Szabad az Á

Átjáró Másországba

A Fidesz fizetőssé teszi a magyar egészségügyet

2020. október 20. 14:46 - Szabad az Á

A Fidesz egy egészségügyi béremelésnek álcázott akció keretében fizetőssé akarja tenni a magyar egészségügyet.

Egészen hihetetlen ami történik. A Fidesz-KDNP olyan törvényt hozott, hogy miközben valóban megemeli az orvosok bérét, ezt ahhoz köti, hogy azok vezényelhetőek lesznek. Az ápolókkal ugyanez a helyzet, csak az ő fizetésüket alig emelik meg.

Ugyan ki fog Budapest helyett Kecskeméten dolgozni? Vagy Debrecen helyett, Pest megyében?

Elképesztő ez a cinizmus. És érthetetlen is. Hiszen ebből nyilvánvalóan az fog következni, hogy az orvosok elmennek a magánegészségügybe, az ápolók pedig keresnek maguknak másik állást. Akár külföldön, hiszem már itt a közelben, Csehországban is háromszor annyit kereshetnek a szakdolgozók. 

Orbán Viktor 11 évvel ezelőtt 300 forintos vizit díj ellenében kampányolt. 10 évnyi uralkodása után, euró 100 milliárdokat az országba öntve oda jutott, hogy egy aljas törvénnyel elintézte nekünk, hogy fizetős legyen az egészségügy.

Az új egészségügyi törvény gyakorlatilag egy beismerés. Semmi nem érdekli már őket. A gazdasági és szociális válság közepette úgy alakítják át az egészségügyet, hogy az a lakosság nagy részének rosszabb lesz. Sokkal. Az egészségügyi dolgozókról már nem is beszélve.

Az Igen Szolidaritás azon kívül, hogy nettó 200.000  forintos minimálbért, 37.500 forintos családi pótlékot szeretne, az egészségügyet sem tenné fizetőssé.

Mi magasszintű alap és szakellátást akarunk a társadalombiztosítás keretein belül. 

Amit most a kormány csinál, az tragédia. Szégyen.

A kormánynak azonnal le kell mondania!

Székely Sándor
független országgyűlési képviselő
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0502.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr1316247062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.10.21. 11:30:19

Mondjuk a magyar egészségügyön alapvetően az segítene, ha felszámolnák az egész mostani struktúrát és piaci alapokra helyeznék az egészet, ahol az egyes intézmények versenyeznek egymással a TB pénzéért. De a szocik sem ezt akarták a reformjukkal, a Hordágy Ágica-féle reformok jobban röghöz kötötték a polgárt mint az előző rendszer. Pedig a színvonalas ellátás alapja a piaci verseny és annak a halála mindenféle lakhely szerinti intézményhez rendelés.
süti beállítások módosítása