Szabad az Á

Átjáró Másországba

Rasszista kormányunk van

2020. február 20. 11:57 - Szabad az Á

Az országgyűlés a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatban tart rendkívüli ülést ma a kormányoldal kezdeményezésére. Válaszom a kormány tematizáló kommunikációjára.

Jogbiztonság erről kell beszélni, a mai napon:

De mit értünk jogbiztonságon? Mit jelent ez a kifejezés valójában? Sok feltétele van annak, hogy jogállamról és jogbiztonságról beszélhessünk:

 • Az egyik legfontosabb, hogy a jog hozzáférhető, megismerhető legyen.
 • Az embereknek tudniuk kell, mi az, amit megtehetnek, és mi az, amit nem. Aztán, hogy a törvény, vagyis a jog feltétlen megvalósuljon, érvényesüljön.

Miféle jogbiztonságról beszélünk mi itt akkor, amikor Orbán Viktor – az ugyancsak a Fidesz uralta parlament által hozott törvénnyel szemben (!!)– kijelenti, hogy nem fizetnek kártalanítást a fogvatartottaknak a méltatlan, megalázó börtönkörülmények miatt? Amikor ugyanő semmibe veszi a diszkriminált romáknak megítélt kártalanításról szóló bírósági ítéleteket?

Vagy, amikor Dézsi Csaba András osztályvezető főorvos, kardiológus azt követően is folytathatja orvosi praxisát, hogy Győr fideszes polgármesterévé választották.

Mi ezzel a baj? Hiszen a városnak szüksége van kardiológusra és polgármesterre is. Az, hogy Kövér László házelnök már a választás előtt kijelentette, hogy Dézsi városvezetőként is folytathatja majd az orvosi hivatását, noha a 2011-ben – vagyis egy Fidesz-többségű parlament által – hozott, a helyi önkormányzatokról szóló törvény szerint polgármester, illetve önkormányzati képviselő nem lehet egyúttal „egészségügyi intézmény főigazgatója, gazdasági vezetője, orvos, egészségügyi dolgozó, köznevelési intézmény vezetője”. Vagyis Kövér László az időközi választás előtt már megígérte a törvény majdani módosítását. Milyen alapon? Egy demokratikusan működő parlament esetében honnan tudhatja biztosan egyetlen ember, még ha az az Országgyűlés elnöke is, hogy miként dönt majd a jövőben a Tisztelt Ház?

Érvényesül-e a jog Balmazújváros volt polgármesterének estében? Őt 2018 áprilisában hivatali vesztegetés miatt mondta ki bűnösnek a Debreceni Törvényszék, amiért 5 év letöltendőt kapott. Az ítéletet idén februárban aztán a Kúria is megerősítette. Veresnek hivatalosan tavaly június 27-én kellett volna megkezdenie ötéves börtönbüntetését, de a volt polgármester a mai napig nem vonult börtönbe.

Érvényesül-e itt a jog? Nem.

És ezek csak a mostani legfrissebb esetek Orbán 10 éves kormányzásából. Ezért mondhatjuk, hogy Magyarországon nincs jogállam, mert Orbán Viktor szisztematikusan 10 éve rombolja azt le. Kezdte azzal, hogy az Alkotmány megszüntették, és olyan törvényeket hozatott, amik neki, családjának és közeli baráti körének megfelelő és őket védi. Ugyanakkor a választó polgároknak mindig minden körülmények között be kell tartaniuk azokat. Hogy is van ez?

Erről szól a gyöngyöspatai ügy! Az már csak hab a tortán, hogy ennek adnak még egy rasszista felhangot is.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

unnamed.jpg

1 komment

Bevállalja-e Matolcsy?

2020. február 13. 14:56 - Szabad az Á

2020. február 17-én, hétfőn kezdődik a Parlament idei ülésszaka, 10 óra 30 perckor a gazdasági bizottság is ülésezik.
Meghívtam erre a Magyar Nemzeti Bank elnökét, hogy beszámoljon a brutális inflációról és a forint-euró sosem látott árfolyamáról. Mit tesznek, mit terveznek, mit szúrtak el. Mit tehetünk?
Levelet írtam Matolcsy Györgynek, ebben a rendkívüli helyzetben elvárom, hogy megjelenjen.

 

Security Check Required

null

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

1 komment

Sunyít a Pénzügyminisztérium

2020. február 02. 18:18 - Szabad az Á

Nem kaptam meg a kért adatokat, így ismét benyújtottam az írásbeli kérdést, arra vonatkozóan, hogy valójában mennyi a hazai medián bér.

Ez a legpontosabb mutatója annak, hogy valójában mennyit is keresnek ma a bérből és fizetésből élők.

Miért fontos a médián bér?

2018-ban a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Policy Agenda közölt számításokat a Pénzügyminisztérium adataból, akkor a magyar dolgozók kétharmada,

azaz százból hetvenen nem keresték meg az átlagbért.

A dolgozók 52 százaléka együttesen sem kapott annyit, mint amennyit a legjobban fizetett 10 százalék, sőt a legjobban kereső öt százalék annyi fizetést kap, mint amennyit az alsó kereseti kategóriákba tartozó 40 százalék együttvéve.

Az első kérdésemet is Varga Mihálynak címeztem, de valamiért nem ő, nem a Pénzügyminisztérium államtitkára vagy megbízott válaszadója, hanem az Innovációs és Technológiai Minisztériumon keresztül Schanda Tamás államtitkár úr küldte a semmit mondó, a kormányzati propaganda megszokott szövegét.

 

medinabervalasz_pm.jpg

 

De vajon miért ő? A Pénzügyminisztérium már nem is illetékes? Na ezt is megkérdeztem és persze várom azokat az adatokat is!

Tisztelt Miniszter Úr! Mivel nem kaptam meg a kért adatokat, így a fentiekre ismét arra kérem, küldje el számomra az elmúlt öt év medián bérre vonatkozó adatait.
Várom válaszát továbbá arra is, hogy a kormányzat feladat- és hatásköreinek megosztásában történt-e változás, hiszen előző írásbeli kérdésem címzettje a Pénzügyminisztérium volt nem pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Amennyiben történt változás úgy a 94/2018. (V. 22.) Korm. rendelet a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről miért nem tartalmazza azt?
Várom mielőbbi megtisztelő válaszát!

 

medianujabbkerdes.jpg

A statisztikai hivatal csak a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél jelentkező béreket veszi figyelembe, tehát majdnem kétmillió ember fizetését egyáltalán nem vizsgálják.

Közérdekű adatkéréssel fordultam a KSH-hoz tavaly december elején, a válaszlevélből kiderült, hogy csak 2.852.357 alkalmazott fizetésének az átlágát közli a statisztikai hivatal a NAV és az Államkincstár adataiból, a tovább 1.7 millió munkavállaló fizetését nem nézik.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

hazak.jpg

Szólj hozzá!

Székely Sándor független országgyűlési képviselő és családtagjai vagyonnyilatkozata

2020. január 29. 22:51 - Szabad az Á

Mi ellenzéki politikusok sokszor beszélünk átláthatóságról, tisztességes politizálásról, következetességről. De a gyakorlatban kevés eset van, hogy nem csak beszélhetünk róla, hanem cselekedhetünk is.

A vagyonnyilatkozatok leadása egy ilyen helyzet.

A parlamenti képviselőknek idén is január 31-ig kell leadniuk saját és a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársának, gyermekeinek a nyilatkozatukat az előző évi vagyontárgyaikról, jövedelmükről, tartozásukról és juttatásaikról. A parlament honlapján csak a képviselők vagyonnyilatkozata nyilvános.

A mai napon elébe megyek a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségnek, és már most megnézhetik az enyémen kívül a feleségem és a fiam 2019 évi vagyonnyilatkozatát is.

Nincs rejtegetnivalónk.

Képviselő vagyonnyilatkozata 2019

Családtag vagyonnyilatkozata 2019

Családtag vagyonnyilatkozata 2019

Szarkasztikusan jegyzem meg: kíváncsi vagyok hány Fideszes fogja követni a példát? Biztosan nem sokan, hiszen akkor lebuknának. Ám, ha kemény fiúk lennének és gerincesek, akkor megtennék önszántukból is.

A legjobb az lenne, ha az összes képviselő már most nyilvánosságra hozná a saját és vele egy háztartásban élők vagyonnyilatkozatát.

Kérem ezért az ellenzéki politikustársaimat is, hogy akik még eddig nem tették, éljenek ezzel a lehetőséggel. A hitelesség kedvéért.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

money_szekely.png

Szólj hozzá!

Naponta három baleset a zebrán!

2020. január 29. 06:55 - Szabad az Á

Megkérdeztem újra a kijelölt gyalogátkelőhelyeken történt gázolásokról a rendőrséget. Brutálisak a tavalyi számok is.

A balesetek majdnem fele Budapesten, a tízből kilenc gázolás fényjelző nélküli gyalogos-átkelőhelyen történik. Négyből három halálos baleset szintén fényjelzés nélküli zebrán történt 2019-ben.

Mint tudjátok decemberben parlamenti eseti bizottságot is kezdeményeztem, hogy megoldást találjunk erre a problémára.

A gyalogátkelőhelyek azonnali szabályozására van szükség, a SZOLIDARITÁS Mozgalom biztonság munkacsoportja a törvényi szabályozás átalakítását szorgalmazza.

Szükséges egy zebrás minimum, melynek az ország összes gyalogátkelőhelyének meg kell felelnie.

Te is segíthetsz ha felhívod figyelmünket a problémás gyalogatkelőhelyekre.

Mire van szükség? Alapvetéseink:

Az utcai közvilágítási előírástól 30 százalékkal nagyobb fényerővel megvilágított gyalogátkelőhelyek

 • Országos gyalogátkelőhely-újrafestés
 • Minden lámpás átkelőhelynél hangos jelzéssegítő kialakítása
 • A lámpás gyalogátkelőhelyek adatbázisának Google Maps Waze-integrációja
 • 40 km/h-s sebességkorlátozás minden oktatási intézmény (bölcsi/ovi) 300 méteres sugarú körében a gyalogátkelőhelyeknél.

Kérlek segítsd munkánknak, várjuk a szoliakcio@gmail.com címre ötleteidet, javaslataidat, fotókat rossz állapotú gyalogátkelőhelyekről, vagy oszd meg konkrét történeteid #zebraminimum hashtaggel.

zebrabalesetek_1500x1500.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: zebraminimum

Legyen végre színpadon a zenekarod!

2020. január 26. 09:58 - Szabad az Á

Legyen végre színpadon a zenekarod, szóljon a ti dalotok ! Ingyenes fellépési lehetőséget ajánlunk, a 2. Munkás Büszkeség Napján, 2020. május 1-jén az egykori Zöld Pardon területén !

� Szeretnénk a fiatal, feltörekvő zenekaroknak, előadóknak segíteni, hogy igazi közönség előtt is megmutathassák magukat!

2 zenekart a szervezők választanak ki, 1 pedig a közönségszavazatok alapján kerül be!

Mit kell tenned:

� Küldj be egy videót egy általad, vagy zenekarod által kiválasztott dalról, melyet akár telefonnal is rögzíthetsz!

Hova kell küldened: szoliakcio@gmail.com

� Küldj elérhetőséget is, név, cím, telefonszám, Facebook-oldal.

A beérkező dalokat, klipeket a rendezvény Facebook-oldalára feltöltjük, ahol a közönség is véleményezheti!

A zenéket a rendezvény szervezői, valamint a közönség a Facebook-like számai rangsorolják!

Nevezési határidő: 2020. április 4. éjfél Közönségszavazás vége: 2020. április 18. éjfél Eredményhirdetés: 2020. április 25. 16:00

� A rendezvény szervezője a Magyar Szolidaritás Mozgalom.

Az elmúlt évtizedekben a munkások ünnepe a munka ünnepévé vált. Ezzel arculcsapva azoknak az embereknek az emlékét, akik kiharcolták az emberhez méltó jogokat, béreket, a dolgozók millióinak.

Május 1-re a Szolidaritás ezért hirdeti meg immáron másodjára, a Munkás Büszkeség napját.

83768178_1053603431666368_603847637036171264_n.jpg

Szólj hozzá!

Schobert Norbi nagyon szép nemi szerve

2020. január 21. 15:17 - Szabad az Á

Schobert Norbert egy jól menő nagyvállalkozó, aki szereti ha zajlik körülötte az élet, mert így tudja eladni a termékeit. Ráadásul most éppen szezon van, hiszen az év eleje a nagy fogadalmak ideje, szóval a marketingtahóság műfaja súlyos tízmilliókat hoz neki a konyhára. Akkor erről ennyit.

Viszont ha már a fitneszguru így kitette a csizmát az asztalra, érdemes azon elgondolkodni, hogy a kapitalista világban az egyik legfontosabb dolog, a legfontosabb áru az emberi test illetve az emberi szexualitás lett.

Dollártízmillárdos piaca van az evésnek, a fogyókúrának, a szépségnek és a szexnek. Mindenféle üzenet jön. Egyél sokat, egyél jól, legyél szép, legyél tökéletes. Legyenek a nemi szerveid szépek, nagyok, kicsik, ferdék, töltöttek és lyukacsosak. Olyan erővel dolgozik az ipar, hogy ember legyen a talpán, aki függetleníteni tudja magát tőle. Ez persze elképesztően káros, és elképesztően sokba kerül.

A legnagyobb vesztesek általában a nők. Egész egyszerűen az üzleti világ egy része bántalmazza és tárgyiasítja a nőket. Egészen ici-pici koruktól mantrázza a lányoknak, hogy csak akkor rendes tagjai a társadalomnak, ha megfelelnek a szépségideálnak, vékonyak, illatosak, takarosak és mindig készen állnak a férfiakat elcsábítani. Két gyerek után is csak akkor nő a nő, ha nincs rajta felesleges kiló, és fel vannak szólítva, hogy a munka, mosogatás és gyereknevelés után még simán zavarjanak le pár menetet a párjával, akit amúgy már 15 éve ismer, és a gyerekszülés nélkül is felszedett magára jópár kilót.

Ne egy mesterségesen és milliárdokból összetákolt, soha nem létező életérzésnek megfelelően éljük az életünket, hanem magunknak. Ha soványan, sportolva, és minden nap szexuális életet élve, akkor úgy. Ha mindezt kövéren akkor amúgy. És, ha mindezt egészen máshogyan, akkor úgy. De leginkább, ahogy jól esik.

ke_pernyo_foto_2020-01-21_14_09_06.png

Fotó: DundiAngyal

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

 

26 komment
Címkék: norbi réka

Miért kajálja meg folyamatosan a fideszesek szövegét az egész online sajtó?

2020. január 19. 14:09 - Szabad az Á

Hangosan szeretném megjegyezni, hogy miközben a kormány kommunikációs gumicsontjaival foglalkozik a teljes online sajtó, tehát

 • Pokorni úr megrendelésre meghatódásával,
 • Orbán habzó szájas cigányozásával,
 • valamint a börtönviseltek jogos kártérítésével, melyet nem fizet ki költségvetés,

ezalatt az elmúlt napokban:

 • Orbán vejéé lett Balatonfüred kikötője.
 • 337 forint az Euro, holnap várhatóan történelmi mélységbe süllyed az árfolyam.
 • Brutális inflácios adatokat jelentett a KSH.
 • Börtönbe vonult egy fideszes volt országgyűlési képviselő.
 • A Magyar Nemzeti Bank több, mint tízmilliárdért kétszer is megvette ugyanazt az épületet.
 • Győrben egy luxusautókra és papagájokra tízmilliókat költő fideszes indul polgármesterségért. Mészáros Lőrinc tájvédelmi körzetben nyithat homokbányát.
 • Bíróság elé állt egy aktív fideszes országgyűlési képviselő.
 • A Lánchíd felújításat nem akarja finanszírozni a kormány.
 • Az elavult Mátrai Erőművet milliárdokból veszi vissza az állam.
 • Több, mint félmillió embernek orvoshiány miatt nincs háziorvosa.
 • 1 hónap alatt 452 milliárdos költségvetési hiányt csinált a kormány.
 • Szakad a fideszes egység, új jobboldali pártot akarnak konzervatív értelmiségiek.

simonka.jpg

Mi történik?

Orbánék kiválasztanak pár témát, ezeket bedobják, miközben a valóság egyre durvább, persze közben működtetik az uram-bátyám, korrupt világukat: lopnak, csalnak, hazudnak.

Ébresztő!

 

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

 

Kép: Simonka György (Fidesz) a bíróság előtt.
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Szólj hozzá!
Címkék: tematizálás

A Fideszesek is sírnak a turul alatt ha szükséges

2020. január 14. 09:54 - Szabad az Á

Elsírta magát Pokorni Zoltán egy rendezvényen, ahol arról volt szó, hogy hogyan öltek meg zsidókat a háború utolsó hónapjaiban. Pokorni személyesen is érintett, hiszen nagyapja is a gyilkosok között volt. Vajon hihetünk-e Pokorni Zoltán könnyeinek? Vajon mennyire tudatos Fidesz-stratégia az, ami az orrunk előtt zajlik?

Pokorni Zoltán a Fidesz egyik ikonikus alakja. Nem független politikus. Egy olyan kerületben polgármester immár hosszú-hosszú évek óta, ahol egy engedély nélküli Turul-szobor épült, melyen a nyilas gyilkosok és áldozataik nevei is szerepel. A turul jelkép a magyarság egyik fő jelképe, sajnos a nyilaskeresztes párt fő kabalaállata is volt.

Csavar a történetben, hogy Pokorni Zoltán nagyapja eddig, fatális véletlenek sorozataként eddig az áldozatok között szerepelt. A szobor ellen már építésekor is komoly tiltakozások voltak, a fővárosi közgyűlés meg is vétózta annak idején a szoborállítást. Az sem egyértelmű, hogy pontosan minek is állít emléket, mit szimbolizál így, ebben a formában a műalkotás. Mégis évek óta ott van az emlékmű Pokorni Zoltán kerületében hosszú évek óta.

Pokorni Zoltán könnyei meghatóak. Pont jól jönnek egy olyan pártnak, mint a Fidesz, mely napjainkra konkrétan szélsőjobboldalivá vált, cigányozik, migránsozik, gyűlöli az Európai Uniót, diktatúrákkal barátkozik és aktívan darálja be a jogálamot.

Jól jön a sírós Pokorni az állampártnak, hiszen így a magyarországi polgárság egy része gondolhatja, hogy jaj hát azért mégiscsak rendes fiúk ezek a Fideszesek, nem kell aggódni.

Jelzem, hogy nem nem rendes fiúk, hanem cinikus, számító politikusok, akik minden egyes médiamegjelenésüket patikamérlegen mérik. Ha úgy van kedvük sírnak, ha úgy van kedvük cigányozó és zsidózó plakátkampányt indítanak.

Pokorni Zoltánról akkor lehetne elhinni, hogy komolyan gondolja amit mond, és valóban érzi a múltat, ha miután lebontatná a Turul-szobrot, lemondana minden politikai posztjáról.

Nem a felmenői cselekedetei miatt, hanem azok miatt a cselekedetek miatt, amit ő maga nem tett meg a Fideszben. Időben. Felszólítás nélkül.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

pokorniemlekmu.jpg

 

1 komment

Várom a főváros segítségét is, hogy biztonságosabbak legyenek a zebrák #zebraminimum

2020. január 10. 13:40 - Szabad az Á

Határozati javaslatot nyújtottam be december végén a gyalogátkelőhelyek újra szabályozását előkészítő eseti bizottság létrehozásáról, a bizottságban részt venne a fővárosi önkormányzat, ezért szerdán írtam Karácsony Gergely főpolgármester úrnak, hogy az ügyben elinduljon a közös munka.

Szükség van egy olyan úgy nevezett zebraminimum kidolgozására, ami a törvényi szabályozás újragondolását, a felelősségi - és hatáskörök tisztázását valamint okos zebrák telepítését is magába foglalja.

A zebrák rossz minőségűek, sok helyen már szinte láthatatlanok. A mobiltelefonok korában a gyalogosok és az autósok figyelmetlen közlekedési magatartása is oka az egyre szaporodó baleseteknek. Ezen túl menően a jelenleg hatályban lévő szabályozás is 35 évvel ezelőtt született, így a XXI. század új technikai kihívásait egyáltalán nem veszi figyelembe, kijelenthetjük, hogy teljesen elavult.

A problémát a fővárosban tetézi az is, hogy nincs valódi felelőse a közutaknak, így a zebráknak sem.

A kerületi önkormányzatok a közútkezelő és a fővárosi önkormányzat hierarchikus rendszere között helyezkednek el, de a legnagyobb probléma, hogy a Budapesti Közút Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatóságának működése lassú, bürokratikus, átláthatatlan.

A szerdán elküldött levelem:

Kérlek segítsd munkánknak, várjuk a szoliakcio@gmail.com címre ötleteidet, javaslataidat, fotókat rossz állapotú gyalogátkelőhelyekről, vagy oszd meg konkrét történeteid #zebraminimum hashtaggel

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

Szólj hozzá!