Szabad az Á

Átjáró Másországba

Mese

2015. december 09. 15:30 - Szabad az Á

 

Kedves Gyerekek!
 A nagy menekült áradaton innen, az Európai Unión már réges-régen túl, volt egyszer egy ország. Volt annak egy királya. Úgy hívták, hogy Viktor. Viktor nagy huncut volt. Mindent ellopott, amit csak bírt a társaival együtt. Sok társa volt, így hát sokat loptak, mert, ugye az ország igen gazdag volt. Illetve lehetett volna, ha Viktor el nem lopta volna. De ellopta. Mint, már említettem, ez a Viktor – meg persze a társai is – nagy ravaszdik voltak. Amikor a nép megkérdezte tőlük, hogy miért loptok, azt mondták, hogy mi nem is lopunk. Azok loptak csak, akik előttünk voltak. De ők aztán nagyon. És különben is! Ha bejöttek volna a menekültek, akkor ők, tudjátok, mit műveltek volna veletek? Mindeneteket ellopták volna! Bizony!

 Mire a nép (aki nem volt olyan okos és pár hónapot gondolkodnia kellet ezen) azt mondta: de, hiszen ti vagytok hatalmon, ti veszitek el a pénzünket! Ti emeltek adót, miattatok nem csináltuk meg 8 évvel ezelőtt az egészségügyi reformot, ti teszitek fizetőssé az iskolát, valamint ti veszitek el a földjeinket is! És már réges-régen ti vagytok hatalmon, ráadásul, a menekültek meg nincsenek is az országban! És még a Várkert Bazárt is ötödszörre adjátok át, súlyos mutyimilliárdokért… Nem gondoljátok, hogy ezt most már végképp abba kéne hagyni?

 Mire a nagyon ravasz, nagyon bátor és legfőképpen nagyon furfangos Viktor egyik embere azt mondta, hogy: nem.

 És akkor ennyiben is maradtak. Itt a mese vége. Tényleg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr528152008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása