Szabad az Á

Átjáró Másországba

Egy lépéssel közelebb a választói akarathoz - megállítható a frakciókorrupció

2021. november 17. 20:47 - Szabad az Á

Üdvözlöm Országgyűlés Igazságügyi bizottságának mai döntését, amellyel tárgysorozatba vette ‘egy lista - egy frakció’ kezdeményezését.

Az Igazságügyi Bizottság 9 igen és két nem (Jobbik és MSZP) ellenében támogatta a javaslat tárgysorozatba vételét.

A javaslat lényege, hogy a jövőben csak olyan képviselőcsoportok alakulhassanak a Magyar Országgyűlésben, amelyekre a választópolgárok ténylegesen mandátumot adtak.

Ha pártszövetség jutott szavazathoz, akkor szövetségi, ha pedig önálló párt kapott mandátumot, akkor pártfrakció alakulhasson!

A szövetségi tömbben indulás, majd pártfrakciókra való bomlás ugyanis homályban hagyja, hogy az egyes pártoknak van-e, és mekkora a támogatottságuk, ám mégis jelentős közhatalmat és közpénzt biztosít nekik.

Javaslatom kiküszöböli a politikai korrupció immár elharapózott formáját, miszerint olyan pártok működtetnek országgyűlési frakciókat, amelyek önállóan nem kértek, és nem is kaptak választói bizalmat.

Álláspontom szerint ezen fantomfrakciók létét a busás pénzszerzés vágya okozza, s amely a választói akarat bűnös eltérítésén alapszik.

Bízok abban, hogy a tárgysorozatba vételt követően a kezdeményezés az Országgyűlés napirendjére, majd ott elfogadásra is kerül.

Székely Sándor
független országgyűlési képviselő

img_4914.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr1716758134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása