Szabad az Á

Átjáró Másországba

Nincs iható víz Kőtelken - Székely 250 ezer GT

2021. június 22. 05:56 - Szabad az Á

Már hét napja gyűjtjük az aláírásokat a 250.000 forintos havi nettó minimálbérért, minden nap átlag bő 20 kilométert gyalogolva. Oly sok minden történt már velünk, hogy olyan, mintha már egy hónapja úton lennénk.

Tegnap, vasárnap délután csaptunk egy klassz bulit Törökszentmiklóson Pál Éva és Kállai Szilvia vezetésével, ma pedig egy nem is olyan korai kelés után, fél nyolcra már a szolnoki busz-állomáson voltunk, és indultunk Kőtelekre. Mi is úgy közlekedünk, ahogy a helyiek: gyalog, busszal, vonattal, ritkábban kocsival.

Kőtelek egy kicsi, 1.800 lelkes falu Szolnok megyében. Ez a település is Németh Attila választókerületéhez tartozik. Attila az egyik leglelkesebb jelöltünk. Jön, intézkedik, beszélget, aláírat. Másfél óra telik el, és több mint hatvanan írnak alá. Ezen megdöbbenünk.

attilakotelek.jpeg

Persze, sajnos nem véletlen. Csak úgy ömlik a panasz a helyiekből.

  • Nincs iható víz a faluban.
  • A bérek alacsonyak,
  • a lehetőségek szűkek.

A fojtogató melegben mégis kedélyesen beszélgetünk, hogy azért a szocializmusban sokkal jobb volt.

Kitelepülés közben lepem meg Attilát – aki éppen rögtönzött fogadó órát tart helyi lakosoknak – azzal a hírrel, hogy a szolnoki sajtótájékoztató lejött az újságban. Nagy a boldogság, hiába nah, egy politikus mindig örül, ha figyelnek rá.

Kitelepülés és utcafórum után irány a kocsma! Itt elbeszélgetünk a tulajjal, mérgelődünk az idióta covid szabályokon, az iszonyatos mennyiségű Fidesz-lopáson, majd kicsit lehiggadva a kocsma belső termében megtartjuk a hétindító értekezletünket.

Elnökünk Huszti Andrea és miniszterelnök-jelöltünk Szanyi Tibor értékeli az elmúlt napokat. Úgy érezzük, hogy fantasztikus hetet zártunk. Sokat beszéltek rólunk a helyi médiában, rengetegen írtak alá a kampánykörúton, és ami szintén fantasztikus, hogy egyidejűleg Budapesten és Pest megyében is elindultak a kitelepüléseink!

Megbeszéljük az e heti menetrendet, és bár már nagyon melegünk van, még a kommunikációs részt is átvesszük. A nagy melegre való tekintettel ma kihagyjuk a gyaloglást, helyette jól beebédelünk. Hiába, egy kis pihenés még a politikusoknak is jár. A napi 20 kilométeres átlagba amúgy is bőven belefér a mai lazítás.

Székely Sándor, az ISZOMM országgyűlési képviselője

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr1816600866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása