Szabad az Á

Átjáró Másországba

Szégyen, nem szégyen – nem fogok kussolni

2020. augusztus 10. 16:23 - Szabad az Á

2020. március 6-án alapítottuk meg az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat. Azóta küzdünk a szociális válság felszámolásáért. Bejelentettük, hogy milyen anyagi juttatásokat fogunk adni az embereknek, ha kormányra kerülünk. Kijelentettük, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a rendszert csak egy szélesen vett ellenzéki összefogással lehet leváltani, de a magunk részéről azt is egyértelművé tettük, hogy a közös ellenzéki szövetségnek a zászlajára kell tűzni a szociális válság felszámolását. Így adtunk kiindulási alapot az ellenzéki összefogásnak.

Amióta ezt megtettük, egészen elképesztő kommenteket és vádakat kapunk.

Vagyunk mi megélhetési politikusok, ráadásul cigányok, buzik, zsidók, kommunisták, persze alkoholisták is vagyunk.

"Kussoljatok megélhetési politikusok!"

A kommentelők, reagálók kettes szintjén lévők, akik személyeskednek ugyan, de értelmezik a számainkat, már megkérdezik, hogy miből lesz ez megcsinálva. Hogy lesz erre pénz?

Mik ezek a számok:

  • 200.000 forintos nettó minimálbér,
  • 100.000 forintos minimumjövedelem,
  • és a 37.500 forintos családi pótlék, és ugyanennyi korpótlék a nyugdíjasoknak.

Szégyen, hogy valaki ezekről a számokról azt gondolja, hogy ezek teljesíthetetlen, túlzó vállalások, sőt azt is írják, hogy ezek csak kampány üzemmódos bemondogatások. Szégyen, hogy valakik szerint a társadalmi egyenlőség csak üres szöveg, és szégyen hogy vannak akik szerint az államnak nem kell foglalkozni a szociális válsággal.

Szégyen, hogy ma Magyarországon azért kell küzdeni, hogy csak nap 8 órát kelljen dolgozni az embereknek és hogy azért minimum 580 eurót keressenek.

Szégyen, hogy valaki azt gondolja, hogy egy felelős magyar kormány nem adhat 100.000 forintos jövedelmet a rászorulóknak. Mindenkinek van valamilyen jövedelme, a rokkantak, a nyugdíjasok, a munkahelyet keresők, a csődvédelembe menekülők, a betegek, a rászorultak és még sorolhatnám, nos ők Orbánéktól 28.500 forintos minimumnyugdíjat, 22.700 forintos álláskereső segélyt kapnak. Magyarországon 600.000 embernek nem éri el a nyugdíja a 100.000 forintot. Mi azt mondjuk, hogy ez nagyon nem jó, igenis szükség van arra hogy 100.000 forint minimumjövedelemet mindenki megkapjon az államtól. Szégyen, hogy valaki azt gondolja, hogy ennyi nem jár ma 2020-ban.

Szégyen, hogy valaki azt gondolja, hogy egy nyolc óra munkát ledolgozó munkás nem kaphat 200.000 forintos nettó minimálbért.

Azt most hagyjuk, hogy Orbánék bő 300.000 forintos átlagbért hazudnak. Véget kell vetni a zsebbe csúsztatott fizetéseknek, annak,, hogy minimálbérre bejelentenek mindenkit aztán jut nekik a fekete pénzekből. Orbánék az unión belül a harmadik legnagyobb tehert, adó rakták a munka jövedelmekre. Ez elképesztő. Az állam és a tőkések, cégtulajdonsok mohóságának a csökkentésével ezek az összegek simán megoldhatók. Csak osztalékokból, a munka nélkül keletkezett jövedelemből a cégtulajdonosok milliárdokat vesznek ki, azokat a milliárdokat, melyeket a munkások termelnek meg. Pl. legutóbb az Audi munkásaitól vettek el 700 milliárdot a német tőkések. Szégyen, hogy ezt így lehet.

Szégyen, hogy 14 éve változatlan a családi pótlék összege.

Egy négy tagú család egy vasárnapi ebédet nem tud 12.200 ferintból elfogyasztani egy étteremben, ez az összeg maga a szégyen. Persze áltathatjuk magunkat azzal, hogy Orbánék családi adókedvezményeket adnak. Persze az unióban harmadik legjobban megadóztatott magyar családoknak megengedik, hogy kevesebbet fizessenek be a közösbe. A legrászorultabbak persze jóval kevesebb kedvezményt tudnak érvényesíteni. Az ISZOMM 37.500 forinja alig több, mint 100 Euro, szégyen, hogy ennyit sem akar az állam vállalni a gyermekek egyre nagyobb költségeiből.

Szégyen, hogy egyáltalán valaki megemlíti, hogy a nyugdíjasok ne kaphassanak 37.500 forint korpótlékot.

Amikor egekben az infláció, a felosztó kirovó nyugdíjrendszerünk legnagyobb veszetesei a nyugdíjasok. A nagy nyugdíjreform előtt az a minimum, hogy a mostani megnövekedett költségeiből részt vállal a felelős állam. Ebből nem engedhetünk.

Ezen összegek forrása benne van a költségvetésben, ezek az intézkedések keresletet serkentő intézkedések, nem lehet úgy tekinteni rájuk, hogy csak a költségvetés kiadási oldalát növelik, ezek bizony a bevételi oldalon is jócskán jelentkeznek.

Ha a gyermekemnek felemelem a zsebpénzét, az bizony nem csak a perselyének a súlyát fogja növelni, hanem vesz magának belőle több vagy minőségibb kiflit, amiből a megélhetési pékek is kapnak, a kifliszállítók, a kereskedők és persze a búzatermelők is.

Szégyen, hogy valaki úgy gondolja ezek az összegek nem járnak a magyar állampolgároknak.

Szégyelljétek magatokat!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0538.jpg

1 komment

Megalázta a Magyar Nemzeti Bank a koronavírus-járvány hőseit

2020. július 14. 17:02 - Szabad az Á

A koronavírus-járványban kiemelkedően szerepet vállaló dolgozók tiszteletére új aprópénzt nyom a Magyar Nemzeti Bank. 10 és 20 forintosokat. Ha van ami borzasztó, akkor az ez. Őszintén remélem, hogy az érintettek kikérik maguknak ezt a sértést.

Magyarországon egy dolgozó (Tanár, Ápoló, Dajka, Óvónő, Tűzoltó, Rendőr, Buszvezető, stb, stb), megalázóan alacsony bérért dolgozik. Bár dübörög a Fideszes propaganda, hogy itt folyamatosan nőnek a bérek, és itt van a Kánaán, a helyzet a következő.

A minimálbér nagyjából 100.000 forint. Azaz nem egészen 300 euró. Egy jó tanári fizetés már akár 230.000 forint is lehet 20 év munkaviszony után, ez bizony már majdnem 700 euró!!

Pont ez a helyzet a többi szakmában is. Most azokról már nem is emlékezünk meg, akik 2-4-6 órában vannak bejelentve nevetségesen alacsony bérért. Hiszen nemhogy ezekből, hanem a fent említett elképesztően komoly munkát végző embereknek a munkabéréből sem lehet megélni.

Ezért aztán mindenki másodállásban dolgozik, vagy feketézik, vagy de ezt inkább nem is írom le. Szóval ez az egészen elképesztően leterhelt közeg, aki máról holnapra él, a járvány alatt nagyjából az életét kockáztatta azért, hogy az ország ne álljon le. Éjt nappalá téve dolgoztak a kereskedelmi dolgozóktól kezdve az ápolókon át, a doktorokon keresztül a rendvédelem, és még nagyon sok szakma dolgozói.

tisztaleet.jpg

Jutalmat ezért érdemben csak az egészségügyi dolgozók kaptak, azt is ellenzéki javaslatra. De ismerek olyan dajkát, ovónőt, akik végig dolgozták a járványt, éppen a kórházi dolgozók gyermekeire vigyázva, akik nettó 50.000 forintot kaptak azért mert kockáztatták az életüket. Mészáros Lőrinc ez alatt, százmilliárdokat vett ki a cégeiből osztalékként, majd kapott pár száz, inkább pár ezer milliárdot az államtól is. Igen. A dolgozók pénzéből.

Ha van ami megmutatja, hogy mekkora a morális válság az országban akkor az ez. Életüket kockáztató embereknek fillérek, Orbán Viktornak (Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy Mészáros Lőrinc önálló ember?) százmillárdok.

Rabszolgákat, elnézést dolgozókat tesznek a semmit sem érő fémpénzekre. Elképesztően nagy sértés. Hihetetlen pofátlanság. Először is normális fizetést követelünk, normál mennyiségű munkáért. Legyen 200.000 forint a nettó minimálbér, 37.500 forint a családi pótlék, és ne legyen 100.000 forintnál kevesebb jövedelem, vagy nyugdíj Magyarországon, ez a szociális mimumjövedelem.

És ha már mindenképpen szimbolikusan is el akarjuk ismerni a 4 és fél millió magyar munkavállaló érdemeit, minimum arany tízezreseket nyomtassunk, hiszen elképesztő körülmények között végzik hihetetlen kitartással a munkájukat!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

 

szekelysandor0714.jpg

Szólj hozzá!

A magasabb béreket ki kell harcolni

2020. június 30. 10:29 - Szabad az Á

Azt mondta Kásler miniszter úr (aki ezek szerint most már nemcsak egészségügyi miniszter hanem gazdasági is), hogy jó lenne megemelni a fizetéseket, de hát nem lehet. Nincs rá pénz. Tessék kérem megérteni, hogy a kapitalizmusban a dolgozónak egyszerűen nem jár annyi. 40 év meló, pár hét szabadság, pár év nyugdíj, aztán vége. Ennyi egy élet. Nincs itt semmi látvinaló. Lehet szépen továbbmenni.

Szóval a bérekre nincs pénz. Már azoknak a bérére, akik megtermelik azt az évi 6.000 milliárdot, amit innen osztalék formájában kivisznek minden évben a multik.

  • Tessék megérteni, hogy nincsen pénz, hiszen a bankokat úgy megregulázta az Orbán kormány, hogy évi 700 milliárdot keresnek rajtunk.
  • Azért sincs pénz a bérekre, mert stadionokat kell építeni a focistáinknak, hogy Orbán Viktornak és a többi földesurunknak, legyen mivel szórakozniuk, ha összejönnek sörözgetni a konyhában. És akkor ott lejátszák az NB1-et.
  • Azért sincs pénz a bérekre, mert Orbán Viktor családjának minden tagjának sokszoros milliárdosnak kell lennie. Lehetőleg dollárban. Meg a barátaiknak is. És azok rokonainak is. Nagyjából 1-2 ezer embernek. Nekik kell a pénz.

Neked, aki dolgozol 1-2 -3 munkahelyen, ügyeskedsz, feketézel, adót csalsz, várod a nagy bizniszt, takarítasz hétvégenként a tanítás, tűzoltás, rendőrködés, buszvezetés mellett nem jut már pénz.

Tessék végre megérteni. Nincs pénz. Rád nincs. Mert nem érdemled meg.

Csak fogyassz. Vegyél fel hiteleket. Sokat. Próbálj úgy élni ahogy a reklámokban látod. Ha nem úgy élsz, nem is élsz. Óra, autó, csillogó ékszerek és ruhák nélkül semmit sem érsz. Hát persze. Azt is hidd el, hogy a szakszervezet meg a baloldaliság, csak egy gonosz felesleges dolog. Egy átverés. Hiszen a végén még összeállnál a munkatársaiddal, és akkor nem egyedül lennél a problémáiddal, hanem közösségben. A végén még az derülne ki, hogy te és a munkád a közösség munkája, négy és fél millió ember munkája fontos. Aztán lehet az is eszedbe jutna, hogy talán ezt értékelni kellene. Pénzben. Sok pénzben. Meg szabadságban.

Nagyjából itt tartunk most, a rendszerváltás után 30 évvel. Az az igazság, hogy át lettünk verve. Azt mondták, hogy szarul éltünk a szocializmus alatt. Hogy elnyomtak minket. Nem volt sajtószabadság, meg demokrácia.

Lehet. Most viszont ki vagyunk szolgáltatva az úgynevezett piacnak. Beáraztak minket. Bedarálnak minket. És soha nem fogják megemelni a fizetését érdemben senkinek, csak akkor ha azt kiharcoljuk. Közösen. Normális emberi élethez, normális fizetések, munkahelyi jogok és közösségi élet kell. Büszkének kell lennünk arra, amit csinálunk legyen az utcaseprés, tanítás, gépsor mellett állás bármi. Ezt tartja fent az országunkat, közösségünket.

Csak büszke emberek, harcolnak a jogaikért. Legyünk végre büszkék és üzenjük meg Kásler úrnak, hogy menjen a fenébe.

És emeljék meg végre a fizetéseket. Követeljük együtt, hogy legyen a minimálbér nettó 200.000 forint és a gyermekek után járjon 37.500 forint családi pótlék.

 Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

szekelysandor02.jpg

1 komment

Az emberekkel elhitették, hogy az a normális ha halálra dolgozzák magukat azért, hogy keveseknek jó legyen

2020. június 11. 09:15 - Szabad az Á

Nem a járvány okozza a szociális válságot, hanem a kapitalizmus/Orbán Viktor/ahogyan élünk

2020. március 6-án bejelentkezett az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, melynek egyik alapítója vagyok. A sajtótájékoztatón elmondtuk, hogy missziónk a szociális válság megoldása. 5 nap múlva a koronavírus-járvány miatt Magyarországon bevezették a járványügyi veszélyhelyzetet, és ennek következtében mindenki arról kezdett beszélni, hogy szociális válság lesz.

Micsoda képmutatás! Szociális válság lesz? Tényleg? Mert eddig minden rendben volt? Mert a járvány után sem lesz nagyobb egy kezdő óvónő fizetése mint 120.000 forint? És húsz év múlva is csak 220.000 forint lesz? Mert a tűzoltónak villanyt kell szerelni hétvégén, hogy megélhessen? Mert a rendőrnek este biztonsági őrködnie kell (feketén..)? Tényleg csak lesz szociális válság, akkor amikor országban jóval több mint egymillió embernek van 100.000 forint alatti vagy azt nagyon kicsivel meghaladó nyugdíja?

Tényleg csak lesz szociális válság, mikor még a nagyon durván hamisított KSH adatok is azt mutatják, hogy sok megyénkben még az átlagfizetés sem éri 450 eurót?

Tényleg csak lesz a szociális válság, amikor az orvosok úgy ének meg (jól), hogy két-három munkahelyük van? És így élnek az korházi dolgozók is, csak ők még nem is élnek jól belőle?

Tényleg csak lesz szociális válság amikor a nagyvárosainkban nagyjából lehetetlen a papíron leírt fizetésekből megélni?

Most tényleg azt gondolja bárki, hogy ez eddig rendben volt?

Mi, amikor elkezdtük a munkánkat erre mondtuk, hogy az országban szociális válság van. Az emberekkel elhitették, hogy az a normális ha halálra dolgozzák magukat azért, hogy keveseknek jó legyen. Hogy az a cél, hogy legyen tető a fejünk felett, és legyen mit enni. Azt veszik normálisnak, ha akkor vagyunk rendben, ha műszak után még lenyomunk egy másikat is, aztán hazamegyünk hullafáradtan gyereket nevelni, asszonnyal és férjjel összeveszni.

A rendszerváltás után minden politikai szervezet úgy tekintett dolgozókra, munkásokra, mint valami szükséges rosszra. Hát igen, volt 30-35 év amikor róluk szólt minden, most ezt felejtsük el gyorsan. Szégyeljék magukat, hogy itt randalíroztak, biztonságban voltak, tanultak, kultúrát fogyasztottak. Most szépen menjenek vissza a gyárakba és a munkahelyekre, vegyünk el tőlük minden jogot, züllesszük le a szakszervezeteket, alázzuk meg minél jobban azokat, akik dolgoznak.

Azt mondja a kapitalizmus, hogy éljenek jól a gazdagok, akik a dolgozók (ápolók, kereskedelmi dolgozók, útépítők, festők, villanyszerelők, buszsofőrök, elektromérnökök, orvosok, stb, stb) munkájából lesznek milliárdosok. Szégyellje magát az aki nem gazdag. És húzza meg magát. Örüljön ha kap fizetést.

Ebből elég volt. Ideje a dolgokat újra gondolni. Ideje újra azokat az embereket – a társadalom döntő többségét – előtérbe állítani, akik ezt az országot működtetik. El kell felejteni az elmúlt évek agymosását. El kell felejteni, hogy a dolgozók érdekvédelme az valami kommunista trükk lenne.

El kell engedni, a fogyasztói társadalom által sulykolt baromságot, hogy csak az egyéniség számít. Hát persze számít. Természetesen. De a dolgozók milliós közössége is számít, főleg akkor ha végre ráeszmél, hogy atomizálva szépen megeszi a rendszer. De közösséget alkotva ki tudja harcolni a jogait. Közösen fel tudjuk számolni a szociális válságot.

Közösen el tudjuk érni, hogy Magyarországon az átlagbér elérje a nettó 200.000 forintot legyen az egész ország területén, valamint hogy a családi pótlék 37.500 forint legyen.

 Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

sanyi11.jpg

1 komment

Orbán fenyegetni kezdte a társadalmat

2020. május 30. 00:50 - Szabad az Á

Az elmúlt három évtized legszomorúbb eseménye zajlott tegnap Budapest belvárosában. Az apropót az adta, hogy egy éjszakai verekedésben egy fiatalember megölt két másik fiatalembert, akik történetesen ultrák voltak (Az Újpest szurkerek magukat inkább az olasz hagyományokhoz kötik, ezért őket inkább ultráknak hívják. A Ferencváros kemény magja, inkább az angol hagyományt követi. Őket huligánoknak hívják)

A kormánymédia azt híresztelte, hogy az elkövető cigány származású volt. Ezért egy szélsőséges párt sajtótájékozatónak álcázott rasszista felvonulást tartott. A fociultrák csak megemlékezést tartottak, ami persze valójában egy jól megrendezett náci tüntetés volt. Skandálták együtt, hogy "igen is van a cigánybűnözés".

A tüntetés előtt egy nappal kiderült, hogy az elkövető valószínűleg mégsem cigány szármázású. Azért a tüntetést persze megtartották. Tehát írjuk le:

A szélsőjobboldal, valamint a fociszurkolók azért tüntettek a cigányok ellen, mert egy nem cigány ember megölt másik két nem cigány embert.

Gondolom senki sem gondolja azt, hogy ezeket az emberek csak úgy megcsinálták volna ezt, ha nem jön egyértelmű utasítás erre a legfelsőbb körökből. 

Úgy tűnik, Orbán Viktor megint bajban érzi magát, és elővette fizetett hadseregét a focidrukkereket. 2006-ban a második elvesztett választás miatt, most pedig azért mert tudja, hogy a szociális válság, melyet ő okozott az elmúlt 10 évben elkövetett gyalázatos politikájával, most a járvány következtében még durvább fokozatra fog kapcsolni. Olyan elégedetlenség lesz a társadalomban, hogy ahhoz képest 2008 csak egy kis vicces színielőadásnak fog tűnni.

Orbán Viktor, tehát jó maffiózóként elővette a verőembereit és megmutatta, hogy azok még mindig itt vannak, és készek a harcra.

Ahelyett, hogy a pénzt adna az embereknek, meg normális munkát, inkább elkezdi fenyegetni kezdi a társadalmat. Nem kimondva, hanem kimondatlanul. Értse mindenki úgy, ahogy akarja, bármikor össze tud szedni 3000 kigyúrt, kopasz verőembert, akikhez még a rendőrök sem mernek hozzányúlni.

Meg akar minket félemlíteni. Jelzem, hogy én nagyon békés ember vagyok. De minél jobban fenyegetnek, annál inkább vagyok határozottabb én is.

Apámtól azt tanultam, hogy a fenyegetéstől nem ijedünk meg, zsarolásnak nem engedünk, a gyengébbet megvédjük, és ha megütnek minket, tízszer olyan erősen ütünk vissza.

Forró őszünk lesz.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0725.jpg

Szólj hozzá!

Sima ügy lehetne a minimumjövedelem, ha a tőkések nem lennének annyira mohók

2020. május 25. 12:07 - Szabad az Á

Most, amikor osztalékok kifizetésének van itt az ideje, és minden nap olvashatjuk, hogy a miniszterelnök családja és a barátainak a családja több milliárdos osztalékot vehetnek fel, egy picit érdemes elgondolkodni azon, hogy jól van-e ez így?

Ha ők felvehetnek munka nélkül milliárdokat, akkor másoknak miért nem jár legalább annyi, hogy nyomorúságos fizetésüket, segélyüket, nyugdíjukat legalább kiegészítsük 100 ezer forintra havonta?

Miről is beszélek pontosan?

Arról, hogy hazai és külföldi tőkéseink azon kívül, hogy természetesen fizetést is kapnak saját maguktól, év végén fogják szépen azt a pénzt, amit a cégeikben dolgozó emberek megtermeltek, és szépen kiveszik.

Tehát nem a saját munkájuk után járó fizetést teszik el (azt is), hanem a mások munkájából termelődő hasznot. Konkrétan milliárdokat. Csak Magyarországról évente ezer milliárd feletti osztalék megy ki. Ezek egészen döbbenetes számok, főleg ha megnézzük mennyit dolgoznak, és mennyit keresnek itthon az emberek.

Hihetetlen az cinizmus, amit ez ügyben a kormány képvisel. Nem, vagy csak alig hajlandó bér- vagy nyugdíjemelésre, miközben stadion építésre, kommunikációra, látványberuházásra, a miniszterelnök családjára, barátaira, a nagy multik igazgatótanácsaira szó szerint ezermilliárdok mennek el.

A válság idején, mikor százezrek kerülnek még nehezebb helyzetbe mint eddig, vagy mennek tönkre, kerülnek utcára, a miniszterelnök veje 2,3 milliárd osztalékot vesz fel, olyan cégek után melyekhez azért juthatott, mert elvette a miniszterelnök lányát.

Eközben a kormány úgy adóztatja meg 55 milliárdra a bankokat (akik évente 700 milliárdot profitálnak itthon), hogy 5 év alatt a másfélszeresét adja vissza neki. Valamint úgy vet ki adót a kereskedelmi multikra, hogy azok azt tovább háríthassák a lakosságra, kvázi áfát emelve ezzel.

Szaknyelven szólva ezt hívják kizsákmányolásnak.

Miközben a lakosság beledöglik a melóba, addig pár százan úszkálnak az ő munkájukból szerzett haszonban. Igazságos ez? Nem. Rendet kell tenni? Igen!

Új társadalmi szerződés kell. Amiben az van beleírva, hogy azoknak is jár normális élet, fizetés, megbecsülés, akik munkájukkal előállítják a hihetetlen vagyonokat. Nem az újabb és újabb válságok lezárultával, hanem most!

El kell érnünk, hogy Magyarországon a minimálbér nettó 200.000 forint legyen hivatalosan azoknak az embereknek akik heti 40-en órában dolgoznak. Azoknak az embertársainknak, akiknek bármilyen járandóságuk (nyugdíj, segély, járadék) nem éri el a 100.000 forintot, ki kell egészíteni, hogy legalább annyit kapjanak.

Ahol van pár tucat olyan ember, akik emberi aggyal felfoghatatlan pénzeket kapnak nagyjából munka nélkül, ott lenni kell annyi pénznek, hogy azok, akik dolgoznak, legalább ne haljanak éhen!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

szekelysandor.jpg

Szólj hozzá!

Müller Cecília megmondja, avagy a Fidesz totális csődje

2020. május 12. 08:18 - Szabad az Á

Persze járvány van, sokan betegednek meg és sajnos sokan meg is halnak. Ez borzasztó. Ami még borzasztóbb, hogy a Fidesz valamilyen ismeretlen oknál fogva, úgy döntött, hogy az egész járvány ügy kommunikációját rábízzák Müller Cecíliára, aki újabb és újabb fura járványkezelési ötletekkel áll elő, ami biztos jól hangzik egy irodában, de a valóságbolygón minimum betarthatatlanok.

Na de mit is mond az országos tisztifőorvos? Először is kitalálta, hogy a budapestiek és a Pest megyeiek nem hagyhatják el a lakóhelyüket, nehogy megfertőzzék az ország több lakosságát. Igen ám, de ugyanekkor azt engedélyezte, hogy az ország többi lakosa, ellátogasson Budapestre vagy Pest megyébe.

Tetszik érteni. A fővárosiak és a környéken élők csak vidéken fertőznek. Otthonaik közelében már nem.

Tiszta sor, ezt tanítják az orvosi egyetemen. Bár nem biztos, mert Gulyás Gergely pár nappal később szólt, hogy mindenki mehet mindenhová.

De új hét jön, és persze az ország járványkommunikátora nem pihen, újabb dírektívával állt elő. A strandok ugyan kinyithatnak, de csak úszni lehet bennük, csak úgy pancsikálni nem. És azt is csak vidéken. Valamint a vidéki betegeket el kell vinni Budapestre, hiszen teljesen egyértelmű, hogy járványt csak Budapesten lehet megállítani, Nyíregyházán már nem.

Tehát ha egy pest megyei ember elmegy Egerben egy strandra, ott csak úszhat. Ugyanezt a pest megyei ember nem teheti meg Budapesten, mert a fővárosban nemcsak pancsolás közben fertőzne, hanem úszás közben is.

Ha innen nézzük, akkor az is teljesen logikus, hogy a vidéki betegeket el kell vinni Budapestre, hiszen teljesen egyértelmű, hogy járványt csak Budapesten lehet megállítani, Nyíregyházán már nem. Bár most már ebben sem vagyunk biztosak, hiszen Müller Cecília már ezt is visszavonta. Vagy nem. Vagy talán mégis?

Drága honfitársaim! Vegyük észre, hogy a kormány járványkezelése pont annyira logikus, mint az, ahogy a kormányunk válság idején úgy adóztatja a bankokat, hogy 5 év alatt a másfélszeresét adja nekik vissza, valamint úgy gyötri a multi cégeket kiskereskedelmi adóval, hogy azt átháríthatják a lakoságra, ezzel tulajdonképpen Áfát emelnek.

Az van barátaim, hogy minket itt totálisan hülyének néznek. Elveszik a pénzünket és a járvány kezelés felkiáltással össze-vissza beszélnek mindenféle teljesen értelmetlen és betarthatatlan szabályt hozva.

Ez a kormány nem szolgálja az emberek érdekeit. Sem az elmúlt 10 évben, sem pedig most. És ezen az sem segít, hogy a butaságaikat egy kedves (?) idős hölggyel mondatják el.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

muller-cecilia-mti-363924.jpg

Szólj hozzá!

Igen, normális bérekből lehet csak a válság után újrakezdeni az életet!

2020. május 11. 12:00 - Szabad az Á

Az elmúlt hetek vitáiban a kormányoldal egy óriási csúsztatással él. Mikor azt mondjuk, hogy pénzt kell adni az embereknek, azzal lőnek vissza, hogy nem osztogatunk segélyeket.

Uraim! Ki beszél itt segélyről? Én biztos, hogy nem!

Az elmúlt 30 évben (figyelem, rendszerszidás következik!), mióta kitört a kapitalizmus, és hozta magával az úgynevezett jóléti társadalmat, azt történt, hogy a magyar emberek döntő többségét jó alaposan kizsákmányolják.

Munkájukért borzasztó alacsony béreket adnak, cserébe lehet felvenni hiteleket, nagyjából uzsora kamatért. Ez az elmúlt 10 évben, minden ellenkező híreszteléssel szemben, a csúcsra járatódott.

Az Orbán kormány, konkrétan kiszolgáltatja a magyar munkásokat, melósokat, dolgozókat a cégeknek. Tudatosan manipulálják a KSH-adatokat, és kimutatják hogy nőnek a bérek, itt az Európai Uniótól egyre távolodó tejjel-mézzel folyó kánaán.

Hát persze. Sajnos a valóság az, hogy a magyar embereket nem fizetik meg tisztességesen. Van ugyan egy réteg, aki jól keres. Ez tény. De a milliók kapnak papíron minimálbért, aztán zsebbe még valamennyit. És aztán mennek a másod- illetve harmadállásukba, hogy el tudják tartani a családot. Tanárok, orvosok, tűzoltók, ápolók, kereskedelmi dolgozók, mezőgazdaságból élők, napestig sorolhatnám.

Sajnos, mivel az elmúlt 30 évben elég erős agymosást hajtottak végre itthon a politika szereplői, ma nem azért küzdenek az emberek, hogy heti 35-40 óra munkával normális bért kapjanak, hanem azért, hogy lehessen még egy állásuk. Vagy hogy vasárnap is dolgozhassanak. Mert akkor tudják fizetni hitelt, amit azért vettek fel, hogy lehessen lakásuk, autójuk legrosszabb esetben elmehessenek nyaralni…

Totális morális és szociális válságban élünk. Az emberek nem állnak ki az érdekeikért közösen, a kormány pedig még a legnagyobb bajban is, olyan adót vet a ki a bankokra, amit 5 év alatt bőven visszaad, valamint úgy adóztatja meg a multikat, hogy azok azt áthárítják a lakosságra, tehát egy kreatív Áfa-emelést hajtanak végre.

Az Igen Szolidaritás Magyarország Mozgalom alapítójaként arról beszélek, hogy pénzt kell adni az embereknek, nem segélyre gondolunk, hanem munkabérre. Ahhoz, hogy a magyarországi bérek normális sávba kerüljenek, a heti 35-40 órával kereshető havi nettó minimálbért meg kell emelni 200.000 forintra. A családi pótlékot 37.500 forintra, és a minimálnyugdíjat 100.000 forintra.

Erről az alapról kell elindulnunk. Mi ezért harcolunk!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0485.jpg

Szólj hozzá!

A vidékiek hazavihetik Budapestről a vírust? De hová tűnt a józan ész?

2020. május 05. 12:34 - Szabad az Á

Teszi fel a címbéli kérdést az az átlag honpolgár, aki még nem unta meg a járvánnyal kapcsolatos hírek figyelését és értelmezését. Értelmet, logikát keresni már nemigazán lehet. Eligazodni meg pláne nem. A miniszterelnök – ugye senki nem gondolja, hogy Müller Cecília talál ki itt bármit is – legutolsó húzása végkép megzavar mindenkit.

Az, hogy a járvány tetőzésére tették az érettségit, még valahogy megértettük. Azt már nagyon nehezen, hogy halálos betegeket küldtek haza. Az, hogy tegnaptól lehet menni orvoshoz, de csak 20-40 ezer forintos negatív vírusteszt után, meg sem rezdíti a lelkünket (majd szerzünk az Ecserin párezerért).

De, hogy a budapestiek és a Pest megyeiek gyakorlatilag nem hagyhatják el a lakóhelyüket (miközben dolgozni azért mehetnek), cserébe az ország többi része szabadon jöhet mehet, akár Budapestre és Pest megyébe is, az már egy akkora csavar, hogy nehéz mellette elmenni szó nélkül.

Budapest és Pest megye az ország szíve, lelke és motorja. Ide jön és innen megy mindenki mindenhová. Ha valóban meg akarnák állítani a járványt, akkor azt kellett volna mondani, hogy Budapestre és Pest megyébe ne jöjjön senki és onnan se menjen senki sehova. Annak talán lett volna valami értelme, persze tegyük gyorsan hozzá, hogy kivitelezni ezt igen nehéz lenne, tekintve, hogy ez az ország logisztikai és egyéb központja is.

De akkor minek ez az egész? Minek-minek? Hát hogy a Bűnös Város, meg a hozzá csatlakozott Pest megye és az ország többi része között konfliktust lehessen gerjeszteni.

Legyen téma amin lehet rágcsálódni. Ne arról beszéljünk, hogy az országban már a járvány elött is szociális válság volt, most pedig még sokkal nagyobb lesz. Ne firtassuk, hogy a kormány miért nem akar ezen segíteni.

A kormány nem akarja, hogy az embereknek normális fizetése legyen, mert akkor nem dolgoznának 2-3 munkahelyen, jórészt feketén, csak azért hogy ki tudják fizetni a lakbért, az életet.

Akkor nem lehetne őket kizsákmányolni, hogy aztán az egyre lerobbanó egészségügy okán, már ne sok esélyük legyen az amúgy nem túl magas nyugdíjuk felvételére.

Orbánék mindent megtesznek, hogy gyengeségüket, aljasságukat elrejtsék. Totál felesleges és nevetséges intézkedések sorozatát hozzák, miközben a lényegről nem beszélnek. Nem véletlen, hogy Orbán mindig arról beszél, hogy munkahelyek lesznek. Arról nem, hogy milyen fizetéssel?

Soha nem válaszol arra kérdésre, amit jórészt egyedül szoktam feltenni az Országgyűlésben, miszerint mikor lesznek normális fizetések Magyarországon?

Persze erre tudjuk a választ. Akkor ha már nem azok lesznek kormányon, akik csak abban érdekeltek, hogy gyűlöletet keltsenek az országban a legnagyobb baj közepén is.

Hanem egy olyan társaság, aki célul tűzte ki, hogy normális munkáért normális fizetés járjon. Legalább 200.000 forintnyi minimálbér, úgy hogy a többi fizetést ehhez képest emelkedik, 100.000 forint minimálnyugdíj és 37.500,- forintos családi pótlék.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0538.jpg

Szólj hozzá!

Orbán nyáron majd megpuszil egy munkanélkülit, és dolgozóvá változik

2020. április 29. 10:56 - Szabad az Á

Engedjük el, hogy országunk miniszterelnöke nem feltétlenül a pontos tények embere. Engedjük el, hogy ez az ember és társai, nem a Kádár-rendszer kikacsintós – egyenlősdi évtizedeit hozzák vissza, hanem a Horthy korszak legsötétebb időszakait.

Beszéljünk arról, hogy a miniszterelnök azt mondta, hogy a járvány vége után mindenkinek lesz munkája. Ez nagyon jól hangzik, még az is lehet, hogy papíron ezt ki is lehet mutatni, de a kérdés az, hogy milyen munkája, és hogy abból meg lehet e majd tisztességgel élni?

A tisztességgel szón van a hangsúly. Mert persze, valahogy el lehet vitorlázni, havi 100-200 ezer forintból. Hajaj. E sorok írójának évekig napi dilemma volt, hogy kávét vagy Népszabadságot vásároljon reggel, legalább egy évig, a Népszabadság győzött. A kérdés az az, hogy érdemes e?

Érdemes-e úgy élni, hogy mindig számolgatni kell? Nem azt, hogy össze jönne az új Jaguárra is a pénz, hanem, hogy összejön-e törlesztőre, a közös költségre. Az egy hetes balatoni nyaralásra? A szülinapi ajándékra, a karácsonyi ebédre?

Érdemes-e, napi 10-12 órát dolgozni úgy, hogy cserébe nem biztos a megélhetés? Vagy akár érdemes-e úgy élni, hogy biztos a megélhetés, hiszen összejön a rengeteg pénz, de mondjuk ötvenévesen arra ébredsz, hogy egész életedben tanultál, majd dolgoztál, és már nincs erő és idő arra, hogy éljél is? Szóval a kérdés ez.

Az aggasztó az, hogy mikor hétfőn a miniszterelnököt kérdeztem erről a Parlamentben, csak annyit tudott kinyögni, hogy miért kérdezgetek én ilyeneket, mikor annyi minden párt tagja voltam már az elmúlt 15-20 évben. A helyes válasz: 1.

Orbán abban reménykedik, hogy minden marad minden a régiben. Ő és a haverjai elvehetik a pénzünket, mi meg szépen kussolunk, és az életünket megoldjuk okosba.

Azért politizálok, hogy ez ne így legyen. Hiszem, hogy a magyaroknak nem kell éhbérért dolgozniuk. Hiszem, hogy több jár nekünk annál, amit most kapunk.

Többet érünk, és több is jár nekünk abból, amit megtermelünk.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0502.jpg

1 komment