Szabad az Á

Átjáró Másországba

Érdekel most bárkit, hogy mi lesz Városligettel?

2020. április 02. 14:36 - Szabad az Á

Transzneműek nemváltó műtétének akadályozása? Önkormányzatok önnálóságának beszántása? A Városliget projekt újbóli be izzítása?

Tényleg ezek a legfontosabb dolgok? Ugyan már. Orbán Viktor azt csinálja amit már hosszú évek óta. A kő liberális toposzokat támadja, hogy a sajtó ne arról beszéljen, hogy mit csinál az országgal. Márpedig most nagyon durva dolgok jönnek.

Mivel foglalkozik a szabad sajtó jelentős része? Olyan dolgokkal amik az embereket (sehol a világon) alapvetően nem érdekelnek. Most tényleg azt gondolja valaki, hogy bárkit is érdekel mi lesz Városligettel? Vagy a transzneműek nemváltó műtétjével? Vagy akár az önkormányzatokkal? Na ne viccelődjünk már.

Az országot, és az egész Föld bolygó dolgozó milliárdjait az érdekli, hogy miből fog megélni, mondjuk májusban. Nincs munka, nincs pénz és úgy tűnik, hogy 1-2 évig nem is igen lesz. És ez egészen elképesztő új helyzetet fog teremteni mindenhol. Magyarországon még sokkal súlyosabb lesz a helyzet, mint bárhol másutt.

Itthon ugyanis úgy tűnik arra készül a kormányzat, hogy bevásárolja magát oligarchái segítségéve azokba a cégekbe amiket a vállság tönkretesz. Így aztán végkép ő fog diktálni a haza piacon. Ő lesz az állam és ő lesz a vállalkozói réteg. Egészen konkrétan a dolgozók adójából fogja támogatni saját magát.

Tehát Orbán Viktort a kormány, pénzt fog adni Orbán Viktornak a vállalkozónak. Ha ez a most körvonalazódó elképzelés valósággá válik az ellen minden erővel tiltakozni kell. Nem térhetünk vissza az elmúlt év gyakorlatához, hogy kiszolgáltatjuk a dolgozókat a tőkének és az államilag finanszírozott maffiózóknak.

Meg kell szervezni a dolgozók ellenállását. Ki kell harcolni a normális munkakörülményeket, a 35-40 órás munkahetet olyan fizetésért, ami mellet nem kell más munkát vállalni.

Ki kell harcolni a 200.000,- forintos nettó minimálbért, a 100.000,- forintos minimálnyugdíjat és 37.500,- forintos családi pótlékot. És természetesen minden bért a minimálbérhez kell igazítani. Emelni. Elég volt az adós rabszolgaságból.

Ne hagyjuk magunkat átverni. Nem szabad belemenni abba, hogy újabb 10-20 évig rabszolgaként dolgoztassák az embereket!

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

nyitokep.jpg

Fotó Brepresent

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr7315583422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása