Szabad az Á

Átjáró Másországba

Szégyen, nem szégyen – nem fogok kussolni

2020. augusztus 10. 16:23 - Szabad az Á

2020. március 6-án alapítottuk meg az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat. Azóta küzdünk a szociális válság felszámolásáért. Bejelentettük, hogy milyen anyagi juttatásokat fogunk adni az embereknek, ha kormányra kerülünk. Kijelentettük, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a rendszert csak egy szélesen vett ellenzéki összefogással lehet leváltani, de a magunk részéről azt is egyértelművé tettük, hogy a közös ellenzéki szövetségnek a zászlajára kell tűzni a szociális válság felszámolását. Így adtunk kiindulási alapot az ellenzéki összefogásnak.

Amióta ezt megtettük, egészen elképesztő kommenteket és vádakat kapunk.

Vagyunk mi megélhetési politikusok, ráadásul cigányok, buzik, zsidók, kommunisták, persze alkoholisták is vagyunk.

"Kussoljatok megélhetési politikusok!"

A kommentelők, reagálók kettes szintjén lévők, akik személyeskednek ugyan, de értelmezik a számainkat, már megkérdezik, hogy miből lesz ez megcsinálva. Hogy lesz erre pénz?

Mik ezek a számok:

  • 200.000 forintos nettó minimálbér,
  • 100.000 forintos minimumjövedelem,
  • és a 37.500 forintos családi pótlék, és ugyanennyi korpótlék a nyugdíjasoknak.

Szégyen, hogy valaki ezekről a számokról azt gondolja, hogy ezek teljesíthetetlen, túlzó vállalások, sőt azt is írják, hogy ezek csak kampány üzemmódos bemondogatások. Szégyen, hogy valakik szerint a társadalmi egyenlőség csak üres szöveg, és szégyen hogy vannak akik szerint az államnak nem kell foglalkozni a szociális válsággal.

Szégyen, hogy ma Magyarországon azért kell küzdeni, hogy csak nap 8 órát kelljen dolgozni az embereknek és hogy azért minimum 580 eurót keressenek.

Szégyen, hogy valaki azt gondolja, hogy egy felelős magyar kormány nem adhat 100.000 forintos jövedelmet a rászorulóknak. Mindenkinek van valamilyen jövedelme, a rokkantak, a nyugdíjasok, a munkahelyet keresők, a csődvédelembe menekülők, a betegek, a rászorultak és még sorolhatnám, nos ők Orbánéktól 28.500 forintos minimumnyugdíjat, 22.700 forintos álláskereső segélyt kapnak. Magyarországon 600.000 embernek nem éri el a nyugdíja a 100.000 forintot. Mi azt mondjuk, hogy ez nagyon nem jó, igenis szükség van arra hogy 100.000 forint minimumjövedelemet mindenki megkapjon az államtól. Szégyen, hogy valaki azt gondolja, hogy ennyi nem jár ma 2020-ban.

Szégyen, hogy valaki azt gondolja, hogy egy nyolc óra munkát ledolgozó munkás nem kaphat 200.000 forintos nettó minimálbért.

Azt most hagyjuk, hogy Orbánék bő 300.000 forintos átlagbért hazudnak. Véget kell vetni a zsebbe csúsztatott fizetéseknek, annak,, hogy minimálbérre bejelentenek mindenkit aztán jut nekik a fekete pénzekből. Orbánék az unión belül a harmadik legnagyobb tehert, adó rakták a munka jövedelmekre. Ez elképesztő. Az állam és a tőkések, cégtulajdonsok mohóságának a csökkentésével ezek az összegek simán megoldhatók. Csak osztalékokból, a munka nélkül keletkezett jövedelemből a cégtulajdonosok milliárdokat vesznek ki, azokat a milliárdokat, melyeket a munkások termelnek meg. Pl. legutóbb az Audi munkásaitól vettek el 700 milliárdot a német tőkések. Szégyen, hogy ezt így lehet.

Szégyen, hogy 14 éve változatlan a családi pótlék összege.

Egy négy tagú család egy vasárnapi ebédet nem tud 12.200 ferintból elfogyasztani egy étteremben, ez az összeg maga a szégyen. Persze áltathatjuk magunkat azzal, hogy Orbánék családi adókedvezményeket adnak. Persze az unióban harmadik legjobban megadóztatott magyar családoknak megengedik, hogy kevesebbet fizessenek be a közösbe. A legrászorultabbak persze jóval kevesebb kedvezményt tudnak érvényesíteni. Az ISZOMM 37.500 forinja alig több, mint 100 Euro, szégyen, hogy ennyit sem akar az állam vállalni a gyermekek egyre nagyobb költségeiből.

Szégyen, hogy egyáltalán valaki megemlíti, hogy a nyugdíjasok ne kaphassanak 37.500 forint korpótlékot.

Amikor egekben az infláció, a felosztó kirovó nyugdíjrendszerünk legnagyobb veszetesei a nyugdíjasok. A nagy nyugdíjreform előtt az a minimum, hogy a mostani megnövekedett költségeiből részt vállal a felelős állam. Ebből nem engedhetünk.

Ezen összegek forrása benne van a költségvetésben, ezek az intézkedések keresletet serkentő intézkedések, nem lehet úgy tekinteni rájuk, hogy csak a költségvetés kiadási oldalát növelik, ezek bizony a bevételi oldalon is jócskán jelentkeznek.

Ha a gyermekemnek felemelem a zsebpénzét, az bizony nem csak a perselyének a súlyát fogja növelni, hanem vesz magának belőle több vagy minőségibb kiflit, amiből a megélhetési pékek is kapnak, a kifliszállítók, a kereskedők és persze a búzatermelők is.

Szégyen, hogy valaki úgy gondolja ezek az összegek nem járnak a magyar állampolgároknak.

Szégyelljétek magatokat!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0538.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr4116126630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sync 2020.08.11. 12:15:11

Sokkal kellemesebb egy olyan országban élni, ahol az emberek megélhetése biztosított. Még a gazdagnak is jobb. Na, jó, ezek mennek Nyugat-Európába. Ott átélhetik azt az érzést, hogy nem hyülölik őket.
süti beállítások módosítása