedek óta épül lefelé. A boltok bezárnak, az emberek menekülnek.

A Fidesz-KDNP jelöltje, a meghalt képviselő lánya, egyenesen Washingtonból röpült haza, hogy diplomáciai kiküldetését megszakítva átvegye az apai örökségét. Azt mondta a tévében, hogy folytatni akarja az apja munkáját, mert az annyira eredményes volt.

Miután a televízióban ezt elmondta, elment másnap Szerencsre és kiosztott 1.000 darab iskolakezdési párszáz forintos tanszercsomagot a gyermekeknek. Oda, ahol kampányolni politikusnak minimum törvényszegés, oda, ahová a gyermekek szüleit nem engedték be a járvány miatt, viszont a külföldről frissen hazaérkezett fideszes politikust igen.

10 év állítólagos kánaán után, ahol még a konnektorból is az a kormányzati mantra jön, hogy minden rendben van, és folytatjuk, a 8000-es Szerencsen 1000 darab iskolakezdési segélycsomag kell. Ez azt jelenti, hogy az összes gyermek rászorul a segítségre a térségben. Az összes. Na, ezt hozta nekünk a Fidesz, és az ő politikusaik.

Köszönjünk, nem kérünk belőle. Ne folytassa, felség!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

szekelysandor02.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr4516186332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása