Szabad az Á

Átjáró Másországba

Magyarország 2021 - Figyelmeztetik a szélsőjobboldaliakat, hogy a kampányban ne gyűlölködjenek

2021. április 17. 07:54 - Szabad az Á

Éppen interjút adtam a május 1-i tüntetésünkről, ahol többek között a havi nettó 250.000 forintos minimálbérért is megmozdulunk, amikor is jött a hír, hogy megvan a 6 jobboldali és liberális párt által szervezett előválasztás etikai kódexe.

Na végre! – gondoltam magamban, ideje már egy jó hírnek.

Olvasom a kódexet, és megkeseredett a szám íze.

„Az előválasztáson induló jelöltek tiszteletben tartják jelölttársaik emberi méltóságát, magánéletük szentségét, a politikusok vallása, családi állapota, nemi identitása, szexuális orientációja nem képezheti a kampány részét.”

Igen. Jól olvassák. Ez van az etikai kódexben.

Tehát a félfasiszta regnáló kormányunkat olyan emberekkel, szervezetekkel akarjuk leváltani, akiket figyelmeztetni kell arra, hogy gyűlölködni, személyeskedni, "urambocsá" buzizni, cigányozni nem szép dolog? Az emlékezetes judapestező borsodi jelölt nem fog újra majd zsidózni, mert aláír egy papírt? A szélsőjobboldali pártelnök nem fog diszkréten cigányozni, ha a múltjáról kérdezik majd?

Döbbenet.

Sőt, az is friss hír, hogy a Momentum nem biztos, hogy részt vesz az előválasztáson, mert nincsen egyezség az online előválasztás kidolgozásában.

Kicsit csalódott vagyok. 

Most azt látom, hogy ha így folytatják, a ‘hatosfogat' belesüllyed a parttalan vitákba és a nagyon rossz mondatokba, és teljesen hitelteleníteni fogják magukat. Ám ha egyébként evidens dolgokról külön megállapodást kell kötniük, akkor feltűnő, hogy milyen egyéb evidenciák maradtak ki. Például a hazudozás tilalma.

Nagyon remélem, hogy ez nem fog bekövetkezni, és lesz kivel tárgyalunk azért, hogy a kormányváltást megvalósíthassuk. Azért, hogy 30 évvel a rendszerváltás után, végre arról szóljon a politika, amiről kell. Az emberekről.

Hogy legyen 250.000 forint a nettó minimálbér, legyen 50.000 forint a családi pótlék és a időskori pótlék, és mindenkinek a jövedelme haladja meg a 100.000 forintot!

Székely Sándor  független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

snayiblog.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr216502780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.04.18. 06:40:29

Igazad van, cigányozni csak baloldali-liberális pártoknak lehet.
süti beállítások módosítása