Szabad az Á

Átjáró Másországba

Külhoni magyarokkal verik le a béreket Magyarországon, miközben a közmunkának ebben a formában semmi értelme

2021. június 30. 07:04 - Szabad az Á

Tizenötödik napja járom az országot azért, hogy végre Magyarországon is legyen normális minimálbér, egészen pontosan 250.000 forint.

Egész úton elképesztő pozitív a fogadtatás, amíg pártunk képviselő-jelöltjei gyűjtik a nagyvárosokban, Budapesten és persze online is az aláírásokat, nekem van időm személyesen is beszélgetni sok emberrel. Sajnos a sok érdekes, tanulságos, sokszor megrázó és néha vicces beszélgetés, ami mögött komoly problémák, évtizedes keserűségek állnak. Ma a Szabolcs - Szatmár - Bereg megyei Tarpán és Jándon jártam.

Na, de miről volt szó Tarpán? Az emberek egy része nyilvánvalóan félt tőlünk, látható volt, hogy páran csak óvatosan mernek ránk pillantani. Mások meg felgyorsították a léptüket, ha mellénk értek. Sajnos velük nem tudtunk kontaktálni, mert bizony folyamatosan jöttek és írtak alá azok, akik egy picit bátrabbak voltak, így csak mi is fél szemmel láttuk, hogy mi történik körülöttünk.

Akik aláírták azok közül jópár cigány ember elmondta, hogy csak közmunkát kapnak, a mellettünk lévő Bedeco gyárba már nem is engedik be őket dolgozni. De jött ápolónő, tanár, targoncavezető is. Mindenki jelezte, hogy nagyon jó, hogy végre itt vagyunk, mert a Fideszesek végre látnak egy ellenzéki pártot a faluban. Hadd féljenek csak! Mi nem akarjuk, hogy bárki féljen tőlünk! Mi azt szeretnénk, ha a magyar emberek, a munkájukért megbecsülést, pénzt, egészségügyi ellátást és nyugodt időskort kapjanak. Ezért küzdünk. A gyűlölet az más pártok asztala.

A végén egy a gyárból jövő ember elmondta, hogy abszolút velünk van, de nem mer aláírni mert a végén még kirúgják és akkor helyette is inkább felvesznek egy kárpátaljait. Azt mondja, hogy a “szerencsétlenek itt dolgoznak, mert Ukrajnában egy fillért sem tudnának keresni”. A probléma ott van, hogy így viszont leverik a dolgozói fizetéseket persze nem csak Tarpán, hanem egész Magyarországon!

Ez így nem járja! Természetesen a magyarokat a mindenkori magyar államnak támogatnia kell, akárhová veti is őket az élet a Föld nevű bolygón. De az, hogy külhoni magyarokkal törjék le az egész országban, a Magyarországon élő magyarok fizetését, az felháborító. Ezt tovább nem hagyhatjuk. Az hogy Ukrajnában nagyon kevés fizetésből is meg lehet élni, nekünk nem vigasz. Mi itthon élünk, egyre nagyobb drágaság közepette! Nem lehet kevesebb a minimálbér nettó 250.000 forintnál! Ennyiből lehet megélni ugyanis itthon, Magyarországon.

Nagyjából ugyanez volt a fő téma később a kocsmában is, igaz már egy másik településen Jándon is. Sokak szerint felesleges ennyi közmunkás az ilyen kicsi településekre (ezt amúgy a közmunkások nagy része is így látja). Ez így csak azt fedi le, hogy tulajdonképpen hatalmas a munkanélküliség, csak egy csomó embernek úgy adnak segélyt, hogy azért sepregetni kell pár órát faluban, városban. Ennek persze ugyanúgy nincs értelme, mint az életfogytig tartós segélyezésének. Nyilván annak kellene lennie a megoldásnak, hogy az, aki közmunkán van aktívan vagy keressen állást magának, miközben a közmunkán dolgozik és kapjon olyan oktatást, ami lehetővé teszi a normális munkához jutást. Ez a jelenlegi megoldás azonban csak konzerválja a szegénységet és magában hordozza- mondjuk ki bátran- az etnikai konfliktusokat is.

Ha megalapítjuk a frakciónkat a magyar országgyűlésben 2022-ben, azért fogunk küzdeni, hogy felszámoljuk az értelmetlen közmunkát, megemeljük a minimálbért 250.000 forintra! Ezért küzdünk, ezért kell az Igen Szolidaritás a Parlamentbe!

Székely Sándor  független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

 208381704_2529311743881102_7079030714114374955_n.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr2715516476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása