Szabad az Á

Átjáró Másországba

A Fideszesek is sírnak a turul alatt ha szükséges

2020. január 14. 09:54 - Szabad az Á

Elsírta magát Pokorni Zoltán egy rendezvényen, ahol arról volt szó, hogy hogyan öltek meg zsidókat a háború utolsó hónapjaiban. Pokorni személyesen is érintett, hiszen nagyapja is a gyilkosok között volt. Vajon hihetünk-e Pokorni Zoltán könnyeinek? Vajon mennyire tudatos Fidesz-stratégia az, ami az orrunk előtt zajlik?

Pokorni Zoltán a Fidesz egyik ikonikus alakja. Nem független politikus. Egy olyan kerületben polgármester immár hosszú-hosszú évek óta, ahol egy engedély nélküli Turul-szobor épült, melyen a nyilas gyilkosok és áldozataik nevei is szerepel. A turul jelkép a magyarság egyik fő jelképe, sajnos a nyilaskeresztes párt fő kabalaállata is volt.

Csavar a történetben, hogy Pokorni Zoltán nagyapja eddig, fatális véletlenek sorozataként eddig az áldozatok között szerepelt. A szobor ellen már építésekor is komoly tiltakozások voltak, a fővárosi közgyűlés meg is vétózta annak idején a szoborállítást. Az sem egyértelmű, hogy pontosan minek is állít emléket, mit szimbolizál így, ebben a formában a műalkotás. Mégis évek óta ott van az emlékmű Pokorni Zoltán kerületében hosszú évek óta.

Pokorni Zoltán könnyei meghatóak. Pont jól jönnek egy olyan pártnak, mint a Fidesz, mely napjainkra konkrétan szélsőjobboldalivá vált, cigányozik, migránsozik, gyűlöli az Európai Uniót, diktatúrákkal barátkozik és aktívan darálja be a jogálamot.

Jól jön a sírós Pokorni az állampártnak, hiszen így a magyarországi polgárság egy része gondolhatja, hogy jaj hát azért mégiscsak rendes fiúk ezek a Fideszesek, nem kell aggódni.

Jelzem, hogy nem nem rendes fiúk, hanem cinikus, számító politikusok, akik minden egyes médiamegjelenésüket patikamérlegen mérik. Ha úgy van kedvük sírnak, ha úgy van kedvük cigányozó és zsidózó plakátkampányt indítanak.

Pokorni Zoltánról akkor lehetne elhinni, hogy komolyan gondolja amit mond, és valóban érzi a múltat, ha miután lebontatná a Turul-szobrot, lemondana minden politikai posztjáról.

Nem a felmenői cselekedetei miatt, hanem azok miatt a cselekedetek miatt, amit ő maga nem tett meg a Fideszben. Időben. Felszólítás nélkül.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

pokorniemlekmu.jpg

 

1 komment

Várom a főváros segítségét is, hogy biztonságosabbak legyenek a zebrák #zebraminimum

2020. január 10. 13:40 - Szabad az Á

Határozati javaslatot nyújtottam be december végén a gyalogátkelőhelyek újra szabályozását előkészítő eseti bizottság létrehozásáról, a bizottságban részt venne a fővárosi önkormányzat, ezért szerdán írtam Karácsony Gergely főpolgármester úrnak, hogy az ügyben elinduljon a közös munka.

Szükség van egy olyan úgy nevezett zebraminimum kidolgozására, ami a törvényi szabályozás újragondolását, a felelősségi - és hatáskörök tisztázását valamint okos zebrák telepítését is magába foglalja.

A zebrák rossz minőségűek, sok helyen már szinte láthatatlanok. A mobiltelefonok korában a gyalogosok és az autósok figyelmetlen közlekedési magatartása is oka az egyre szaporodó baleseteknek. Ezen túl menően a jelenleg hatályban lévő szabályozás is 35 évvel ezelőtt született, így a XXI. század új technikai kihívásait egyáltalán nem veszi figyelembe, kijelenthetjük, hogy teljesen elavult.

A problémát a fővárosban tetézi az is, hogy nincs valódi felelőse a közutaknak, így a zebráknak sem.

A kerületi önkormányzatok a közútkezelő és a fővárosi önkormányzat hierarchikus rendszere között helyezkednek el, de a legnagyobb probléma, hogy a Budapesti Közút Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatóságának működése lassú, bürokratikus, átláthatatlan.

A szerdán elküldött levelem:

Kérlek segítsd munkánknak, várjuk a szoliakcio@gmail.com címre ötleteidet, javaslataidat, fotókat rossz állapotú gyalogátkelőhelyekről, vagy oszd meg konkrét történeteid #zebraminimum hashtaggel

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

Szólj hozzá!

Felmosórongyra is szükség lesz a politikában?

2020. január 07. 11:41 - Szabad az Á

Padlón a Fidesz!

10 évnyi közpénzrablás, sikkasztás, hazudozás, gyűlöletkeltés után a Fidesz-Kdnp, mely saját állításuk szerint a legnagyobb párt itthon, nem állít jelöltet a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson.

  • Talán elfogyak a közpénzmillárdok?
  • Habony Árpinak nem tudnak anyagot szerezni, és nem jönnek a kommunikációs ötletek?
  • Nincs egyetlen a maffiától legalább két lépésre álló jelöltjük?

Nem tudjuk.

A Fidesz megfutamodott a választás elől. Tudják, hogy nem nyerhetnek Dunaújvárosban sem.

Ha az ellenzék értelmes alternatívát tud mutatni a kormányzásra, és nem esik szét 2022-re, akkor oly sok elpazarolt év után el lehet végre zavarni ezeket a gazembereket, akik leginkább saját szavazóikat hagyták cserben az elmúlt évtizedben. De ez már egy másik történet.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

dunaujvaros-dunaujvarosi-kepeslap.jpg

Szólj hozzá!

3D-zebrák lephetik el az országot #zebraminimum

2019. december 30. 16:46 - Szabad az Á

Dorogon jártam, ahol példás összefogásban az önkormányzat, a rendőrség és Varga Tibor útépítő technikus biztonságos gyalogos-átkelőhely létrehozásán dolgozik, egy 3D zebrát szeretnének egy forgalmas dorogi gyalogos-átkelőhelyre festeni 2020 tavaszán.

Varga Tibor mutatta be a már elkészült prototípust és a helyszínt, megnéztük és kérdeztünk.

A zebrát egy kopásálló hidegplasztik tartós útburkolati festékkel viszik fel az útra, amely 2 millimétere emelkedik ki az út síkjából. A felfestés kap egy réteg üveggyöngyöt is, ez a fényt veri vissza.

A gyalogátkelőhelyek azonnali szabályozására van szükség, a Szolidaritas Mozgalom biztonság munkacsoportja a törvényi szabályozás átalakítását szorgalmazza.

Szükséges egy zebrás minimum, melynek az ország összes gyalogátkelőhelyének meg kell felelnie.

Te is segíthetsz!

Mire van szükség? Alapvetéseink: Az utcai közvilágítási előírástól 30 százalékkal nagyobb fényerővel megvilágított gyalogátkelőhelyek Országos gyalogátkelőhely-újrafestés Minden lámpás átkelőhelynél hangos jelzéssegítő kialakítása A lámpás gyalogátkelőhelyek adatbázisának Google Maps Waze-integrációja 40 km/h-s sebességkorlátozás minden oktatási intézmény (bölcsi/ovi) 300 méteres sugarú körében a gyalogátkelőhelyeknél.

Kérlek segítsd munkánknak, várjuk a szoliakcio@gmail.com címre ötleteidet, javaslataidat, fotókat rossz állapotú gyalogátkelőhelyekről, vagy oszd meg konkrét történeteid #zebraminimum hashtaggel.

 

A Szolidaritás Mozgalom “zebraminimum” projektje kapcsán eseti bizottság létrehozását kezdeményezte a Parlamentben decemeber közepén.

A bizottság feladata a gyalogos átkelőhelyekre vonatkozó szabályozás felülvizsgálata és egy úgynevezett “Zebraminimum” előkészítése lenne, amennyiben azt a kormánypárti képviselők megszavazzák.

A gyalogátkelőhelyeken történt gázolások száma évről-évre növekszik. 2019 novemberében benyújtott közérdekű adatigénylésre az Országos Rendőr-főkapitányság az alábbi adatokat adta: a rendőrségi ügyviteli rendszerben rögzített adatok alapján 2018-ban országosan 1079 esetben, 2019. november 19-ig pedig 810 esetben történt gázolás a kijelölt gyalogátkelőhelyeken, 2018-ban 30, 2019-ben pedig 29 eset volt halálos kimenetelű. Azóta sajnos ez a szám növekedett.

Számos oka van a baleseteknek: a megváltozott közlekedési magatartások miatt a gyalogosok és az autósok sem tartják be a KRESZ előírásait, teszik ezt sokszor figyelmetlenségből vagy azért, mert a zebrák rossz minőségűek, sok helyen már szinte láthatatlanok. A mobiltelefonok korában a gyalogosok és az autósok figyelmetlen közlekedési magatartása is oka az egyre szaporodó baleseteknek.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

Szólj hozzá!

Parlament elé viszem a gyalogos-átkelőhelyek biztonságát

2019. december 23. 07:41 - Szabad az Á

Eseti bizottság létrehozását kezdeményeztem a Parlamentben, a bizottság feladata a gyalogos átkelőhelyekre vonatkozó szabályozás felülvizsgálata és egy úgynevezett “Zebraminimum” előkészítése lenne, amennyiben azt a kormánypárti képviselők megszavazzák.

A gyalogátkelőhelyeken történt gázolások száma évről-évre növekszik. 2019 novemberében benyújtott közérdekű adatigénylésre az Országos Rendőr-főkapitányság az alábbi adatokat adta: a rendőrségi ügyviteli rendszerben rögzített adatok alapján 2018-ban országosan 1079 esetben, 2019. november 19-ig pedig 810 esetben történt gyalogoselütés a kijelölt gyalogátkelőhelyeken.

A kijelölt gyalogátkelőhelyeken történt balesetek közül 2018-ban 30, 2019-ben pedig 29 eset volt halálos kimenetelű. Azóta sajnos ez a szám növekedett. Számos oka van a baleseteknek: a megváltozott közlekedési magatartások miatt a gyalogosok és az autósok sem tartják be a KRESZ előírásait, teszik ezt sokszor figyelmetlenségből vagy azért, mert a zebrák rossz minőségűek, sok helyen már szinte láthatatlanok. A mobiltelefonok korában a gyalogosok és az autósok figyelmetlen közlekedési magatartása is oka az egyre szaporodó baleseteknek.

zebraminimum1220.jpg

Ezen túl menően a jelenleg hatályban lévő szabályozás is 35 évvel ezelőtt született, így a XXI. század új technikai kihívásait egyáltalán nem veszi figyelembe, ezért van szükség egy olyan úgynevezett zebraminimum kidolgozására, ami a törvényi szabályozás újragondolását, a felelősségi – és hatáskörök tisztázását valamint „okos zebrák” telepítését is magába foglalja. A problémát a fővárosban tetézi az is, hogy nincs valódi felelőse a közutaknak, így a zebráknak sem. A kerületi önkormányzatok a közútkezelő és a fővárosi önkormányzat hierarchikus rendszere között helyezkednek el, de a legnagyobb probléma, hogy a Budapesti Közút Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatóságának működése lassú, bürokratikus, átláthatatlan.

Élve a törvény által biztosított jogommal pénteken határozati javaslatot nyújtottam be a gyalogos átkelőhelyek újra szabályozását előkészítő eseti bizottság létrehozásáról. A bizottság munkájába részt venne az országgyűlési képviselőkön kívül a Fővárosi Önkormányzat, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Budapesti Közút Zrt., valamint az Országos Rendőr-főkapitányság illetékes vezetői is.

Magyar Szolidaritás Mozgalom

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

ITT a dokumentum

1 komment

Szolidaritás egy új baloldalért

2019. december 22. 07:35 - Szabad az Á

A Magyar Szolidaritás Mozgalom alapítóiban két ambíció volt: a legfontosabb megbuktatni a kiépülő Fidesz–KDNP rendszert, másrészt új lendületet, életet hozni a magyar baloldalba. E két cél sokszor ellentmondásos helyzetbe hozta mozgalmunkat. Sokszor döntöttünk úgy, hogy a baloldalt megreformálni kívánó forradalmi hevületünket vissza kell fognunk az ország érdekében.

Ezért indítottuk útjára 2011. december 23–án, a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztalt, melybe minden ellenzéki szerveződést vártunk a Jobbikon kívül. Ezért alapítottunk 2012 –ben az Együtt pártot olyan szervezetekkel, amelyekkel sem ideológiailag, sem szervezet-szociológiailag, sem pedig társadalmi státuszunkban, nem egyeztünk. Sőt leginkább különböztünk. Amikor megszűnt a párt értelme – hiszen a kormányváltás miatt hívtuk azt életre –, az önkormányzati, majd EP-választások fiaskója, valamint a volt miniszterelnök, Bajnai Gordon és a szövetséges párt távozása után, mi magunk is önállóan folytattuk tovább.

Baloldaliságunkat még ezek után is újra és újra háttérbe szorítottuk, hiszen a helyzet ezt kívánta tőlünk. A napi aktuálpolitikának miatt közös tüntetést szervezetünk a kvóta népszavazás után 2016 -ban, majd teljes erődbedobással dolgoztunk azon, hogy dr. Majtényi László legyen az ellenzék közös köztársasági elnök-jelöltje.

Amikor 2017 őszén kiderült, hogy nem lesz ellenzéki összefogás, meghoztuk eddigi legnehezebb döntésünket és szövetséget kötöttünk a Demokratikus Koalícióval és a 2018-as országgyűlési választásokon 5,36 százalékot értünk el. Sajnos fél év alatt kiderült, hogy mély ideológia szakadék van a párt és a Szolidaritás között: a mi plebejus, proli baloldaliságunk nem vonzó a Dk liberális - konzervatív vezetősége számára. Nem volt okunk tovább maradni. Eljöttünk hát csendben, mert az ország érdeke mást diktált.

img_7297.jpg

Most újabb válaszút elé érkeztünk. Január 1–vel megszűnik a lehetőség, hogy független képviselők beüljenek egy frakcióba. Nem tagadom hívtak is ide-oda. De ellentétben az elmúlt 8 évvel most azt érezzük, hogy akkor teszünk jót, ha előbb a baloldal ügyét rendezzük. És csak utána az országét. Az elmúlt közel 10 év politizálása számukra bebizonyította, hogy erős valódi baloldali politika nélkül az ország egy helyben fog topogni, és lassan, de biztosan ismét egypárt rendszer lesz. Valljuk ezt annak ellenére, hogy most már érdemi esély van leváltani a FIDESZ-t. Valljuk ezt annak ellenére, hogy a regnáló hatalom képviselői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a NER-t fenntartsák. Éppen ezért nem mindegy, hogy kik és milyen ajánlattal állnak majd szemben a jobboldal kihívásával.

Annak érdekében, hogy az Orbáni rezsimet leválthassuk, rendet kell tenni a baloldalon. El kell dönteni mit, akarunk. Komolyan gondoljuk, hogy baloldaliak vagyunk? Mit akarunk a szakszervezetekkel kezdeni? Május 1 –én továbbra is a munkát ünnepeljük a munkások helyett? Hiszünk a termelőszövetkezetekben? A dolgozói tulajdonrészben? Az ingyenes egészségügyi ellátásban? A kasztok nélküli oktatási rendszerben? Van jobb ajánlatunk a kapitalizmusnál, vagy csak javítgatnánk rajta? Miben nem engedünk a programunkból liberális pártokkal szemben és miben igen? Kik lesznek a vezetőink? Milyen név alatt fogunk bemenni a választási együttműködésbe? Ha úgy alakul fogunk kormányozni a szélsőjobboldallal? Igen? Biztos?

Ezek nagyon komoly és az egész ország sorsát befolyásoló kérdések, amikre 2020 folyamán választ kell találnunk. Közösen.

Addig is a Magyar Szolidaritás Mozgalom parlamenti képviselője nem lép be semmilyen ellenzéki frakcióba. A szervezetünk önállóan fog politizálni zászlónkra tűzve a baloldal megújításának ügyét. Hogy végre újra legyen erős, szolidáris, és ha kell radikális baloldal. Hogy ismét legyen egy új Magyar Köztársaság!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

Szólj hozzá!

Pontatlan adatokat közöl a KSH az átlagbérekről

2019. december 17. 09:30 - Szabad az Á

ksh2019.jpg

Mint, ahogy az áremelkedések csekély volta, a fizetések brutális emelkedése is egy irgalmatlan nagy hazugság, derült ki a KSH hozzám küldött leveléből.

Közérdekű adatkéréssel fordultam a KSH-hoz december elején, azt akartam megtudni, hogy a KSH által közölt 360.000 forintos brutto átlagfizetések és a valóság között mekkora a különbség.

A KSH leveléből kiderült, hogy csak 2.852.357 alkalmazott fizetésének az átlágát közli a statisztikai hivatal a NAV és az Államkincstár adataiból, a tovább 1.7 millió munkavállaló fizetését nem nézik.

Számításaim alapján a bruttó hazai átlagbér nincs 280.000 forint, tehát jó ha a 170.000 nettót hazavihetnek a bérből és fizetésből élők, tehát ennyi Magyarországon az átlagbér. 531 Euro, ami az unió legalacsonyabb bére.

A KSH ugyanis csak a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a foglalkoztatás szempontjából jelentős nonprofit szervezeteknél jelentkező béreket veszi figyelembe.

szekelykshlevel01.jpg

szekelykshlevel02.jpg

 

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

2 komment

Törvénydarálás – parlamenti napló

2019. december 12. 07:51 - Szabad az Á

Orbánnak az a célja, hogy ellenzék ne legyen, már a parlamentáris rendszerrel is bajai vannak. Elképesztő év végi törvénydarálást végzett ebben a három napban a Fidesz-KDNP, a kulturális törvénymódosító megszavazásához a benyújtástól számítva 48 órára sem volt szükségük. Megszavazták, pl. hogy 22 évesen államtitkár lehessen bárki, a képviselők jogait is durván korlátozták.

Viszont.

Bármennyire is szeretné Orbán, nem fogunk kivonulni a Parlamentből, bármekkora szankciót is lenget be Kövér országgyűlési statáriális bírósága, továbbra is el fogom mondani, hogy lehetne jobb hely Magyarország.

Parlamenti napló 2019. december 9-11.

 

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

Szólj hozzá!

“Nincs valóban balos frakció a parlamentben!” – független képviselő maradok

2019. december 08. 17:49 - Szabad az Á

A Munkások Ujságával beszélgettem, a Fidesz frakciókat betonozó módosítását is említve legfőképpen arról beszéltem, hogy egy erős, hagyományos értelemben vett baloldali politikai erő megjelenésére van szükség. Ezen dolgozom.

Megjelent a Munkások Ujságában 2019. dec. 8.

Az őszi önkormányzati választás ellenzéki sikereit látva a Fidesz és a Kdnp frakciók élve a még 2022-ig meglévő kétharmados többségükkel, olyan törvénymódosításokat készülnek elfogadni még az idén, amelyek megakadályozhatják többek között azt is, hogy az országgyűlési képviselők frakciót váltsanak. Az elsődleges cél természetesen az, hogy független vagy civil szerveződések képviseletében “összefogás” jelöltek ne juthassanak be az Országgyűlésbe, hogy ott aztán saját pártjaikra tagolódva frakciókat alapíthassanak. A jövőben arra se lesz lehetőség, hogy valaki egyik frakcióból a másikba üljön. Ha egy képviselőcsoportból kilép valaki, annak függetlennek kell maradnia. A kormánypártok kezdeményezése alapvetően készülés 2022-re, a Fidesz-uralom bebetonozását szolgáló NER utószabályozásának tekinthethető, de már 2021-től is hatással lesz azokra, akik ma még független országgyűlési képviselők. Ha most nem lépnek be valamelyik parlamenti frakcióba, akkor erre a törvénymódosítások hatályba lépése után már nem lesz lehetőségük, függetlenek maradnak.

szekelysandor2019.jpg

A jelenleg független országgyűlési képviselők közül Székely Sándort kereste meg a Munkások Újsága. A helyzet számára is nagy dilemmát okoz. A Szolidaritás Mozglom a Demokratikus  Koalícióval működött együtt 2018-ban és ő így került az országgyűlésbe, de néhány hónappal később közös megegyezéssel döntöttek úgy, hogy ő kilép Gyurcsány pártjának képviselőcsoportjából. Ez pont egy évvel ezelőtt történt, Székely Sándor azóta is aktív a parlamentben, markáns baloldali politikát szeretne megjeleníteni. A DK-val való szakításban is annak volt a legnagyobb szerepe elmondása szerint, hogy a párt szerinte nem tudta azokat a markáns baloldali értékeket magáénak vallani, amit a Szolidaritás Mozgalom képvisel.

Székely Sándort az elmúlt évben sokan győzködték, hogy üljön be az MSZP vagy a Párbeszéd frakciójába. A képviselő az őszi  önkormányzati választás előtt összeállt ellenzéki összefogást sikeresnek tartja, de véleménye szerint aggodalomra ad okot, hogy az elmúlt években látványosan meggyengült a baloldal. A fővárosban ma már a liberális pártok diktálnak, vidéken pedig a jobbikosok, a szocialista párt nem tűnt el ugyan, azonban valós súlya sehol sem maradt. Székely álláspontja szerint az ellenzéki összefogásban a liberális és jobbikos dominancia amiatt alakulhatott ki, mert a többségükben baloldali ellenzéki választók fegyelmezetten leszavaztak azokra is, akik sokszor épp az ellenkezőjét képviselik a baloldali értékeknek. A képviselő szerint a Párbeszéd ugyan próbál valóban baloldali lenni, de a kispárt képtelen ennek valódi súlyt adni, így arra sem képes, hogy értékeit hatékonyan képviselje a liberálisokkal és a jobbikosokkal szemben.

Mindent mérlegre téve a Szolidaritás Mozgalom elnöke úgy döntött, hogy független országgyűlési képviselő marad, aki természetesen továbbra is együttműködik az ellenzéki frakciókkal, de a jövőben is a legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy segítse egy erős, hagyományos értelemben vett baloldali politikai erő megjelenését. Álláspontja szerint a következő 2022-es országgyűlési választáson is szükség van az ellenzéki összefogásra, de minden választókerületi jelöltet és a miniszterelnök-jelöltet is előválasztás útján kell kiválasztani, nem szabad hagyni, hogy az ellenzéki pártelitek alkudozása döntsön ezeken a területeken. Ha lesz előválasztás és azon meg tud jellenni a baloldal, akkor ez gyökeresen alakíthatja át a demokratikus ellenzéken belüli erőviszonyokat, állítja Székely Sándor.

Munkások Újsága

Szólj hozzá!

Nincs helye Kósa Lajosnak a közéletben

2019. december 02. 14:45 - Szabad az Á

„zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy  jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

Az idézet Kósa Lajostól származik. A Fidelitas tisztújító kongresszusán mondta, zsidózta fiatalok előtt a hétvégén. Kósa Lajosnak nincs helye a közéletben. Mert zéró tolerancia van a gyűlöletbeszédre. Ma megpróbálta tompítani kijelentését, de nem volt képes elnézést kérni. Nyílt levél.

Lajos.

Most gondolom büszke vagy magadra. Hogy végre megint mondtál valamit, amire ugrik a “rohadtsorosistanemzetárulóballiberáliskülföldrőlfizetett” média.

Csak tudod, aki szarral játszik, az előbb-utóbb maga is szaros lesz.

És persze amikor már majd elnyel a fekália, akkor majd jól kiállsz, hogy jajj, a csúnya firkászok félremagyarázták a szavaidat, meg te nem is úgy gondoltad, mint ahogyan azt kiragadták az erdeti szövegkörnyezetből – csak az a baj, hogy bizony, te pontosan úgy gondoltad. Mert azt hiszed, hogy ez a menő. Mert abban a hitben élsz, hogy ha a kenyéradó gazdád egy náci eszméket valló írótól idézhet, akkor lehet náculni.

Csak neked az is nehezen megy, hogy úgy náculj, hogy az szalonképes maradjon.

A hozzád hasonlók miatt van az, hogy 75 éve a kedves magyar hatóságok szépen a halálba hurcoltak több mint félmillió magyar állampolgárt. Ja, majd’ elfelejtettem, a fajtádnak ők csak büdös zsidók voltak. (És ne fogd a Szálasi rendszerre meg a németekre, mert ez még Horthy alatt történt. Csak szerettek történelmet hamisítani. A lopás nem elég….) Milyen kár, hogy volt pár tucatnyi, aki a történtek után is hajlandó volt a megyédben maradni, mert továbbra is az otthonának gondolta azt az országot, mely kitaszította magából őket. Ha azok se lennének, mennyivel egyszerűbb lenne a dolgod.

Az a baj a zsidózásoddal, hogy azt nem veszed észre, hogy kiszabadítod a szellemet a palackból, és muníciót adsz azoknak, akik tényleg úgy gondolják.

Akik nemcsak beszélnek róla, meg adott esetben félrenéztek majd, hanem ha úgy alakul, akkor maguk is tevékenyen részt vesznek majd a következő vagonírozásban meg Dunába lövetésben. Persze te utólag majd akkor is azt mondod, hogy nem úgy gondoltad.

Akkor magyarázd meg kérem szépen, hogy miként gondoltad.

Kellemes ádventi ünnepeket!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

77358945_1919926248152991_2322882437262082048_n.jpg 

4 komment