Szabad az Á

Átjáró Másországba

Vond vissza, Viktor!

2020. november 10. 07:08 - Szabad az Á

Magyarországon tombol a koronavírus járvány. Immáron naponta halnak meg százak, jóval 5 ezer feletti a kórházban lévő emberek száma. Egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a járvány gyengülne. Sőt! Úgy tűnik, most jön még csak a neheze. Ez az amúgy is elképesztően leterhelt egészségügyünket alighanem két vállra fogja fektetni. Egy dologban reménykedhettünk idáig, az az orvosok, de még inkább a szakdolgozók ép ésszel szinte fel nem fogható elköteleződése a munkájuk iránt. Nélkülük már úgy nagy valószínűséggel réges-régen leállt volna itt minden. Koronavírus nélkül is.

A szakdolgozók, ápolók, műtősök, mentősök, majd mindegyike 2-3 munkahelyen végzi munkáját, hiszen egy fizetésből lehetetlenség lenne megélniük. Ez önmagában is felháborító.

Erre mit tesz a mi 'hőn szeretett' kormányunk egy világjárvány alatt? Benyújt egy törvényt hétfőn, majd kedden megszavaztatja az Országgyűlésben. A törvényről azt hazudja, hogy az orvosok, illetve az ápolók béremeléséről van benne szó. Meg a paraszolvencia eltörléséről. Na, ja! Ezekkel mindenki egyet is ért. Csak hát ugye van egy nagyon hosszú apró betűs rész. Abban pedig az van, hogy novembertől a szakdolgozók nem vállalhatnak másodállást, cserébe vezényelhetőek lesznek. Tehát egy 20 százalékos béremelésért cserébe, elvesznek tőlük egy, vagy két teljes fizetést. Tehát 24 vagy 48 órázhatnak a semmiért.

Történelmi okok miatt az ápolóknak nincs olyan szakszervezetük, amely érdemben meg is szólalna értük. Gyakorlatilag magukra vannak hagyva ebben az ügyben. Sokukkal beszélve egyértelműnek tűnik: Ezrek fogják elhagyni a pályát.

Egy olyan időszakban, ahol nemhogy kevesebb, hanem jóval több egészségügyi dolgozó kellene!

Mára Magyarországon egészségügyi vészhelyzet van. A felelős magyar kormány már eddig is késlekedett a megfelelő intézkedések meghozatalával.

Cserébe egy olyan törvényt vert át a magyar országgyűlésen, amely emberek tízezreinek veszélyezteti az életét.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom képviselőjeként arra szólítom fel a kormányt, hogy ezt a törvényt - így, ebben a formájában - vonja vissza! Cserébe számolja fel a hálapénz intézményét, emelje meg a szakdolgozók bérét a kétszeresére, valamint álljon el a vezénylés bevezetésétől, illetve a másodállások tiltásától!

Székely Sándor
független országgyűlési képviselő
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

szekelysandor02.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr2616280106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.11.10. 16:55:51

A kivezényelhetõség valóban ordas baromság. Másrészt az egészségügyis ne dolgozzon több helyen. Azért abból a fizuból amit a doki kap az emelés után, meg lehet élni idehaza. És pláne talán nem kellene az a gyakorlat, hogy a doki a magánrendelésén felveszi a pénzt, aztán állam bácsi infrastruktúráján gyógyítja a kórházban a bonyolultabb eseteket, ahol a beteg már a doktor úr betege.

Amúgy az egész mostani egészségügyet privatizálni kellene, és nem a kasszát szétlopni, hanem az intézményeket versenyeztetni a kassza pénzéért és a betegekért.
süti beállítások módosítása