Szabad az Á

Átjáró Másországba

A kocsma népe követeli és énekli a 8 óra munkát - Székely 250 ezer GT

2021. július 05. 08:13 - Szabad az Á

19. napja gyalogolok azért, hogy Magyarországon 250.000, - forint legyen a minimálbér. Miközben a pártom, az Igen Szolidaritás tagjai és aktivistái az egész országban gyűjtik az aláírásokat, én jórészt a kisfalvakba látogatok el, gyalog, busszal, vonattal néha Oszkárral is.

Ma egy extra kitelepülést csináltunk Nyíradonyban. Ez Tasó László fideszes főúr (országgyűlési képviselő) birodalma. Káposznyák István és Tatár Csaba csapatát ez viszont egyáltalán nem érdekli, 15 aktivistával jelenünk meg az utcákon. Nagy is a riadalom, sokan nem mernek oda jönni hozzánk. Így aztán az aktivistáink mennek hozzájuk. Nincs kegyelem, mindenkinek aláírja, hogy legyen normális fizetések Magyarországon is! Hű, mit fognak ezért kapni a Tasótól!

211113512_2533992120079731_5115550465475655116_n.jpeg

A rendezvényen itt van velünk, Huszti Andrea elnökünk, Szanyi Tibor miniszterelnök jelöltünk valamint a szülinapos Pál Éva, aki egy kis koncerttel kedveskedik nekünk.

A kitelepülésen figyelemmel követi egy újságíró is, szóval ez egy igazi politikai szombat.

Kitelepülés után megyünk Tatár Csabáékhoz, a városka “lelkéhez”, töltött káposztát enni. Evés után, persze jön a szokásos druzsba. A beszélgetés. Átbeszéljük a helyi és az országos ügyeket. Helyben folyamatos a tagbelépés hozzánk. Úgy tűnik csak innen több száz fős tagság várható. Ez jó.

A hatosfogat jórészt önmagával van elfoglalva. Ki legyen a miniszterelnök-jelöltjük? Kik a képviselőik? nem baj, így legalább nekünk van terünk és időnk az emberekkel foglalkozni.

Szanyi Tiborral közösen megállapítjuk, hogy a minimálbérre csak nekünk és a Fidesznek van értelmezhető mondása, ám a miénk sokkal jobb. A családi pótlékról, meg a nyugdíjemelésről már nem is beszélve. (Persze mi beszélünk róla.)

Délután egy kis pihenőt követően egy laza sörözés a romantikus nevű Al Capone kocsmában, Debrecenben. Szegedi jelöltünk, aki elképesztően fiatal és elképesztően elkötelezett, szép lassan meghekkeli a kocsma nyugodt életét.

Miközben nekünk édesapja és az ő életét meséli, a kocsma közönségének a zenegépből először a Republic zenekar 16 tonna című feldolgozását teszi be, majd kisvártatva a Beátricétől felhangzik a teljes kommunista blokk. Senki nem kéri ki magának. Sőt! Éneklik a nótákat, s nem csak az idősek hanem a fiatalok is. Hát, Nagy Feró amikor felénekelte ezt a blokott gúnyból, viccből, nem biztos, hogy gondolt arra, hogy ezt 2021 –ben, a debreceni külvárosi kocsmában közösen dúdolja a nép.

Székely Sándor  független országgyűlési képviselő 
Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr9216613032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.07.08. 08:42:08

A 250 ezer forintos minimálbér azt jelenti, hogy sok-sok képzetlen polgárnak esélye sem lesz munkát találni, így számukra marad a segélybõl és lopásból élés. Igen, igazi balliberális program, ami biztosítja ezeknek az embereknek a hosszú távú nyomorban és függõségben tartását.

midnight coder 2021.07.08. 08:44:30

És persze vegytiszta demagógia, mert hogy a szerencsétlen érintettek akik ezt aláírják azt hiszik, hogy ettõl nekik majd jobb lesz. Közben pedig lófaszt mama! Rosszabb lesz, mert kevesebb munkahely = kevesebb bér, fekete munka.

11 Favágó 2021.07.09. 12:27:27

@midnight coder: Azt hiszem Székely úr rosszul tudja. A 250K minimálbérért nem a pártelnököknek kell sokat gyalogolni, hanem valakinek (munkavállalók) ki kell termelnie és egy másik valakinek (munkaadó) vissza kell adnia.
Amíg a minimálbéres munkának nincs sokkal több hozadéka, mint a minimálbér, ne is számoljon senki a duplázásra.

11 Favágó 2021.07.09. 12:29:29

9-én ezt sikerült hozzáírnod, elnök úr a nem beszélés jegyében:
Most kell, hogy 250.000,- forint legyen a nettó bér. És a nyugdíjakat is fel kell emelni, havi 50.000,- forinttal és a családi pótlékot is gyermekenként 50.000,- forintra kell emelni. Fizessenek a gazdagok és dolgozók meg a munkájukból éljenek meg.

Ezt most kb. hogy meg miből?
süti beállítások módosítása