Szabad az Á

Átjáró Másországba

Várom a főváros segítségét is, hogy biztonságosabbak legyenek a zebrák #zebraminimum

2020. január 10. 13:40 - Szabad az Á

Határozati javaslatot nyújtottam be december végén a gyalogátkelőhelyek újra szabályozását előkészítő eseti bizottság létrehozásáról, a bizottságban részt venne a fővárosi önkormányzat, ezért szerdán írtam Karácsony Gergely főpolgármester úrnak, hogy az ügyben elinduljon a közös munka.

Szükség van egy olyan úgy nevezett zebraminimum kidolgozására, ami a törvényi szabályozás újragondolását, a felelősségi - és hatáskörök tisztázását valamint okos zebrák telepítését is magába foglalja.

A zebrák rossz minőségűek, sok helyen már szinte láthatatlanok. A mobiltelefonok korában a gyalogosok és az autósok figyelmetlen közlekedési magatartása is oka az egyre szaporodó baleseteknek. Ezen túl menően a jelenleg hatályban lévő szabályozás is 35 évvel ezelőtt született, így a XXI. század új technikai kihívásait egyáltalán nem veszi figyelembe, kijelenthetjük, hogy teljesen elavult.

A problémát a fővárosban tetézi az is, hogy nincs valódi felelőse a közutaknak, így a zebráknak sem.

A kerületi önkormányzatok a közútkezelő és a fővárosi önkormányzat hierarchikus rendszere között helyezkednek el, de a legnagyobb probléma, hogy a Budapesti Közút Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatóságának működése lassú, bürokratikus, átláthatatlan.

A szerdán elküldött levelem:

Kérlek segítsd munkánknak, várjuk a szoliakcio@gmail.com címre ötleteidet, javaslataidat, fotókat rossz állapotú gyalogátkelőhelyekről, vagy oszd meg konkrét történeteid #zebraminimum hashtaggel

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke

Csatlakozz a cselekvő emberek mozgalmához!

http://szolidaritasmozgalom.hu
http://instagram.com/szolidaritas
http://szolidaritas.tumblr.com
https://www.facebook.com/SZOLIDARITASmozgalom
https://www.facebook.com/szekelysandorSZOLIDARITAS/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr715402300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása