Szabad az Á

Átjáró Másországba

Meddig tart még a kamukormányzás?

2020. december 02. 11:50 - Szabad az Á

Van nekünk egy elképesztően cinikus, aljas, minden hájjal megkent kormányunk, amely több száz milliárd adóforintból hazudik bele a képünkbe, nap mint nap, immáron 10 éve. Elképesztő színjátékot játszanak, gyűlöletet keltenek, ahol csak lehet, miközben ők maguk pont azt csinálják, ami ellen – farizeus módjára – a mi adóforintjainkból küzdenek úgy, hogy erre amúgy senki sem kérte őket. Szexpartikra járnak, drogoznak, lopnak, csalnak, hazudnak. Kamuból küzdenek Brüsszel, Soros, a buzik, a menekültek, és mindenki ellen, aki csak eszükbe jut.

Mindezt nagyjából azért, hogy elfedjék, kiegyeztek a német és más nagytőkével. Olcsó munkaerőt adnak a multiknak, hogy cserébe azt csinálhassanak, amit akarnak - itthon. Az sem érdekelte őket eddig, hogy a multik több pénzt visznek ki az országból, mint amit az EU oda ad nekünk. Most persze, hogy sikerült vitába keveredni Merkellel az oroszok és a kínaiak nyomására, már fájnak Orbánnak azok az üzletek, amiket ők kötöttek meg. Felháborító. Aljas. Csak hogy világos legyen.

Ma Magyarországon 300 euró a minimálbér.

Ma Magyarországon a nettó medián bér valahol 500 euró körül van.

A családi pótlék nem éri el a 40 eurót gyermekenként.

A legkisebb öregségi nyugdíj nem ér el a 80 eurót.

Szégyen!

Ezt sikerült legyártani az elmúlt 30 évben. Szétvertük az iparunkat, mezőgazdasági termelésünk nem éri el az 1988-as szintet. Egy olyan országból, ahol a többség normálisan élt a munkájából, egy olyan ország lettünk, ahol két-három munkahely kell ahhoz, hogy az ember ki tudja fizetni a csekkjeit, lakhatását, és talán még egy hét nyaralásra is futja. Ha jön egy betegség, válás, családi tragédia, mehet az egész család a szegényházba. Ez árulás. A magyar nép elárulása.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom az én pártom azért jött létre, hogy ezt lehetetlen helyzetet felszámolja. Küzdünk a 200.000 forintos nettó minimálbérért, a 37.500 forintos családi pótlékért, a 100.000 forintos nettó minimálnyugdíjért, és havi 37.500 forintos nyugdíj-kiegészítésért. Ez az, ami jár a magyar dolgozóknak, nyugdíjasoknak, gyermekeknek.

Azért küzdünk, hogy 2022-ben erős frakcióval kiharcoljuk a Magyar Országgyűlésben a normális béreket Magyarországon.

Székely Sándor
független országgyűlési képviselő
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

sanyi11.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr2616314780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.12.05. 14:25:47

Ez mondjuk így ebben a formájában nettó hazugság. 88-ban akkor volt valamije az átlagpolgárnak, ha mellette GKM-zott, vidéken háztájizott, fusizott, és mellette ügyeskedett. Ha normális műszaki cikket akart akkor össze kellett szednie a család valutakeretét, és a nagyszülők és más rokonok keretét kiváltva át tudott menni a Bécsi út túloldalára, hogy vegyen valamit a polc legaljáról, a leggagyibbat ami még így is klasszisokkal volt jobb, mint bármi amit a béketáborban le tudtunk gyártani.

És mi még az egyik legszerencsésebb ország voltunk a béketáborban - nem a saját érdemeink alapján, hanem mert politikai döntés született, hogy kell pár ország ahol meg lehet mutogatni a nyugatról idelátogató komcsiknak, hogy mégsem annyira szar egy kommunista országban élni mint amilyen amúgy az összes többiben valójában volt Romániától Bulgáriáig.

Aztán amikor végleg becsődölt a rendszer, kiderült hogy a remek magyar gazdaság csak ipari hulladékot tud elõállítani, kb. végtelen élőmunkaigénnyel. Ráadásul a kormányzást átvette egy rakás agyhalott, tapasztalatlan bölcsész, miközben a dörzsölt volt komcsik a még hasznosítható közvagyont lenyúlták és kabátgombért továbbadták a nyugatiaknak. Ebből aztán sajtót vettek, és a következő ciklusban már vissza is vásárolták magukat a hatalomba, hogy még kényelmesebben folytatódjon a szabadrablás. Ezt a folyamatot hívtuk rendszerváltásnak.

Ebben az országban minden nyomort a baloldalnak köszönhetünk.

lobaszopiatej 2020.12.07. 17:20:49

Te aztán magad osztanád a KRUMPLIt meg TUZIFÁT.
Vagy az a cseléd, aki téged szolgál.
süti beállítások módosítása