Szabad az Á

Átjáró Másországba

14,99 százalék, avagy meddig vársz még Feri?

2021. december 28. 07:27 - Szabad az Á

Áruló vagyok, hiszen pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom abban látja a rendszerváltást, hogy a mindent kizsákmányoló és csak keveseknek kedvező kapitalizmus helyett, a dolgozó tömegeknek biztonságot adó szocializmusért dolgozik.

Ez azért árulás, mert a magát összellenzéknek (?) nevező hat (hét?) jobboldali és liberális párt, csak személyi kérdésektől várja az úgynevezett rendszerváltást.

Nekik rendben van a kapitalizmus, a fogyasztói társadalom.

Naná.

Hiszen ők konkrétan ebből élnek. Milliárdosok, ügyvédek, orvosok, vagy csak gazdag emberek fiai és lányai. Nekik csak az a bajuk, hogy nem ők vannak hatalmon. Nem ők osztják a pénzt.

Mivel áruló vagyok, nyugodtan beszélhetek arról, hogy a liberális-jobboldali ellenzéki előválasztáson kitermelt vezetőt le kell cserélni.

Le kell venni annak a szövetségnek vezetőjét, aki úgy akar korrupcióellenes lenni, hogy a Fidesz egyetlen nem létező szatellit pártja helyet rögtön négyet-ötöt vinne be a parlamentbe. Társadalmi támogatottsággal nem rendelkező szervezeteknek szervezne ki évente pár milliárdocskát, szigorúan a korrupciómentesség jegyében.

Leginkább a saját még nem is létező pártjának akarja ezt. Ez a csoportosulás az elmúlt egy évben azzal kampányolt, hogy egymást szidalmazza. Szidalmazták egymást az előválasztáson, majd mikor eredményt hirdettek a megválasztott vezetőjük, rögtön azt mondta, hogy leváltotta azokat, akik őt megválasztották.

Azóta eltelt két hónap. Kiderült, hogy a megválasztott vezető durvább kapitalizmust akar itthon, mint ami eddig volt. Minimálbér hülyeség, válság idején a benzinárstop hülyeség, rezsicsökkentés hülyeség.

Plakátjain a Fideszt és Orbánt reklámozza, saját témája annyi, hogy Orbánt le kell váltani arra az ellenzékre, ami amúgy szerinte is vállalhatatlan. Az alaptörvényt, az ország alkotmányát akkor is megváltoztatná, ha csak az ország fele állna mögötte, és annyira érdekli az általa képviselt pártok sorsa, hogy a nagy kampányolás közben új jobboldali pártot szervez, már 15 éve megbukott politikai hullákból.

Hogy mit kínál az embereknek, azt nemigen lehet tudni, maximum annyit, hogy majd a piac eldönti. Tehát minden marad a régiben.

SZDSZ 2.0.

Nos, úgy tűnik a magyar nép ért a szóból, az egész jobboldali-liberális ellenzéki kampány a földbe állt. Nincs program, nincs mondás, cserébe van egymás fikázása, árulózása alig három hónappal a választás előtt.

Ha ebből az egyértelműen lefelé tartó spirálból ki akar törni a jobboldali-liberális ellenzék, nincs más hátra le kell venni a pályáról, a teljesen szétesni látszó hódmezővásárhelyi polgármestert.

Ha így haladnak, még az is előfordulhat, hogy a listájuk nem éri el a 15 százalékot, és akkor mind a hat (hét) párt elveszíti a maradék esélyét is a további politizálásra. Persze a hat pártból négynek már így is majdnem mindegy.

Nagyrészüket nem is mérik már, de olyan is van, akinek ugyan van pénze, még szavazói is, de politikusa már nemigen és valójában már rég Gyurcsány Ferenc pártjába készülnek.

A jobboldali-liberális mező vezetőjének, Gyurcsány Ferencnek nagy dilemmája van. Ha nem lép, tönkremehet az elmúlt 10 éve. Tíz évig harcolt, mire visszajött a porondra.

Ha lép, olyan mocsok zúdul rá, amilyet talán még sohasem élt át, pedig hát volt része ebben.

Én, mint a volt miniszterelnök egy régi szövetségese, aki már réges-régen nem támogatja liberális politikáját, aggódva nézem, hogy országunkat ez az összefogásnak nevezett borzasztó problémahalmaz négyötöddel adja át a Fidesznek.

Addig kell lépni, amíg lehet. Menteni kell a menthetőt. Ha az országot nem is lehet megmenteni a Fidesztől, a kétharmadot meg kell akadályozni.

Feri. Szedjétek le a törött szárnyú polgit és állítsatok oda valakit, aki tud kormányozni ezeken a nehéz vizeken.

A többit az ISZOMM megoldja.

Székely Sándor
független országgyűlési képviselő

sanyikotelek.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr5616793926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása