Szabad az Á

Átjáró Másországba

A vidékiek hazavihetik Budapestről a vírust? De hová tűnt a józan ész?

2020. május 05. 12:34 - Szabad az Á

Teszi fel a címbéli kérdést az az átlag honpolgár, aki még nem unta meg a járvánnyal kapcsolatos hírek figyelését és értelmezését. Értelmet, logikát keresni már nemigazán lehet. Eligazodni meg pláne nem. A miniszterelnök – ugye senki nem gondolja, hogy Müller Cecília talál ki itt bármit is – legutolsó húzása végkép megzavar mindenkit.

Az, hogy a járvány tetőzésére tették az érettségit, még valahogy megértettük. Azt már nagyon nehezen, hogy halálos betegeket küldtek haza. Az, hogy tegnaptól lehet menni orvoshoz, de csak 20-40 ezer forintos negatív vírusteszt után, meg sem rezdíti a lelkünket (majd szerzünk az Ecserin párezerért).

De, hogy a budapestiek és a Pest megyeiek gyakorlatilag nem hagyhatják el a lakóhelyüket (miközben dolgozni azért mehetnek), cserébe az ország többi része szabadon jöhet mehet, akár Budapestre és Pest megyébe is, az már egy akkora csavar, hogy nehéz mellette elmenni szó nélkül.

Budapest és Pest megye az ország szíve, lelke és motorja. Ide jön és innen megy mindenki mindenhová. Ha valóban meg akarnák állítani a járványt, akkor azt kellett volna mondani, hogy Budapestre és Pest megyébe ne jöjjön senki és onnan se menjen senki sehova. Annak talán lett volna valami értelme, persze tegyük gyorsan hozzá, hogy kivitelezni ezt igen nehéz lenne, tekintve, hogy ez az ország logisztikai és egyéb központja is.

De akkor minek ez az egész? Minek-minek? Hát hogy a Bűnös Város, meg a hozzá csatlakozott Pest megye és az ország többi része között konfliktust lehessen gerjeszteni.

Legyen téma amin lehet rágcsálódni. Ne arról beszéljünk, hogy az országban már a járvány elött is szociális válság volt, most pedig még sokkal nagyobb lesz. Ne firtassuk, hogy a kormány miért nem akar ezen segíteni.

A kormány nem akarja, hogy az embereknek normális fizetése legyen, mert akkor nem dolgoznának 2-3 munkahelyen, jórészt feketén, csak azért hogy ki tudják fizetni a lakbért, az életet.

Akkor nem lehetne őket kizsákmányolni, hogy aztán az egyre lerobbanó egészségügy okán, már ne sok esélyük legyen az amúgy nem túl magas nyugdíjuk felvételére.

Orbánék mindent megtesznek, hogy gyengeségüket, aljasságukat elrejtsék. Totál felesleges és nevetséges intézkedések sorozatát hozzák, miközben a lényegről nem beszélnek. Nem véletlen, hogy Orbán mindig arról beszél, hogy munkahelyek lesznek. Arról nem, hogy milyen fizetéssel?

Soha nem válaszol arra kérdésre, amit jórészt egyedül szoktam feltenni az Országgyűlésben, miszerint mikor lesznek normális fizetések Magyarországon?

Persze erre tudjuk a választ. Akkor ha már nem azok lesznek kormányon, akik csak abban érdekeltek, hogy gyűlöletet keltsenek az országban a legnagyobb baj közepén is.

Hanem egy olyan társaság, aki célul tűzte ki, hogy normális munkáért normális fizetés járjon. Legalább 200.000 forintnyi minimálbér, úgy hogy a többi fizetést ehhez képest emelkedik, 100.000 forint minimálnyugdíj és 37.500,- forintos családi pótlék.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0538.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr7115661178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása