Szabad az Á

Átjáró Másországba

Kádár népe legyőzte az SZDSZ 2.0-t

2022. április 05. 19:34 - Szabad az Á

A hatpárti ellenzék úgy futott neki a választásnak, hogy legyőzik a Fideszt, és új rendszerváltás lesz. Csúfosan megbuktak, mi is történt?

A hat párt közül 4 valójában semmilyen támogatottsággal nem rendelkezett és most sem rendelkeznek vele.

Az ellenzéki nyilvánosság, a volt SZDSZ-es és MDF-es megmondóemberek, a közvéleménykutató cégek ennek ellenére legyártották azt a kommunikációs teret, hogy ők a letéteményesei az új magyar demokráciának. Ők maguk és a híveik kemény magja néha megdöbbentő agresszióval, hihetetlen gőggel és hisztériával szólták le a Fideszt vagy bárkit, aki esetleg akár csak kérdezni mert.

  • A programról.
  • Az előválasztási színjátékról.
  • A náci karlendítésekről.
  • Arról, hogy miért nem gyűltek össze az aláírások időben egy népszavazási kezdeményezésre.
  • Arról, hogy miért nem lett kész a lista.
  • Arról, hogy miért mond a miniszterelnök-jelöltjük ostobaságokat.
  • Arról, miért azt írták a plakátokra, hogy minden úgy jó ahogy a Fidesz csinál, csak Orbán nélkül…

A hat párt közül egyik se baloldali.

Nem szocializmusban utaznak, hanem kapitalizmusban. Annak is a legdurvább USA álltal működtett változatában, melynek lényeg, hogy majd a piac eldönti.

Nem szeretik az erős államot, éljenek a vállalkozók. A magyarok pontosan tudják mit jelent ez. Szar iskolát, fizetős egészségügyet két-három munkahelyet, 3-4 napos nyaralásokat, kilakoltatást és megalázást, ha két hónapig nem dolgozol. Magányos halált, ha devizahiteles vagy.

Semmilyen alternatívát nem kínáltak.

Az lett volna a rendszerváltás, hogy nem a Fidesz ül bent többségben, hanem ők. Egy nemzeti-konzervatív Fidesz helyett egy liberális konzervatív ellenzék. Olyanokat mondtak, hogy négy év alatt duplájára emelik a minimálnyugdíjat.

Ami azt jelenti, hogy nem emelnek nyugdíjakat. Hasonló mondatok hagyták el a szájukat nagyjából mindennel kapcsolatban. Totálisan hülyének nézték a választókat.

Semmilyen szímbolikus ügyet nem tudtak végigvinni.

Hónapokon keresztül harcoltak az LMBTQ emberekért, de amikor szavazni kellett, akkor e sorok írója egyedül szavazott nemmel a gyalázatos pedaofíliát a melegekkel összemosó törvényre. A Jobbik megszavazta a törvényt, a többiek be sem mertek jönni.

Az egészségügyi törvény, mely megalázta az kórházi dolgozókat és előkészítette a egészségügy privatizációját, már mindegyik frakció megszavazta. A covid járványban hol nyitás, hol pedig zárás párti volt az ellenzék. A vidék meg mintha nem is létezne. Csak a városi értelmiségnek fontos ügyek voltak porondon.

Totálisan értelmetlen ügyekben kommunikáltak.

Olyanokban, amik csak a városi értelmiség egy részét érdeklik. Elszámoltatás, Orbán gyűlölet, korrupció és ügynökakták. De ezeket sem tudatosan építették, csak hol egyiket hol a másikat vették elő, mikor melyik képviselő vagy pártelnök került kamera elé. Pozitív üzenet: Zéró

Nem volt vidéki kampány

Bár a hat párt együttesen évente sok milliárd forint adófizetői pénzből gazdálkodik, plusz az önkormányzatokban dolgozó kollégák is meg vannak fizetve, nem volt vidéki kampány. Semmi. Az nem kampány, hogy az utolsó 10 napban arra kérik az embereket, hogy szavazzanak rájuk, mert jó lesz.

Az a kampány vége. Ott kéne velük lenni mindig. Ma is. Most is. És akkor tudnák, hogy senkit nem érdekel, hogy ki a miniszterelnök, vagy hogy mennyit keres, hanem az a kérdés, hogy mi lesz az emberekkel.

Önmaguknak ellentmondó hiteltelen üzenetek

Rendszerváltás  a milliárdos Gyurcsány Ferenccel? Baloldali felemelkedés a jobboldali Márki-Zay Péterrel? Elszámoltatás a szintén milliárdos Ungár Péterrel? Korrupció nélküli politizálás a multimilliárdos Bige Lászlóval? Megújulás az összevissza hazudozó magát kutatónak gondoló propagandista Horn Gáborral? Ők maguk, ennyi az elmúlt 32 évünk.

Magyarország népe, biztonságot, nyugalmat és jólétet akar. És Kádár népe ezért még arra is hajlandó, hogy az amúgy sokszor szídott és valóban aljas de legalább már ki ismert Fideszre szavazzon, a teljesen alkalmatlan jobboldali-liberális messiásokra és helyi megfejtőkre.

Azért dolgozom tovább, hogy legyen végre olyan politikai pólus, akire nem fanyalogva, vagy jobb híján lehet szavazni, hanem azért, mert valóban baloldali és mert valóban biztonságot, nyugalmat és jólétet akar a magyaroknak.

Székely Sándor

img_2030.jpeg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr7717798389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérnork 2022.04.08. 08:14:17

Tökéletes. A fineszt az tartja leginkább kormányon, hogy ilyenek akarják leváltani őket.

Nancsibacsi 2022.04.11. 13:09:48

Én szívesen szavaznék a fideszen kívül másra - ahogy szavaztam is anno a Jobbikra -, ehhez azonban 2 dolognak kell teljesülnie:
- Ennek a sz.rházi liberális csürhének ESÉLYE SE LEGYEN a hatalom közelébe kerülni. Amikor a Jobbiknak végül 20%-a lett, akkor nem is volt - ezért szavaztam én is a Jobbikra. most nem mertem a Mi hazánkra, mert úgy éreztem szüksége van a FIDESZnek a szavazatomra a moslékkoalíció hatalomra kerülésének megakadályozásához.
- Amire szavazok, annak legyen valami értékelhető programja, ami nem merül ki abban hogy "nem lopunk" meg "jobban csináljuk mint a FIDESZ" mert ezt a kettőt így pont nem hiszem el, hiszen 2002-2010 között is kormányoztak, akkor is loptak, és akkor az embereknek nagyon rosszul ment a soruk a mai életkörülményekhez képest.

Egyszóval csinálni kéne valamit, mert Orbánfóbiás 30%, LMBTQ-jogvédő-egyébálmodozó 5% - ez összesen 35%, de ez a max, amit a semmi programmal el lehet érni. Ha következő választáson ott lesz a Mi Hazánk, és értelmesen politizálnak addig, akkor lehet hogy ebből a 35%-ból elvisznek 15-öt, és akkor marad 20% 6 pártocskára. Ráadásul ők még a FIDESZ szavazóktól is tudnak voksot szerezni - akár az enyémet is. Ez a moslékkoalíció - bármely politikus aki részt vett benne - biztosan nem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.04.12. 22:54:07

Jaaj én úgy szavaznék másra, én is leváltanám ezt a kormányt de saaajnos csak a fideszre tudok szavazni ezek közül. - átlaghülyefidesznyik önfelmentés.
süti beállítások módosítása