Szabad az Á

Átjáró Másországba

Szégyen, hogy statisztikai adatoknak örül a kormány, és nem látja a valós helyzetet

2020. szeptember 17. 18:53 - Szabad az Á

Nagyjából harminc éve, hogy Magyarország gondolt egy nagyot, és felszámolta iparát és a mezőgazdaságát. Tette ezt abból a megfontolásból, hogy mindentől meg akart szabadulni, ami a kommunista, de leginkább a szocialista múltra emlékeztette. És ami a legfontosabb, hogy utat nyithasson a nyugati tőkének. Aki köszönte szépen, pár év késéssel meg is érkezett, és azóta is vígan viszi ki az országból az ezermilliárd forintokat, míg a lakosság felé, az éppen aktuális kormány azzal büszkélkedik, hogy az átlagbér már 1000 euró.

A statisztikából kihagyják másfél millió ember bérét, akik jellemzően 100.000 forint körül keresnek, a többiekét pedig olyan számítással mérik, ami elképesztő módon torzít felfelé.

Szeretném jelezni, hogy Magyarországon az átlagfizetés valahol 600 euró környékén van.

Ilyen árak mellett ez szégyen.

Szóval az van drága barátaim, hogy elképesztő módón át vagyunk mi verve. Ezért kellett nekünk a rendszerváltás? Hogy egy életen át gürizzünk, nagyjából azért, hogy legyen tető a fejő felett, és tudjunk enni adni a gyereknek?

Tényleg az a jó, hogy el tudunk büszkélkedni, hogy akár egy hétvégét is voltunk a Balatonnál? Hitelből? Ez az ország népének az átkosban nagyjából a természetes volt. Ja nem. A két hét balatonnál, családdal. Az volt a természetes.

Egészen felháborító ami történt velünk. A kapitalizmus és a fogyasztói társadalom bedarál minket. Mert persze, van autó, internet és mobiltelefon sokaknak. De milyen áron? A fiatalaokat már az iskolában hitelbe verik, a Diákhitellel.

Ha lakást akarsz venni, akkor jön az újabb átok a lakás hitel. Majd az autó, a nyaralás, az esküvő, ezek mind – mind olyan kiadások, amit egy átlag magyar állampolgár immáron csak hitelből tud kifizetni.

Élete végéig fizetheti vissza, 2-3 munkahelyen dolgozva. Mi ennek az értelme? Miért csináljuk ezt? Mi történik velünk?

Itt van a Fidesz-KDNP kormányzás. Azt hazudják, hogy az elmúlt 10 év volt az ország legjobb 10 éve evör. A Magyarok tele vannak pénzzel, minden oké. Ezt mondják a statisztikák. Majd jött a járvány és újra elképesztően sok a munkanélküli lett, csökkentek a fizetések, elszabadultak az árak. És mennek tönkre az emberek százezrei.

Mert annyira jól élünk, hogy 2 hónapi tartaléka sincs az embereknek. Ezt sikerült a fideszes kormánynak az elmúlt 10 évben produkálnia. Ellopott euró milliárdok, kizsigerelt emberek, jól élő milliárdosok.

Ma nem magyar-roma ellentét van, hanem dolgozó-kizsákmányoló ellentét van.

Akinek van pénze, az járhat normális iskolába, kaphat egyészségügyi ellátást. Aki dolgozik, az mehet az állami iskolákba, alulfizetett agyonfrusztrált tanárokhoz, valamint 70 pluszos mogorva, megfáradt orvosokhoz.

Ennek véget kell vetni. És új irányt kell szabni az országnak. Pénzt kell adni az embereknek a munkájukért. El kell ismerni annak a 4 és fél millió embernek az áldozatát, akik nem igazgatósági tanácsokból harcolnak a demokráciáért, hanem életük feláldozásával, küzdenek az ország fenmaradásáért.

Elég volt a kizsákmányolásból, most már végre foglalkozzunk az emberekkel. Legyen 200.000 forint nettó a minimálbér, 100.000 forint alatt ne keressen senki, a családi pótlék legyen 37.500 forint gyermekenként, és nyugdíjasok is kapjank minden hónapban, 37.500 forintot nyugdíjkiegészítést!

Székely Sándor
független országgyűlési képviselő
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

dsc_0485.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabad-az-a.blog.hu/api/trackback/id/tr5116204080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása