Szabad az Á

Átjáró Másországba

Nincs iható víz Kőtelken - Székely 250 ezer GT

2021. június 22. 05:56 - Szabad az Á

Már hét napja gyűjtjük az aláírásokat a 250.000 forintos havi nettó minimálbérért, minden nap átlag bő 20 kilométert gyalogolva. Oly sok minden történt már velünk, hogy olyan, mintha már egy hónapja úton lennénk.

Tegnap, vasárnap délután csaptunk egy klassz bulit Törökszentmiklóson Pál Éva és Kállai Szilvia vezetésével, ma pedig egy nem is olyan korai kelés után, fél nyolcra már a szolnoki busz-állomáson voltunk, és indultunk Kőtelekre. Mi is úgy közlekedünk, ahogy a helyiek: gyalog, busszal, vonattal, ritkábban kocsival.

Kőtelek egy kicsi, 1.800 lelkes falu Szolnok megyében. Ez a település is Németh Attila választókerületéhez tartozik. Attila az egyik leglelkesebb jelöltünk. Jön, intézkedik, beszélget, aláírat. Másfél óra telik el, és több mint hatvanan írnak alá. Ezen megdöbbenünk.

attilakotelek.jpeg

Persze, sajnos nem véletlen. Csak úgy ömlik a panasz a helyiekből.

 • Nincs iható víz a faluban.
 • A bérek alacsonyak,
 • a lehetőségek szűkek.

A fojtogató melegben mégis kedélyesen beszélgetünk, hogy azért a szocializmusban sokkal jobb volt.

Kitelepülés közben lepem meg Attilát – aki éppen rögtönzött fogadó órát tart helyi lakosoknak – azzal a hírrel, hogy a szolnoki sajtótájékoztató lejött az újságban. Nagy a boldogság, hiába nah, egy politikus mindig örül, ha figyelnek rá.

Kitelepülés és utcafórum után irány a kocsma! Itt elbeszélgetünk a tulajjal, mérgelődünk az idióta covid szabályokon, az iszonyatos mennyiségű Fidesz-lopáson, majd kicsit lehiggadva a kocsma belső termében megtartjuk a hétindító értekezletünket.

Elnökünk Huszti Andrea és miniszterelnök-jelöltünk Szanyi Tibor értékeli az elmúlt napokat. Úgy érezzük, hogy fantasztikus hetet zártunk. Sokat beszéltek rólunk a helyi médiában, rengetegen írtak alá a kampánykörúton, és ami szintén fantasztikus, hogy egyidejűleg Budapesten és Pest megyében is elindultak a kitelepüléseink!

Megbeszéljük az e heti menetrendet, és bár már nagyon melegünk van, még a kommunikációs részt is átvesszük. A nagy melegre való tekintettel ma kihagyjuk a gyaloglást, helyette jól beebédelünk. Hiába, egy kis pihenés még a politikusoknak is jár. A napi 20 kilométeres átlagba amúgy is bőven belefér a mai lazítás.

Székely Sándor, az ISZOMM országgyűlési képviselője

 

Szólj hozzá!

Nem az embereket képviseli a "hatosfogat"

2021. június 21. 07:15 - Szabad az Á

Hatodik napja vagyok kampánykörúton. Miközben a pártom, az Igen Szolidaritás tagjai az egész országban gyűjtik az aláírásokat a havi 250.000 forintos nettó minimálbérért, én gyalog járom az ország kistelepüléseit, hogy elbeszélgessek az emberekkel, meghallgassam gondjaikat, és elmondjam, hogy szerintem mit lehetne csinálni.

Ahogy gyalogolunk kollégámmal, Tóth Péterrel az ötven fokos országúton, gondolataink mindig visszatérnek a keddi országgyűlési szavazáshoz. Hogyan lehet, hogy a Jobbik megszavazta ezt a szégyent? Hogyan lehet, hogy a többi ellenzéki párt nem jött be a parlamentbe beleállni abba, hogy erre nem lehet igent mondani? Hogyan lehet, hogy én nyomtam egyedül nemet?

Hogyan lehet, hogy ugyanezek a pártok megszavazták azt az aljas egészségügyi törvényt, ami az orvosok bérét megemelte, de a kórházi dolgozókét nem? Miért csak az én pártom követeli ennek a törvénynek a visszahívását?

Ha nem állnak ki az egészségügyi dolgozók és a melegek jogai mellet, akkor kik mellett állnak ki? Melyik az a társadalmi csoport, akit képvisel ma a hat párt?

Hogyan nem látja a közvélemény, hogy egy a jobboldali, gátlástalan, kicsit fasiszta Fideszt egy jobboldali – liberális kicsit fasiszta párt csoportosulás akarja leváltani. ami gyakorlatilag nem hozna változást az életünkbe? Vagy látják? Látják, hogy a hat pártnak csak jobboldali miniszterelnök-jelöltjei vannak? Vajon tudják, hogy a mi elnökünk Huszti Andrea 20 évig volt ápoló? Az alelnökünk Kállai Szilvia, meg takarítónőből lett tanár? Tudják, vajon, hogy milyen erő kell ehhez ma Magyarországon, ha nincsenek gazdag és támogató szüleid? Megkérdezi ezt tőlünk valaha a média, hogy miért csináljuk amit csinálunk?

Kérdések, kérdések. Őszre meglesznek rá a válaszok is. Addig is gyalogolunk tovább.

Nógrád megye nagyon nagy élmény volt, de most már Szolnok megyében koptatjuk az aszfaltot. Szolnok bemutattam Németh Attilát a szolnoki jelöltünket, fantasztikus ember nagy – nagy jövő van előtte. Tószegen a kiszurkoltuk a döntetlent a Franciák ellen, közben még a kocsma népét is beállítottuk a 250.000 forintos minimálbér ügye mellé. Hajrá Magyarok, hajrá 250.000 forintos minimálbér!

Székely Sándor az Igen Szolidaritás országgyűlési képviselője

202855529_2521355174676759_1679522380905456921_n.jpeg

Szólj hozzá!

"Mindenki velünk van, a kocsmában kitört a szocializmus, már már forradalmi a hangulat." 250.000 GT – Harmadik nap

2021. június 17. 23:01 - Szabad az Á

A havi nettó 250.000 forintos minimálbérért indítottunk aláírásgyűjtést 2021. május 1-én. Gyüjtjük az egész országban, szerénységem pedig egy erős 60 napos gyalogtúrával járulok hozzá a gyűjtés sikeréhez. Célpontban a kistelepülések, a kocsmák, a hétköznapok emberei. Az első két nap egészen fantasztikus volt, és a harmadik nap sem hozott csalódást.

Egy laza, hat órai kelés, zuhanyzás, utána a napi feladatok átnézése még a szobában. Ezt követte egy gyors reggeli, majd indulás gyalog Karancslapujtőre. Rekkenő hőségben festői tájon gyalogolok Tóth Péterrel, állandó gyalogló társammal, aki nem mellesleg a pártelnökségünk tagja. Benézünk pár ABC-be, osztjuk a szórólapot, gyűjtjük az aláírásokat. Elolvassuk a Karancsi hírlapot, megtudjuk hogy a helyi csapat bajnok-esélyes lehet ősszel. Hajrá, Mese!

Karancslapújtőn egy gyors napindiító értekezlet után kitelepülünk Káposznyák Istvánnal és Petrával a Coop elé. Mérsékelt érdeklődés. Nahát, ehhez nem vagyunk hozzá szokva.

Össze is csomagolunk egy óra múlva, és nyakunkba vesszük a falut. Temető, templom, pár sétáló aláír. Na jó. Nézzünk be egy kocsmába! Telitalálat. Munkások hűsölnek a kinti teraszon. Mindenki aláír. Jön a kocsmáros, ő és a felesége régi baloldaliak. Jót beszélgetünk. Közben ahogy jönnek az emberek, folyamatosan írnak alá.

Miközben beszélgetünk a munkásokkal, sms-ben beszélgetek Molnár Gyulával, az MSZP volt elnökével. Úgy tűnik, nemsokára melletem fog ülni a függetlenek között, hiszen elhagyja a pártját. Gyulával mindig jóban voltunk, már alig várom, hogy tudjunk közösen eszmét cserélni az Országházán belül.

Ezen felbuzdulva az összes kocsmába bemegyünk. Mindenki velünk van, a kocsmában kitört a szocializmus, már már forradalmi a hangulat. Karancslapujtő a miénk.

A délutánt még egy laza kitelepüléssel fejezzük be, majd irány vissza Salgótarjánba.

Székely Sándor

 

201464888_2518709521607991_7441396081328428934_n.jpeg

Szólj hozzá!

Döbbenten konstatáljuk még egyszer, hogy az ellenzék rajtunk kívüli része a korházi dolgozók után a melegek jogai mellett sem állt ki. Vándorúton – Székely Sándor 250 GT

2021. június 17. 13:36 - Szabad az Á

Második nap

Országjáráson vagyok, hogy népszerűsítsem pártom, az ISZOMM fő törekvéseit, a havi 250.000 forintos nettó minimál bért és az 50.000 forintos nyugdíj emelést, no meg az 50.000 forintos családi pótlékot.

Ime, a második nap.

A tegnapi elképesztő történések után reggel 7-kor egy tíz perces reggeli, majd indulás Nógrád megye egyik távoli édesség boltjába. Kávé, beszélgetés a tulajjal, aztán indulhat a kitelepülés.

Elképesztő az érdeklődés. Gyakorlatilag aki a főtéren elhaladt mellettünk – márpedig nagyon sokan elhaladtak – az mind aláírt. Krizs Norbertet, a Salgótarján központú körzeti jelöltünket szinte mindenki ismeri, szereti, ölelgeti, biztatja. Jönnek az fiatalok, az idősek, nők és férfiak, s csak ömlik a panasz, illetve jön a bíztatás, hogy harcoljuk ki a normális béreket. Megnyugatunk mindenkit: meg fogjuk tenni!

A sajtótájékoztató után vissza a szállóra, egy félórás értekezletre. Átbeszéljük a tegnapi nap tanulságait és a hét terveit. Döbbenten konstatáljuk még egyszer, hogy az ellenzék rajtunk kívüli része a korházi dolgozók után a melegek jogai mellett sem állt ki. Hozzánk viszont ezrével jönnek a bátorító sms-ek, e-mailek, Instagram üzenetek. A TikTok gyakorlatilag berobbant. Mi jó állunk. És vajon a hazánk polgárai? Ebben már nem vagyunk biztosak. Mindegy, menni kell tovább, mert szeptember 11–ére össze kell gyűjteni a legalább 250.000 aláírást.

Értekezlet után 10 perc szünet, majd indulás Somoskőújfalura. Előtte még beugrunk a helyi kínai boltba kalapokért. Minden klappol, így már mehetünk a helyi buszra. És itt valami egészen elképesztő szituációba botlunk. Én azt hittem, hogy csak Budapesten vannak iszonyatosan tele a buszok. De nem. Itt is. Idős emberek sokasága zsufolódik össze egy nagyon kicsi buszon. Ablak sehol, mindenkin maszk. Elképesztő, hogy 2021-ben, Magyarországon igy kell utazni. Megalázó. Szégyenletes. Maszkban, 50 fokban szó szerint életveszélyes.

Somoskőújfalun egy gyors ebéd, aztán egy 20 perces szieszta után, indul a kitelepülés. Jelöltünk és aktivistája, Bogi mindenkit ismernek, mindenkivel jóban vannak. Továbbra is ömlenek az aláírások, pedig ez egy kétezer fős falu. Ráadásul tényleg meleg van, az emberek inkább a házaikban vannak. De aki az utcán, a boltban, vagy a kocsmában van, az mind aláír, beszélget, biztat. Hihetetlen komoly visszaigazolást kapunk a munkánkra. Minden harmadik ember elmondja, hogy a szocializmusban minden rendben volt, de most már évtizedek óta csak szenvednek. Mondjuk már nem sokáig. Szemek csillognak, aktivisták jelentkeznek.

Este még egy laza vacsora, sör, beszélgetés. Holnap gyaloglással indulunk. Már nagyon várjuk.

 

Székely Sándor

 

201471029_2517962075016069_5784288490770901491_n.jpeg

Szólj hozzá!

Vándorúton – Székely Sándor 250 GT Első nap

2021. június 16. 21:55 - Szabad az Á

Vándorútra indulok az országban, hogy gyalog tegyek meg nagyjából 2.000 kilómétert. Utam során főleg kistelepülésekre látogatok, hogy meghallgassam az embereket, beszéljek velük a szocializmusról, és hogy minél több aláírást gyűjtsek a 250.000 forintos nettó havi minimálbér bevezetéséhez, valamint hogy találkozzam az összes jelöltünkkel, aktivistánkkal. Utam során csatlakoznak politikustársaim is. Mások mellett Huszti Andrea, Kállai Szilvia, Szanyi Tibor és Pál Éva. Elhatároztam, hogy utamról naplót vezetek. Remélem sokan fogjátok olvasni!

Na, nézzük milyen volt az első nap!

Reggel 5 órakor keltem. 5.40-kor irány az ATV stúdiója. Fél hétkor élő adásban szerepelek egy jobbikos politikussal. Téma: a homfóbtörvény, a nettó 250.000 forintos minimálbér, a vándorutam, az egészségügy, és persze a foci EB.

Mondanám, hogy kellemes kis reggeli csevej volt, de hazudnék. Politikustársam azt fejtegette, hogy szerinte rendben van egy olyan törvény megszavazása, amelyben magyarokat bélyegeznek meg nemi identitásuk miatt. Elmondtam neki, hogy téved.

A műsor után irány az Iroda. Napindító értekezlet, adminisztráció, egy hosszabb egyeztetés elnök asszonnyommal, Huszti Andreával és a miniszterelnök-jelöltünkkel, Szanyi Tiborral, hogy mi legyen a szavazással.

Utána irány az Országgyülés!

A T. Házban szürrelis élmény fogad. Én vagyok az egyetlen olyan képviselő, aki nemmel fog szavazni a homofóbtörvény ellen. A Fidesz-KDNP, a Mi Hazánk és a Jobbik megszavazta a törvényt. A többi ellenzéki párt meg valamiért nem jött be az Országházba, így a törvény 157:1 arányban ‘megszavazódik’. Úgy tűnik, ez nem az én napom, még akkor se, ha mindnen újság leírja, hogy én szavaztam egyedül nemmel. Ezen az áron nem kell a népszerűség.

Szavazás után vissza a Fehér Házba. Jön Tóth Péter es Bedő Petra, megpakoljuk a málhásautót, Ezenközben elkezdenek ömleni az Instagramon a köszönő üzenetek. Emberek százai köszönik meg, hogy kiálltam értük az Országházban.

Úgy tűnik ez mégiscsak az én napom!

Találunk egy cukrászdát, csinálunk két három kisfilmet, majd eszünk egy kis sütit. Aztán megyünk tovább.

Salgótarjánban elfogaljuk a szállást, majd megyünk meccset nézni a főtérre. Békés emberek, jó hangulat, sima 0-3. Rossi mester sajnos a végén védők helyett csatárokat hozott be. Kívülről könnyű okoskodni, de a 0-0 jobb lett volna, valószínűleg.

Meccs után vissza a szállásra, még egy utolsó gyors megbeszélés a második nap teendőiről, aztán irány az ágy.

Székely Sándor
független országgyűlési képviselő

 

201662816_2517094015102875_4484490627700384472_n.jpeg

Szólj hozzá!

Az nem úgy volt, Gergő! A baloldalnak nincs szégyellnivalója Trianon kapcsán

2021. június 07. 12:22 - Szabad az Á

Pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom azért jött létre, hogy felszámolja a szociális válságot, amit az elmúlt 32 év kapitalizmusa, de leginkább Orbán Viktor és bűnszövetkezete hozott létre kis hazánkban. Szocializmust akarunk, azaz normális életet. Harcolunk a 250.000 forintos nettó minimálbérért, a havi 50.000 forintos nyugdíjemelésért és a gyermekenkénti havi 50.000 forintos családi pótlékért.

Ez egy baloldali program, de jó ideje totális félreértés övezi, hogy mi a is a baloldal, sőt, a történelem is totálisan félre van magyarázva, hazudva. Ez nemcsak a jobboldal műve, hanem a magát baloldalinak hazudó, liberális közéleti szereplők jelentős része is szembe megy az igazsággal.

Most például Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és a hat (vagy hét, vagy nyolc) jobboldali, liberális párt összefogás miniszterelnök-jelöltje azt találta mondani, hogy a baloldalnak be kellene lépnie Trianon árnyékába. Osztozni kellene végre a nemzettel a gyászban - Karácsony szerint.

Mi az igazság?

A magyar baloldal, Stromfeld Aurél katonai vezetésével 1919-ben, vérrel és vassal harcolta ki, hogy egyáltalán lehessen Magyarország. A baloldali hazafik ugyanis nem voltak hajlandóak aláírni a megalázó, és valójában az ország végét jelentő békediktátumot, hanem felfegyverezték a munkásokat, visszavették a monarchia magyar tisztjeit a seregbe, és szabályos honvédő háború keretében visszafoglalták Felvidéket és Kelet-Magyarország jó részét.

Miközben Horthy Miklós Szegeden az antant katonáival kaszinózott, és a liberális politikusok kávézgatak, és ki tudja mit csináltak.

Kedves Gergő! 

A magyar baloldalnak nincsen mit szégyellnie, vagy letagadnia Trianon kapcsán.

A magyar nemesi elit évszázadok óta megtapasztalt ostoba, buta, szűklátókörű, dölyfös és minden embert lenéző politikája vezetett el ahhoz, hogy országunk 1919-re a szakadék szélére kerüljön.

A magyar munkások és vezetőik a történelmi pillanatban hősiesen védték a hazát amíg lehetett, amíg engedték. A magyar Vörös Hadsereg, a dicsőséges Tanácsköztársaság 133 napja mentette meg az országot a teljes pusztulástól.

A nemzetvesztő jobboldal viszont azóta is gyalázza a baloldalt, minket, a felelősség elől menekülve.

Kedves Főpolgármester Úr, tisztelt Miniszterelnök-jelölt Úr! 

Mielőtt a magyar baloldalról kezdesz beszélni, légy szíves olvass történelemkönyveket! Olyanokat, amit nem nácik írtak.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

szekelysandor0714.jpg

Szólj hozzá!

Hiába kommunistáztok, az ország legnagyobb része szocializmust akar!

2021. június 02. 06:08 - Szabad az Á

Pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szocializmust akar.

Nos, ezért küzdünk a 250.000 forintos nettó havi minimálbérért, az 50.000, forintos havi nyugdíjas korpótlékért, valamint a gyermekenkénti 50.000 forintos családi pótlékért.

Hallgatom politikus társaimat az országgyűlésben, vagy a médiában, és elszörnyedek. A kormánypárti és liberális ellenzéki képviselők versenyt kommunistáznak. Folyamatosan szidalmazzák egymást, miközben egyetlen szót sem ejtenek arról, hogy mit is akarnának tenni a népért.

Pedig már nem ártana erről beszélgetni, így a rendszerváltás után 32 két évvel.

Mit is hozott el nekünk a kapitalizmus, meg a fogyasztói társadalom? Na, nézzük csak!

 • Szétverték a szövetkezeteken és állami gazdaságokon alapuló, világhírű mezőgazdaságunkat.
 • Kiszolgáltatták a népünk felét az új földesuraknak.
 • Szétverték az iparunkat is, hogy munkásaink immár külföldi országok nagy cégeiben dolgozhassanak, látástól mikulásig.
 • Életformánkat szétverte a konzumidiotizmus, szebb nevén a fogyasztói társadalom.
 • Gyermekeink egymást követő generációit egyre jobban mérgezi az anyagi javak értelmetlen hajkurászása.

Emberekből fogyasztókká váltunk. Aki nem fogyaszt, az hovatovább nem is számít. A falvak népességmegtartó ereje egyre fogy. Budapest és az agglomeráció közlekedése megbénult, mert szinte mindenki a fővárosba akar menekülni az ország többi részéből. Vagy külföldre. A legfontosabb hazai munkahelyeken dolgozók megalázóan kevés fizetést kapnak.

A tanárok, az egészségügyi szakdolgozók, a rendőrök a tűzoltók, a kereskedelmi dolgozók és a mezőgazdasági dolgozók alig kapnak pénzt, miközben nélkülük azonnal összeomlana az egész ország. Már csak közszolgának sem nevezik őket, hanem kidobtak mindenkit a kapitalista munkaerőpiacra. A többi ágazatban pedig dúl a fekete munka, a simlizés, a mutyi. Milliók fognak nyugdíj nélkül maradni. Ezenközben politikustársaim szakmányban, egymást licitálva kommunistáznak.

Jobban tennék, ha inkább befognák a szájukat! A Publicus Intézet kutatásából azonban egyértelműen látszódik, hogy az ország negyven százaléka (!!) korszerűsített szocializmust akar.

publicus250ezer.jpg

Harminckét év agymosása után is az ország józanabb fele tisztában van azzal, hogy a jelenlegi rendszer sokáig már nem tartható fent.

Pénzt kell adni az embereknek! Legyen 250 ezer forint a nettó minimálbér, kezdjük el a szociális válság felszámolását!

Itt írd alá:
https://bit.ly/250ezer

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

snayiblog.jpg

Publicus intézet Telefonos és online kérdőíves adatfelvétel, 1001 fő részvételével – 2020. május 8-12. A válaszadók a kérdőív kérdésire a kérdezőbiztosainak telefonon és online válaszoltak.

2 komment

Mihez kezdenél havi 250.000 forinttal?

2021. május 17. 10:27 - Szabad az Á

Pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom május 1-én kezdte meg a harcát a havi nettó 250.000 forintos minimálbérért.

Mit lehetne csinálni havi 250.000 forint nettóból?

 • Bizony, már fent lehet tartani egy olcsóbb autót.
 • Lehet egy kisebb lakást bérelni.
 • Talán félre is lehet tenni.
 • El lehet kezdeni tervezni egy esküvőt.
 • Meg lehet hívni belőle a haverokat egy körre a kocsmában. Ekkora bérből több pénz mehetne a nyugdíjkasszába is.
 • Ekkora minimálbérből el lehet kezdeni megtervezni a leválást a szülőkről. Sőt baj esetén, lehet őket támogatni is.

Ha egy kétkeresős családok nézünk, akkor már lehet bátran családot vállalni, hiszen a minimális, nettó 500.000 forintból már szerényen, drámai eladósodás nélkül fel lehet nevelni két gyermeket is úgy, hogy egy betegség miatt az egész család ne az utcán találja magát.

Havi 250.000 forint nettóból, már úgy érezheti magát egy ápoló, egy tanár, egy kereskedelmi dolgozó, vagy egy utcaseprő, hogy ő is ember.

Hogy az ő teljesítménye is számít, és nem csak a munkájukból milliárdossá váló vállalkozóké a világ.

Az Igen Szolidaritás célja, hogy felszámoljuk a kapitalizmust és megfékezzük a fogyasztói társadalmat. Békét akarunk, nyugalmat és rendet. Normális béreket, nyugdíjat., ingyenes egészségügyi ellátást, magas szintű és elérhető oktatást mindenkinek. Gyűlölet nélkül.

Szocializmust.

Ha támogatsz minket, írd alá kezdeményezésünket.

Harcoljuk együtt a megbecsülésért és a magyar dolgozókat megillető tiszteletért!

Székely Sándor
Az ISZOMM alapítója
Független országgyűlési képviselő

dsc_0538.jpg

Szólj hozzá!

A Föld napja ide vagy oda, ha így folytatjuk bele fogunk dögleni a túlfogyasztásba

2021. április 22. 14:15 - Szabad az Á

Ma van a Föld napja. Ilyenkor illik elmondani, hogy vigyázzunk a Földre. Ne szemeteljünk, autó helyett járjunk inkább biciklivel, hiszen annyira rossz állapotban van már a bolygónk, hogy ideje egy napot vigyáznunk rá, különben pár évtized és meg fogunk halni mi, és a gyermekeink is.

Ismételjük meg újra:

Ha nem változtatunk az életvitelünkön, akkor meghalunk pár évtizeden belül mi, és a gyermekeink is.

 De legalábbis nagyon rossz körülmények közé fogunk kerülni, mert a bolygó, amin élünk, egész egyszerűen – velünk együtt – tönkre fog menni.

És ezt egy nap alatt akarjuk megváltoztatni?

Egy nap a 365-ből. A többi napon nyugodtan éljünk úgy, ahogy mindig. Autóval menjünk a sarokig, online rendeljünk valami kész kaját, nézzünk tévét, sorozatozzunk egész nap,. A nagyi ebédje előtt adjunk chipset a gyereknek, nehogy megtudja milyen is a jó étel.

Vegyünk minden harmadik évben új autót, minden héten új és nagyon márkás ruhát. Cseréljük le fél évente mobilunkat és a cipőnket is csak egy szezonban hordjuk. Fogyasszunk mindenből, sokat, azonnal, minden nap, minden percében. Vegyünk fel irdatlan hiteleket azért, hogy valami olyasmi legyen a birtokunkban, ami másoknak nem lehet, vagy ami másoknak is van. Fogyasszunk, költsünk, fogyasszunk, költsünk. Mit számít, hogy a Földet kizsigereljük?

Ugye, hogy így leírva egy kicsit durván hangzik?

 Ideje belátni, hogy a kevesebb, az tényleg több minden esetben. Itt az ideje, hogy rájöjjünk, a kapitalizmus és fogyasztói társadalom az, ami kizsákmányol minket és a Föld nevű bolygót is.

 • A kapitalizmus ellentéte a szocializmus.
 • A kapitalizmus kizsákmányol, a szocializmus felemel.
 • A kapitalizmus szétveri a családokat és a közösségeket, a szocializmus közösségeket épít.
 • A kapitalizmus elbutít, a szocializmus műveltté tesz.
 • A kapitalizmus és a fogyasztói társadalom magát fogyasztja el, önzésbe, halmozásba, végromlásba taszít, a szocializmus megment minket.

Itt az ideje, hogy ne csak egy napon éljünk normálisan, hanem minden nap. Abba kell hagynunk magunk és bolygónk kizsákmányolását.

Megálljt kell parancsolnunk a kapitalizmusnak, és hosszú távon át kell térnünk a szocializmusra!

 Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

szekelysandor0714.jpg

1 komment

A nagy átlagbér svindli

2021. április 20. 13:48 - Szabad az Á

Magyarország kormánya évek óta tolja a siker propagandát, hogy nőnek a fizetések. Össze-vissza hazudozik, kamu statisztikákra hivatkozik, egészen vicces számokat közöl. Komoly arccal képesek kiállni komoly emberek és magyarázni, hogy minden rendben van.

Ehhez képest egy partizán csapat a KSH-ban – gondolom azóta már kirúgták őket – a minap lehozta, hogy valójában az emberek döntő részének fizetése még csak meg sem közelíti azokat számokat, amikről a kormány hivatalnokai hazudnak nekünk. Ráadásul még ezekbe az adatokba sem számolták bele az öt főnél kisebb cégeknél dolgozó emberek bérét. Ha beleszámoltuk volna, még tragikusabb számokat kapunk, hiszen ezeknél a cégeknél gyakori a minimálbér meg a mindenféle részmunkaidő elszámolása.

Több mint harminc évvel rendszerváltás után, sikerült odáig eljutni, hogy a magyarok két – három helyen kell dolgozzanak azért, hogy tisztességes fizetésük legyen. Pénzük nagy részét feketén kapják, mindenki ügyeskedik, lop és csal azért, hogy enni tudjon adni magának és a családjának. Mindeközben a pofánkba hazudják milliárdokból – a mi pénzünkből – hogy minden rendben van.

Ki kell mondani végre, hogy egész egyszerűen minket átvertek. Felültettek minket a rossz lóra. Ennek így semmi értelme. Ki kell harcolnunk a normális béreket Magyarországon.

El kell érnünk, hogy havi nettó 250.000 forint legyen a minimálbér. Ki kell harcolnunk, a kormánynál és a munkaadóknál, hogy emberszámba vegyék a dolgozókat és bért adjanak, amiből meg lehet élni törvényesen. Plusz hétvégi munka nélkül. Ez a lényeg. Én ezért politizálok.

Székely Sándor  független országgyűlési képviselő 
Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

szekelysandor02.jpg

 

1 komment
süti beállítások módosítása